Útočiště
Corrie ten Boom , Elizabeth Sherrill , John L. Sherrill
Ten Boomovi byli obyčejná rodina z Haarlemu v Holandsku. V době druhé světové války se všichni zapojili do holandského odboje, ať už šlo o ukrývání Židů, nebo práci v podzemním hnutí. Když jejich činnost Gestapo odhalilo, ocitli se ve vězení. Corrie a její sestru Betsie poslali do koncentračního tábora Ravensbrück.
Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 1999 , KMS - Křesťanská misijní společnostOriginální název:
Hiding place
Samé klady, jediné, co by někomu mohlo vadit, je příliš křesťanské zaměření. Jinak zajímavý pohled na vcelku neznámou okupaci Holandska, možná poněkud vlažný přístup gestapa k odboji v této zemi atd. Přestože jde o skutečný příběh, mnohdy děj provádí téměř zázraky. A stejně mě úplně neuchvátila. Možná je to divně napsané, nevím.
Ačkoliv příběh je o zlých časech, je svědectvím o obrovském dobru a víře a jako takový velmi povzbuzující. Vřele doporučuji a možná se poohlédnu i po filmu...
Fanatismus je nebezpečný..jakýkoli.
Tuto knihu jsem dostala kdysi od mojí kamarádky "od baptistů". Velmi mnou otřásla a zároveň to bylo jedno z nejpůsobivějších kázání,jaké ksem kdy slyšela. Nenápadné a pravdivé.
Knihu jsem poslala dál.Doufám,že odvedla svou práci.
Velice čtivá, krásná a zároveň smutná kniha od které se nelze odtrhnout. Myslím, že velikou cenu a čtivost knížce dodává obrovská víra k Bohu hlavní hrdinky, která je mnohdy téměř neuvěřitelná. Moc mi pomohla ve víře k Bohu. Vřele všem doporučuji!!!
Velice působivá kniha, ani se nachce uvěřit, že se všechno opravdu stalo... Vzhledem k tomu, že jsem věřící, tak mě tento příběh velice posilnil ve víře... :-)
Židé druhá světová válka (1939–1945) křesťanství vzpomínky Nizozemsko perzekuce protifašistický odboj
První jsem viděl film, pak jsem se teprve pustil do knihy. Bylo pro mne velice milé a povzbudivé, že člověk mohl číst o takovýchto těžkých událostech očima křesťana, který vydal svědectví o tom, že čím větší je tma, tím zářivěji svítí evangelium Ježíše Krista. V této souvislosti mohu ještě upozornit na knihu A přesto říci životu ano od křesťanského židovského psychologa, který o životě v koncentračním táboře také píše.