Už žádné předstírání
Vi Keeland , Penelope Ward
Molly Corriganová je zdravotní sestra z Chicaga, která zoufale potřebuje spolubydlící, ale zatím nemá v hledání štěstí. Podala si inzerát, že hledá dívku na podnájem, ale když už pomalu ztrácí naději, jakýmsi nedopatřením jí na dveře zaklepe přitažlivý muž jménem Declan Tate. Molly váhá, zda s ním má vůbec jednat, ale Declan si ji získá svým šarmem, humorem a vytrvalostí. Okamžitě si padnou do oka a vznikne mezi nimi přátelství. Zvlášť, když jeden druhému radí, jak přimět své vyvolené partnery, aby si jich všimli. Rozhodnou se předstírat, že jsou pár, aby v nich vyvolali žárlivost. Když jim jejich plány začnou vycházet, jejich vztah se zkomplikuje – oba si uvědomí vzájemnou přitažlivost a pouto, které mezi nimi roste. Najednou mají všechno, co chtěli, ale nemohou přestat myslet jeden na druhého. Co mají dělat, když se předstírané city stanou až příliš skutečnými?... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno:Originální název:
Not Pretending Anymore, 2021
![zuzak82 zuzak82](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
(SPOILER)
Ze začátku mě kniha hodně bavila, Declan a Molly byli super, bohužel časem knížce docházel dech a nakonec mi přišla průměrná.
Oceňuji, že hrdinové působí jako obyčejní lidé. Declan není žádný sexy šéf, alfasamec nebo super úspěšný nádherný chlap. Je to sexy a pohodový muž, co dostane v Chicagu novou práci a musí si najít bydlení na 6 měsíců. Molly není sexy dračice ani světice, ale normální atraktivní a hodná holka, která hledá spolubydlící.
Oba jsou prý zamilování do svých kolegů (Declan do Jill a Molly do Willa). Aby získali jejich srdce, tak předstírají, že spolu chodí, aby vyvolali jejich žárlivost a zájem.
A tady je podle mě první negativum knihy. Pokud postava prohlásí, že je zamilovaná do někoho jiného, tak by to mělo být cítit z děje. Jenže tady mi to vůbec nepřišlo. Co ten Declan na Jill viděl? Proč byla Molly zamilovaná do Willa? Naopak mezi Declanem a Molly to jiskřilo na začátku jako ohňostroj. O to víc to bilo do očí a o to méně bylo uvěřitelné váhání postav.
Bohužel s postupujícím časem mi přišlo, že jiskření mezi hrdiny se vytrácí a děj mě bavil méně a méně. Když totiž několikrát čtu stejnou situaci, pak mě to přestane bavit. Declan a Molly totiž trpí tím, že místo aby dali jasně najevo své úmysly nebo city, tak pojmou podezření, že ten druhý to necítí stejně a plácají se v tom pořád dokola 3/4 knihy. Sice se v ději řeší ještě další věci. Ale toto mě štvalo.
Naopak oceňuji, že v knize se opravdu řeší city a sex tu nehraje hlavní roli. Hrdinové nespí s jinými po jednodenní známosti nebo bez závazku, což je poslední dobou taky v těchto knihách skoro rarita.
Pro mě nakonec průměrná kniha a dávám 60%.
Tip - knihy s podobným tématem spolubydlících:
Trhni si, Ethane (G. Whitney)
Spolubydlící (Beth OO’Leary)
Jako ve filmu (Kelly Oram) - vhodné pro mladší ročníky, plné pop-kulturních filmových odkazů
![Ralemo Ralemo](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
(SPOILER) Knihy od těchto autorek nikdy nezklamou. Moc hezky napsaný příběh o dvou lidech, kteří si myslí, že už si našli pravou lásku a snaží se ji získat za všechny prachy. Snaží se je donutit o pocity žárlení, aby dosáhli toho co si přejí, jenže mezitím se vzájemně zamilují do sebe. Příběh o Molly a Declanovi, plný lásky, bolesti, strachu, nemocí určitě stojí za přečtení. A po odloučení si konečně oba dva uvědomí, kdo je jejich pravá láska.
Pohlazení jako vždy, sympatický hrdina jako vždy, hlavní hrdinka by potřebovala trochu proplesknou jako skoro vždy :-) A vážné zrnko pro doplnění příběhu. Vše podle očekávání od této dvojice autorek.
ALE! Oslovení BYTNÁ je fakt hrůzostrašné. Představím si domovnici s holí, silonovou zástěrou a natáčkama na šedivých vlasech. To fakt není sexy.