V jabloňovém sadu

V jabloňovém sadu
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512539/bmid_v-jablonovem-sadu-640897018041f.png 4 169 169

Kroniky Bella Visty série

1. díl >

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Metafora

The Apple Orchard, 2013

Katerina015
17.10.2021 4 z 5

Kniha se moc hezky cetla... S nadechem jablnovych sadu a vinohradu - idealni cteni na podzimni vecery. Misty se pribeh tahl a dej byl dost predvidatelny... Ale nevadilo mi to a cteni jsem si uzila

LenaWirus
12.10.2021 4 z 5

Milá oddechová kniha. Je pravda, že se příběh chvílemi táhnul, ačkoliv já nemívám problém s obsáhlými knihami, naopak je preferuji. Jinak se jedná o příjemně zpracovanou knihu, ve které najdete honbu za poklady, odkrývání rodinných tajemství a velmi milou romantickou linku.

Šánka
12.10.2021 5 z 5

Tato autorka píše krásné pohodovky. U jejích příběhů se nedočkáme napětí ani příliš velkých zvratů v ději a ty konce jsou tak nádherně, mile předvídatelné! Ale ono je moc fajn si užít radost z pěkného příběhu s tajemstvím, rodinnou pospolitost, lásku, podzimní atmosféru vinic a jabloňových sadů......a mnoho, skutečně mnoho dalšího.
Příběh se mi opravdu moc líbil a pokud vás zajímá, jak se vztah Tess a Dominica vyvíjel dál, třeba počet dětí a tak :-), Susan Wiggs napsala pokračování - Knihkupectví ztrát a nálezů, které volně navazuje, ale s novou hlavní hrdinkou. Já jsem četla v obráceném pořadí, ale vůbec nevadí.

bagel
07.10.2021 3 z 5

Podle předchozích komentářů jsem čekala úžasný příběh, ale můj dojem je spíše rozpačitý. Charaktery postav byla jasně dané, děj se vyvíjel očekávaným směrem a zvraty příliš nepřekvapily. Kladně hodnotím přiblížení odboje za druhé světové války v Dánsku a celkovou atmosféru knihy.

Imor
28.09.2021 5 z 5

Krásná obálka a ještě krásnější obsah knihy. Příběh do kterého se s lehkostí ponoříte a budete se s knihou těžko loučit.

zuzana2599
20.09.2021 5 z 5

Podzimní knižní sezónu jsem začala knížkou V jabloňovém sadu, která je sama tak krásně podzimní. Skutečně jsem si ji užila, je nabitá hřejivými emocemi a jedinečnou atmosférou. I já mám moc ráda staré věci, historii, a tak mi tento podmanivý příběh Tess, hledačky starých pokladů, učaroval. Tess postupně nalézá nejenom cenné starožitnosti, ale i svoji neznámou rodinu, lásku a srdce.
Příběh je nejenom krásně napsaný, ale je i okořeněn jablíčkovými a jinými recepty, které jsem sice poctivě pročetla, ale péct podle nich nebudu, i když na obyčejné, šťavnaté jablíčko jsem dostala pořádnou chuť !!

bookbug_cz
20.09.2021 4 z 5

Kniha, která vás dojme, pohladí po duši, pobaví. Susan Wiggs stvořila dílo, které svým obsahem a stylem psaní, musí uspokojit i náročnějšího čtenáře. Vypráví životní příběh mladé Tess, jejíž soukromý život je na bodě mrazu. Miluje svou práci, je to workoholička, ale přesto má v hloubi duše pocit, že ji něco chybí. A tak, když za ní přijde bankéř Dominic Rossi s informací, že na kalifornském venkově žije její dědeček a odkázal polovinu nádherného jabloňového sadu. Vidí příležitost svůj stereotypní život nějak okořenit a na venkov ihned odjíždí. Autorka stvořila krásné charakterní postavy, které si zamilujete. Každou z nich! Lehkým stylem psaní dostanete čtivou, svěží knížku (sice předvídatelného) dojemného příběhu.
Ano, máme zde romantiku mezi Tess a Dominicem, ale nic prvoplánovaného. Knížka je o něčem mnohem složitějším – o rodině, hledání sama sebe, lehké utváření mezilidských vztahů a rodinných kořenů. Kromě toho, že se jí v životě objevuje nový dědeček, je tu i její nevlastní sestra. Knihu doplňují i voňavé recepty a mě to silně navodilo láskyplný pocit k přicházejícímu podzimu, který nelze nemilovat! Děj vás zavede do několika časových linií, což veškeré drobné částečky spojí do jednoho krásného celku.
Tuhle knihu nelze nemilovat️

intelektuálka
09.09.2021 4 z 5

Pěkná obálka a pěkné čtení - přesně to pravé pro tyto dny, kdy dozrávají jablka na stromech a víno na vinicích ....

Vyprávění trochu cestovatelské, trochu retro, trochu zamilované - a co se mi líbilo - i gurmánské /některé recepty určitě vyzkouším..../

Hrdinka románu žije pro svoji práci / vyhledávat starožitnosti a naslouchat jejich historii je určitě zajímavé ....

Ale život ji zcela obrátí nečekané dědictví - a ona poznává, co jí vlastně v životě chybělo ....

Hezky se to čte, ze stránek voní jablečný koláč a kalifornské víno .... doporučím .

Knižní střípky
17.08.2021 5 z 5

To bylo něco tak moc krásného, skvělého, prostě dokonalého! Po dlouhé době jsem četla knihu, kde jsem milovala všechny postavy a nechtěla jsem přiběh opustit. Kniha má přes 400 stran a já se nenudila u jedné jediné, a i když je příběh předvídatelný, v podstatě jsem věděla hned, jakým způsobem se bude vyvíjet a jak skončí, vůbec mi to nevadilo. Když jsem dočetla poslední stránku, bylo mi krásně a smutno zároveň. Můj smutek trošku pominul, když jsem zjistila, že je napsán již další díl, takže teď budu jenom doufat, že bude vydán i u nás a že se do Archangelu zase brzo vrátím.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

nada3314
07.08.2021 5 z 5

Nádherný příběh který je plný rodinných tajemství a nechybí ani citlivá romantika. Převážná většina děje se odehrává v současnosti v Kalifornii v malém městečku Archangel na farmě dědečka Magnuse. Ale zároveň se však vracíme do minulosti a vzpomínáme, jaké to bylo za druhé světové války v Dánsku, které okupovali nacisti.

Po dlouhé době, kdy mi v knize nevadila ani jedna postava, se všemi jsem si vytvořila osobní pouto, které mi vydrželo až do konce příběhu. Mám moc ráda historické romány a staré věci, proto mi bylo velmi blízké povolání Tess - její práce spočívala v pátrání po starých pokladech a starých věcech.

Tohle je má první kniha od Susan Wiggs a neskutečně mě dostala. Její styl psaní mě pohladil na duši i srdci. Znáte ten pocit, kdy Vám chybí posledních 20 stran, které by jste normálně měli přečteny do půl hodinky, ale Vy se nechcete rozloučit s postavami, které Vám přirostly k srdci? Tohle se stalo mě… a toto je u mě známka toho, že kniha je skvělá! Četla se krásně, příběh nenásilně plynul a já si užívala každou stránku, těšila jsem se až se zase dostanu o kousek dál. Moc doporučuji a na mě už čeká v knihovničce další kniha od autorky: Knihkupectví ztrát a nálezů a troufám si říct, že bude také určitě skvělá!

Medvědářka
02.08.2021 5 z 5

Tess Delaneyová se živí pátráním po starých věcech a jejich navracením jejím původním majitelům. Její život je jeden pracovní kolotoč, který miluje. Otce nikdy poznala, matka cestuje po světě a její milovaná babička již nežije. Proto ji zaskočí zpráva, že její dědeček je v komatu. Dědeček, o kterém neměla ani potuchy. Dědeček, který jí odkázal půlku svého majetku v podobě jabloňového sadu a krásného domu. Druhá polovina patří její nevlastní sestře. Sestře, o které nikdy neslyšela.
Vydá se tedy na cestu, aby poznala svou sestru i své dědictví. Teprve tam si uvědomí, co jí v životě tak chybělo. Nejprve se tomu všemu vzpírá, ale pak si uvědomí, co je pro ni důležité a které věci je třeba hodit za hlavu.
Nakladatelství METAFORA vydala již v krátké době po sobě druhou knihu od Susan Wiggsové a opět to byla trefa do černého.
Příběh je svou krásnou poetikou, kdy úplně cítíte vánek na tváři a vůni zralých jablek při sklizni, velmi příjemný na čtení.
Nemáte zde jen jeden příběh s Tess, ale odhaluje se vám zde i příběh z minulosti, což jsem ale vůbec nečekala. Hodně mi tím připomínal jinou knihu a to Strom splněných přání.
Autorka nám zase ukázala, že psát umí. Že umí navodit tu správnou atmosféru a napětí, když hledáte společně s Tess a Isabel ztracený poklad. Nebo když sledujete malého Magnuse, jak pracuje pro dánský odboj.
To vše dává příběhu tu správnou šťávu a vám stránky příjemně plynou před očima. Nic není uspěchané. K tomu připočtěte jako bonus pár skvělých kuchařských receptů, kdy se vám již po jejích přečtení sbíhají sliny.
Já si knihu užila a moc. I díky ní se těším zase víc na podzim, který tak miluju. Na mlhavá rána, která se pak pomalu rozpouští ve slunci. Vůni zralého ovoce, které vám přinese vítr, když zafouká.