Úplně cizí lidé
Liane Moriarty
Novinka autorky světových bestsellerů Sedmilhářky a Manželovo tajemství! Tříčlenná rodina, manželský pár, dva nezadaní muži a dvě rozvedené ženy – ti všichni se scházejí na desetidenním léčebném pobytu v luxusních lázních uprostřed pustiny. Důvody, které sem tyto navzájem úplně cizí lidi přivedly, jsou stejně rozmanité jako oni: nejrůznější tělesné neduhy, psychické bloky, duševní vyčerpání… stačí si jen vybrat. Jsou však na správném místě? Na stránkách TripAdvisoru totiž na tohle zařízení jedni pějí ódy a slibují od něj zázraky, zatímco druzí před ním důrazně varují, a našich devět nových hostů hned po příjezdu zjišťuje, že některé zdejší léčebné postupy jsou přinejmenším hodně netradiční…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Nine perfect strangers, 2018
Začátek super, pak se to zhoršovalo a nakonec až thiller, což mi tam nějak neseděli. Také moc postav, tudíž i přesto že všechny samy o sobě byly zajímavé, nešlo to tak do hloubky, jak by si zasluhovaly (a jak bych si o nich ráda přečetla).
Přesto se mi to líbilo a dobře se to četlo. Za mne spokojenost.
Na začátku jsem očekávala klasickou detektivku, která to bohužel nebyla. Byl to ale srdceryvný příběh mnoha lidí, kteří jsou mi velice blízcí svými osudy a i snahou pracovat na sobě. Myslím, že si jí přečtu znovu.
Celý rok se těším na její novou knihu. Okamžitě ji přečtu, abych se mohla zase rok těšit. Šílenství.
“Ahoj, jsem Míša a jsem závislá na Liane Moriarty!”
Aj tato kniha od Liane sa mi pacila.ja jednoducho jej pribehy zeriem!A ta Maša...ta sa fakt nevzdava :D
Devět osob na desetidenním očistném pobytu, který jim má změnit život. Ačkoliv se v knize neobjevují žádné velké zvraty, přesto se autorce podařilo udržet moji pozornost po celou dobu čtení. Vypravěči jsou dobře rozpoznatelní, kniha obsahuje vtipné momenty, stejně jako momenty k zamyšlení. Z autorčiných knih mi přijde spíše slabší, přesto čtivá.
Velmi originální a jiné. Kniha mě moc bavila a až na ten konec bych takové lázně opravdu brala. ???? Moc mě i bavilo, jak příběh byl každou postavou jinak propleten a nebyla tam ani jedna postava, která by byla nesympatická. Milé čtenářky, jen do toho. ????
"Věř, a Tvá víra Tě uzdraví" - originální příběh zasazený do "pohodových lázní", kde je vše možné. Jedná se o stále aktuální téma spirituality a hledání hranic, které když se překročí, mohou vést až k nebezpečným metodám. Příběh je vyprávěn každým návštěvníkem a o to je zajímavější. Více pohledů, názorů a reakcí na situace. V jednu chvíli sranda, v druhé mráz po zádech a napětí. Z knihy je cítit, že autorku velmi bavila psát a nechtělo se jí skončit. A mě bavila též :-)
*Nicole Kidman údajně odkoupila práva na film :-)
Zase jedna úplně jiná kniha. Rozhodně bych nechtěla být v pozici lidí z této knihy. Za přečtení a zamyšlení to rozhodně stojí!
Originální příběh pod taktovkou Liane. Nedokážu si představit, že by někdo lépe vystihl myšlenky, prožitky a pocity lidí, kteří absolvují šílený pobyt v lázních vedených psychopatickou Mášou. Při jejích posledních knížkám mi přišlo, že autorka trochu ztrácí drive, ale tímhle kouskem se opět vyhoupla na žebříčku mých oblíbených autorů i přes občasné slabší momenty. Takovou dovolenou bych rozhodně zažít nechtěla.
Na knihu jsem se moc tesila. Predesle jsem precetla jednim dechem. Bohuzel tato mne nenadchla a urcite se k ni vracet nebudu. Zdlouhave, nudne.
Tak a je tu zase výjimka od mého oblíbeného žánru. Brala jsem to jako odpočinek a musím napsat, že mě to bavilo, ať se to může zdát jakkoliv, pritažené nebo romantické, čtivost se nedá upřít. Má poslední dočtená kniha v tomto roce. :)
Její knihy se mi bohužel líbí čím dál méně. Někoho to možná zaujme, ale mně námět i zápletka přišly překombinované, málo pravděpodobné a reakce a postoje hrdinů mne nebavily vůbec.
Ze začátku se moc dobře četla,ke konci jsem se modlila,aby byl už konec,nechtěla bych být v jejich kůži:)))
Knížka se mi opravdu líbila. Moc dobře se četla, navzdory tomu, že tam bylo hodně postav a děj sestával převážně z jejich myšlenkových návratů do minulosti a odhalování "třináctých komnat". Bylo to idylické, dramatické, čtivé, úsměvné, ujeté...
Typická a přesto tentokrát úplně jiná Liane Moriarty. Vlažnější začátek se přetavil do zajímavého a pro mne celkem nepředvídatelného příběhu. Moriarty si v závěrečné fázi střihla i trochu onoho "napětí". Celkově více než čtivá kniha.
Pro mě velké zklamání. U čtení jsem se nudila, kniha mě vůbec nebavila. Autorka má spoustu mnohem lepších knih.
Jako nemůžu jinak než hodnotit pěti *. Ono určitě by bylo co vytknout, ale už jen ta skutečnost, že jsem se chvílemi (spíše více než méně) nemohla udržet smíchy a řehtala se nahlas, je super. Tohle se mi jako fakt nestává často. Rozveselily mě pohledy zúčastněných na stejnou situaci, to jak to viděly jednotlivé osoby odlišně mě fakt bavilo.
Pokud ale přihlédneme k té vážnější stránce věci, je hezky popsáno, jak je jednoduché naletět psychopatovi. A jedině neskutečná psychická odolnost všech zúčastněných, a taky trochu náhoda pomohly k tomu, aby příběh skončil happy endem! :-)
zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2014 | Manželovo tajemství |
2017 | Sedmilhářky |
2015 | Na co Alice zapomněla |
2017 | Šílené výčitky |
2016 | Tři přání |
Dost casto jsem se pristihla, jak se u knizky nudim a pocitam, kolik jeste stranek mi zbyva, nez to skonci.