Spiknutí zla

Spiknutí zla
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412440/bmid_spiknuti-zla-zAL-412440.jpg 4 13 13

Navzdory odhodlání faraóna Senusreta, navzdory neúnavnému, nemalému úsilí jeho generálů, hledajících viníka zla a zlato s léčivou silou, navzdory starostlivosti královny a sedmi kněžek bohyně Hathor, strom života v Abyde vysychá. Jedna z kněžek, tajemná Eset, jejíž krása a půvab nedají spát mladému písařovi Ikerovi, přijde s návrhem, že na záchranu životodárné akácie je třeba v Dahšúre postavit pyramidu ztělesňující boha Usira. Faraón s tím souhlasí a stavba začíná pod Esetiným dohledem. Zatím se proti královi připravuje trojnásobné spiknutí. Je to především Zvěstovatel, ďábelský kazatel spolčený s pouštními kmeny a Ázijčany, který se rozhodl zavraždit Senusreta, zničit Egypt a zmocnit se vlády nad světem. I na královském dvoře ctižádostivý zrádce Medes chce smést ze světa svého pána a nakonec zmanipulovaný písař Iker usoudí, že nadešel čas, aby zúčtoval s "tyranským" faraónem. Zdá se, že Senusret je osamocen a že jeho osud je zpečetěný...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Alpress

Les mysteres d'Osiris II: La conspiration du mal, 2003

Malinche128
04.03.2021 2 z 5

Mne sa osobne veľmi ťažko čítala a možno tým, že to bola jediná časť z tej trilógie čo som čítala. Na začiatku knihy som si myslela, že to bude jasná strata času ale teraz by som si rada prečítala aj ďalšie časti. Avšak myslím si, že boli tam časti, ktoré by som oželela. Viac autor mohol vsadiť na vzťahy a nie na opisy.

oolinkaa
01.09.2014 5 z 5

suprové pokračování trilogie z prostředí star. Egypta.. sice malinko scifi, ale i tak se to krásně čte