Milan Ciler mě mile překvapil.
Jeho inteligentní rýmy prostupují jednotlivými básněmi jako souhvězdí vesmírem. Jsou mnohdy nečekané a tím krásné.
Námětem básní je často láska uchopená z jiné strany, než na jakou jsem zvyklý. Jakoby omráčená, vstává v jednotlivých verších a tvoří celek, který ohromí zajímavou pointou.
Ve sbírce se najdou i verše ekologické, zádumčivé, ale vytváří tvar, který je duchaplný a podnětný.
Pokud poezii, tak milostnou. :-) Ale když nebudete příliš odmítaví, básně pana Cilera jsou správnou volbou pro intelektuální chvíle obyčejných lidí...
Milan Ciler mě mile překvapil.