Ústav
Kamil Vondrášek
Román Kamila Vondráška tvoří s fascinujícími ilustracemi Borise Jirků dokonalou jednotu. Vytříbený humor, sex a horor. Nadčasová studie lidského druhu, která nastavuje ironické zrcadlo všem politickým režimům a "upřímným" mezilidským vztahům. Románové postavy často nesou nezastírané narážky na karikované antihrdiny typu Dalíka (Salvador Dali), Freda (Sigmund Freud) či Kuchota (don Quichot). Mnohovrstevnatý román vykresluje jednotlivé příběhy svých postav až k závěrečné katarzi, kde se setká každý s každým, přičemž pojem "času" zde hraje svou osobitou roli... celý text
Sympatická bizarnost. Spíše než na ději postavená na vtipech, absurditách a gazích. Erotika je hlavním motivem. Některé obraty opravdu pobaví. Jednou z hlavních postav je záletník Uan.
Asi nejvíce bizarní kniha ,se kterou jsem se dosud setkal. Kniha to nebyla špatná a ten konec my připadl naprosto šílený a zároveň nejvíce humorný, jen jsem kroutil hlavou ,jak tohle dokáže někdo vymyslet.
Ulítlá podivnost. Závěrečné katarze jsem se nedožil. Odloženo přibližně po první třetině z důvodu nenalezení slibovaného vytříbeného humoru ani ironického, či jiného zrcadla.
Mám rád sem tam nějakou tu bizarnost, ale tohle mi přišlo slabé. Párkrát jsem se zasmál, ale jinak kde nic tu nic. Sorry, jestli jsem měl pochopit více.
Nic podivuhodnějšího jsem doteď nečetla. Bavila jsem se. Kdo má rád lehkou až těžkou ironii popisu naší společnosti, mezilidských vztahů a systému vůbec, ať přečte. Celkem sranda. Jen pro dospělé.
Bizarnost misty prevysovala dej samotny. Brano jako mozaika - nektere kaminky byly dobre, nektere brilianty, nektere pomerne vsedni/predvidatelne.
Vtipne a groteskni urcite ano, ale zrcadlo nastavene "všem politickým režimům" jsem v tom tedy nenasel. Presto libilo :)