Útočisko

Útočisko
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94497/utocisko-94497.jpg 4 645 645

Do Southportu, ospalého južanského mestečka, sa prisťahovala krásna, ale plachá Katie. Nad jej minulosťou sa vznáša veľa otáznikov. Katie sa bráni nadväzovaniu akýchkoľvek vzťahov, no postupne sa zoznámi s Jo, temperamentnou slobodnou susedou, a Alexom, vdovcom s dvoma deťmi a veľkým srdcom, ktorý vlastní miestny obchod. Napriek počiatočným obavám Katie postupne zapúšťa korene a stáva sa súčasťou nielen miestnej komunity, ale aj Alexovej rodiny. Ani láska jej však nedovolí zabudnúť na temné tajomstvo, ktoré ju prenasleduje, tajomstvo, ktoré ju vyhnalo na desivú púť po celej krajine, až kým nenašla útočisko v Southporte. Vďaka podpore svojej láskavej, no tvrdohlavej kamarátky Jo si Katie nakoniec uvedomí, že si musí vybrať medzi životom na úteku a novou rodinou. V najťažších chvíľach ju dokáže zachrániť len láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

Safe Haven, 2010

janesy
18.04.2016 4 z 5

Hezký příběh, kniha se četla sama-jak jinak, tak je to se všemi knihami od Sparkse. Viděla jsem i film, ale ten mne moc nenadchl, chybělo v něm spousty scén oproti knize.

NicaCola
30.03.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Nicholas Sparks mě opět nezklamal! :)

petvet
19.03.2016 4 z 5

Nejdříve mě dostal film, pak jsem sáhla po knize. Musím říct, že byl děj opravdu zajímavý! Tolik emocí - ke konci jsem měla husí kůži..
Hlavní hrdinka Katie/Erin-byla milá,plachá žena, která si toho musela vytrpět opravdu dost. Alex-hodný, oběhavý (sen každé ženy) vs. Kevin, který byl opakem dobra.
Jo-postava, která ve mě vzbudila nejvíce emocí.
Celý příběh s prvkem nadpřirozena, propletený strachem a pak převážně láskou se mi líbil (a to na "slaďáky" tohoto typu moc nejsem). Škoda, že tam nebyl více rozvinutý a popsaný vztah mezi Katie a Alexem, ale i tak doporučuji a hodnotím knihu kladně.

jluky
12.03.2016 3 z 5

Príliš rozvláčne, chýbala tomu iskra, podľa mńa jedna zo slabších kníh od Sparksa, ale dočítala som...

hanap
20.02.2016 3 z 5

Dobrá červená knihovna , čekala jsem víc , ale dá se číst .

HanKasp
06.02.2016 5 z 5

Děj i závěr je krapet předvídatelný, ale nepovažuji to za závadu. Domnívám se, že je to naprosto úžasná kniha, která se čte jedním dechem. Nicholas Sparks snad nikdy nezklame. Stejně jako vzkaz v lahvi je tato kniha knihou, jež není špatné mít doma v knihovně.

Horalka5
25.01.2016 4 z 5

Celkem čtivá kniha, kde děj byl poněkud předvídatelný. Asi bych neřekla, že to byla jedna z těch slabších, příběh byl celkem poutavý se zajímavým koncem. Hledala jsem nějakou "slaďárnu" s happyendem, což tahle kniha splnila. :)

Petrulelll
17.01.2016

Ne-e, styl psaní tohoto autora mi bohužel vůbec, ale vůbec nesedl. Ale filmy jsou suprové, takže nápady má :-)

tyna_01
04.10.2015 4 z 5

Příjemná kniha, která se pěkně četla :)

Vendulik
09.09.2015 3 z 5

Toto je slabší podání Nicholase Sparkse. Do čtení knihy jsem se musela nutit a místy bylo moc citací o bohu. Do knihy se to moc nehodilo.

Moniks
27.08.2015

Je to kniha stejnojmeneho filmu?nebo bude dej jiny ?

kleria
22.08.2015 4 z 5

Za mě je to slabší kniha od Sparkse, ale i tak je to velmi hezký příběh.. :) Nic náročného, a všem můžu knihu jenom doporučit :).

11Monika11
13.08.2015 5 z 5

Kniha se mnou jela na dovolenou, očekávala jsem "slaďárnu" odpovídající obrázku na přebalu, ale musím přiznat, že jsem se mýlila... hltala jsem řádky a a těšila jsem se na každé další otevření.

ttpnkov
07.08.2015 5 z 5

Na romantický žánr, podložený americkým námětem, můžu nadávat, jak chci, ale stejně se mi v podání pana Sparkse neskutečně líbí. Je to čtivé, napínavé a hlavně nápadité - všechno do sebe zapadá a i tahle jeho knížka má svůj konec šťastný, ale svým způsobem smutný - jak se to vezme. Tenhle pán je geniální. :-)

-markéta-
31.07.2015 5 z 5

Nekutečná knížka! Ze začátku mě moc nenadchla, ale jak děj začínal být napínavý, nemohla jsem se od knihy odtrhnout! Konec byl nepředvídatelný a i když jsem si představovala, jak by to mohlo skončit, tak jsem se ne trefila. Nikdy by mě takový konec nenapadl. Překvapilo mě to a určité to neni poslední kniha, kterou jsem od tohoto autora přečetla! Všem velmi doporučuji! :-)

Tess.96
22.07.2015 4 z 5

Nicholas Sparks to prostě umí a dokazuje to v každé své knize. Bezpečný přístav je velice poutavý, zajímavý, napínavý a romantický příběh. Jsou tam pasáže, které mě nudili, ale ke konci jsem se nemohla odtrhnout.

Sabča92
21.07.2015 5 z 5

Pro mě rozhodně nejlepší kniha od Sparkse. Ano, námět podobný filmu Noci s nepřítelem, ale ty emoce.. Katie i Alexe jsem si okamžitě oblíbila. Příběh i zápletky mi sedly a byla jsem tak napnutá, jak to skončí. Všem doporučuji :-)

spencer
20.07.2015 5 z 5

Příjemná oddechovka pro horké letní dny. Přečteno za odpoledne. Rozhodně všem doporučuji :)

hany77
02.06.2015 3 z 5

Řekla bych, že děj knihy se podobá trošku červené knihovně, některé pasáže jsou vyloženě naivní, ale nutno podotknout, že okamžiky, které líčí příběh Katie coby Erin vzbuzují opravdový soucit s hlavní představitelkou knihy. Ženám, které jsou vystaveny domácímu násilí a dokáží se takto vzepřít a najít odvahu opustit svůj "podělaný život" a začít znovu, těm patří velký obdiv. Konec knihy je trošku "přitažený za vlasy", ale nakonec láska přece jen vítězí!!

Adell-ka
21.05.2015 4 z 5

Skvělá knížka, i když musím přiznat, že některé pasáže mi přišly trochu klišé. Ale asi tak od půlky jsem se už od knížky nemohla odtrhnout! :)