Milovaná
Morgan Rice
Upíří žurnály série
Caitlin a Caleb se vydají na společnou výpravu za nalezením jediného předmětu, který dokáže zastavit nadcházející válku upírů i lidí: Ztracený meč. Předmět z upírských pověstí, o kterém není jasné ani to, jestli vůbec existuje.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Morgan RiceOriginální název:
Loved
Ačkoliv nedočtené knihy nehodnotím, tady u té udělám výjimku a rozhodně se nebudu držet zpátky. Něco tak příšerného se mi do ruky dlouho nedostalo. Rozhodně nelze říct, že by byl druhý díl lepší, než první. A že už první díl je katastrofa..
Zabalila jsem to v první třetině a opravdu nehodlám knihu někdy dočítat, natož se pouštět do zbylých dílů. Vůbec se nedivím, že jsou přeložené jen 4 z 11 a že byly k dostání zdarma. Kniha je tak pro 13 leté holky, avšak obsahuje i pár drastičtějších prvků, které by ocenil spíš starší čtenář. Kterého však pravděpodobně odradí způsob, jakým je to psané.
Naivní a těžce kýčovitý příběh, kde hl. hrdinku víc zajímá, zda ji miluje týpek starý jak Metuzalém (doslova) tak moc, jako ona jeho. A že ho sotva poznala, že sotva zjistila že není člověk a že upíři vůbec existují? No a co! Těžce jednoduché dialogy, díky kterým jsou rozhovory mezi postavami očistec. Téměř nulově vykreslené charaktery postav v kombinaci s jejich chováním je očistec na druhou. A když k tomu přidáte hrozný popis, vyjde vám těžce bolestné čtení. Které bohužel ještě zhoršuje velmi nekvalitní překlad.
Zvládnu přečíst kde co, ale toto je nad mé síly.
Knížka mě většinu času nebavila. Zajímavý byl až konec. Jinak nic moc extra. Celou knížku mi bylo jasné, že ten meč najdou. Měla jsem sto chutí všechno přeskočit a jít na stranu 200. Nakonec jsem to ale neudělala a pomalu jsem se ploužila dějem. Tento díl mě zklamal, protože jednička byla povedená. Tahle knížka ale nebyla ani z poloviny tak dobrá. Jediné, co mělo nějaký spád, bylo posledních 50 stran, což je zatraceně málo. Přesto mi ale zvědavost nedá a já si přečtu další díl. Doufám, že mě nezklame tak, jako tento.
Zase jediný komentář :DDD WAUUUU :P
2015 | Cesta hrdiny |
2016 | Otrokyně, Bojovnice, Královna |
2012 | Aréna jedna - Otrokáři |
2015 | Vzestup draků |
2016 | Tulačka, Vězeňkyně, Princezna |
Příběh je vymyšlený celkem dobře. Ale to provedení je strašně nedotažené do konce. Žádné vysvětlení, jak se to děje a proč, hrdinka vůbec neřeší co se s ní děje, zato se dokola bojí aby ji Caleb neopustil a zda jí miluje. Celkově je to hodně špatný. Dala jsem sérii šanci, ale druhý díl je pro mě finální. Dál opravdu číst nebudu. U této série se ani nedivím že nevyšla celá.