Čaroprávnost

Čaroprávnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285791/bmid_caropravnost-4TI-285791.jpg 4 2388 2388

Když se na Zeměploše narodí osmému synovi osmé dítě a je to také syn, dostává podle tradice do vínku kouzelnickou hůl a stane se z něho mág. Dcer se tento nepsaný zákon netýká, protože s ženami zeměplošská magie vůbec nepočítá. Stařičký kouzelník Podomní Kšaft si až příliš pozdě uvědomil, co způsobil, když svou hůl předal právě narozenému^ osmému potomku osmého syna, aniž se přesvědčil, zda je to kluk... Nejlegračnější a nejpodivuhodnější fantasy v této i jakékoli jiné galaxii... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress

Equal Rites, 1987

yueh24
08.05.2013 4 z 5

Občas mě to byavilo hodně, občas méně. Pro mě je to takový průměr ze Zeměplochy, některé knihy se mi líbily více, některé méně než tato.

kralovskahve
27.03.2013 5 z 5

Bábi Zlopočasná a mágové....pobavení zaručeno

Sisi11
18.03.2013 5 z 5

Barvitý a poutavý příběh plný všeho, co miluji - horská vesnice, bylinkářství, bábi čarodějnice, Ankh-Morpork, ... no prostě nádhera. Krásný a velmi okouzlující začátek mě chytil za srdce a už mě nepustil. Knihu jsem dočetla za 2 dny, nemohla jsem ji přestat hltat.

klaruškak
12.03.2013

Ze začátku to byla vážně povedená kniha ( ostatně jako většina Knih od Terryho Pratchtta) S koncem sem již měla trochu problém chvílemi mě to prostě nebralo, ale ani tak mě to neodradilo od přečtení dalších dílů

Phoenix16.cz
02.01.2013 4 z 5

Třetí kniha pro mě byla lepší než první dvě, protože v ní bylo to, co mi od samého začátku u Pratchetta chybělo. Smysluplný děj. První dva díly na mě působily jako změť čehosi proloženého méně či více vtipnými hláškami/narážkami. Ty zůstaly i v Čaroprávnosti (možná jich trochu ubylo), ale hlavně to mělo hlavu a patu a směřovalo to ke konci, který uzavřel předchozí dění.

Gerret
19.12.2012 3 z 5

Ze začátku mě kniha hodně bavila, možná i více než předchozí 2 díly. Pak ale nadšení postupem času opadalo, hlavně kvůli nezajímavému a zdlouhavému ději uprostřed knihy. Nechápu proč se autor najednou začal v příběhu soustředit na jiné postavy, když Mrakoplaš s Dvoukvítkem byla tak dobrá dvojice. Bylo ubráno i na humoru, skoro jsem se za celou knihu nezasmál, takže i v tomto směru docela zklamání. Doufám, že další knihy od Pratchetta už nezklamou. Hodnocení 65%.

miczoken
14.10.2012 5 z 5

Bábi je nejlepší!!! :-)

MesLivres
31.08.2012 4 z 5

Knížka s novými postavami se mi moc líbila. Hlavně Esk a její boj za rovnoprávnost:) proč by nemohla být mágem dívka, když je to vlastně banda tupců:)

gomaki
20.08.2012 5 z 5

Věci + Bábi + Esk ... mě se to jednoduše líbilo! Babi je naprosto boží

DavidKudrna
16.08.2012 4 z 5

Malá Esk se mi zapsala do paměti, jako nejlepší čarodějka/mág ze zatím mnou přečtených knih. A výuka bábi Zlopočasné je zatím nepřekonaná. Všechno to vysvětlování a přirovnávání ke zvyklostem. Prostě super kniha.

Azizi
20.07.2012 5 z 5

Iste, Čaroprávnost ako tretí diel na prvé dva určite nemá. V rámci príbehov s čarodejkami ju ja osobne však radím medzi tie lepšie, a to vďaka príbehu o malej Esk. Tá cestuje na Neviditeľnú Univerzitu, aby tam mohla začať študovať za mága.

Violetti
21.05.2012 3 z 5

Zábava, oddech a čtivost. To jsou tři zásadní věci, které od knížek Terry Pratchetta, potažmo Zeměplochy, prostě očekávám a vyžaduji. Ano, Čaroprávnost JE čtivá, to bezesporu. A je to vcelku i oddechové dílo, nicméně posléze, když už takovouhle knížku čtete několikátý den (a očekávali jste záležitost na pár hodin) a co hůř, místy máte problém s usínáním... Asi je něco špatně. Vtip jsem tolik nepostrádala, tu a tam jsem se dokonce pousmála. Nicméně na 280 stránek bych skutečně nečekala tak plytký a roztahaný děj, tedy alespoň na Terry Pratchetta. Škoda no, čekala jsem víc.

Hipi
01.05.2012 4 z 5

Má nejoblíbenější "pratchettovka", ale Soudné sestry, Čarodějky na cestách aj. se jí v mých očích téměř vyrovnají. :)

vhumanik
31.03.2012 4 z 5

Sice nepatří v mnou pročtených Zeměplošských knížkách mezi ty nej, ale rozhodně bych o ní netvrdil to co uživatel s nickem pet-kyval, který to podle mého názoru četl v rychlíku z okna.

kneznaL
03.01.2012 4 z 5

Moje první setkání s p. Pratchettem, které mě nadchlo a pak už jsem jen hltala jednu knihu za druhou. Sice s odstupem času zjišťuji, že nebyla tak zajímavá jako ty po ní a před ní, ale vyvolává ve mě nostalgii a přece jen, byla PRVNÍ. Dávám 4*

kniholka
31.12.2011 4 z 5

Nepobavila tolik jako ostatní, ale potěšila =)

JanaxaM
26.10.2011 3 z 5

Pratchett není můj šálek kávy.....

Oter
03.10.2011 4 z 5

Zajímavé čtení zvláště pro dívku, která se ne vždy cítí rovnoprávná ve světě mužů :D

Ariesan
28.08.2011 4 z 5

je to hezká knížka, ale autor rozhodně napsal lepší ;-)

Livien
23.06.2011 4 z 5

Humorově zatím nejchudší dílko Úžasné Zeměplochy, které jsem četla. Přesto to pro mě byla odpočinkovka k báječnému uvolnění, a proto je podle mě zcela zcesné nazvat ji jako knihu "mizernou". :)