V kleci
Ellison Cooper
Sayer Altairová série
1. díl >
Dokáže neuropsycholožka FBI odhalit sadistického vraha? Když policie ve Washingtonu D.C. objeví děsivou vražednou scénu - dívku, která byla dlouhou dobu uvězněna v kleci a pomalu umučena k smrti, přizvou k případu neuropsycholožku FBI Sayer Altairovou. Obětí je dcera vysoce postaveného senátora a Sayer tuší, že tento případ bude bedlivě sledován. “Toto debutové dílo… silně zaujme fanoušky thrillerů, kteří milují psychologicky komplexní lovy sériových vrahů a díla autorů jako jsou Val McDermid a Jeffery Deaver –Booklist. “Začal jsem a nemohl přestat -F. Paul Wilson, New York Times Bestselling autor... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , KanopaOriginální název:
Caged, 2018
Interpreti: Andrea Elsnerová
Slibný rozjezd série. Zajímavý motiv a pohnutky vraha. Napínavé, ale zároveň ne překombinované. Sayer je mi sympatická a to je pro mě u detektivních sérii důležité. Stejně tak další postavy, které se v knize vyskytují mě bavily a zajímaly i jako osobnosti. Autorce se podařilo na něco málo přes 400 stranách napsat napínavý průběh vyšetřování zločinů opravdu vyšinutého vraha, zároveň nám k tomu dokázala nenásilně vykreslit postavy tak, že si je člověk dokáže oblíbit a už jen kvůli tomu sahám po pokračování hned co mi přijde z eshopu.
Obsahově to bylo skvělé. Dobrá zápletka, nečekané rozuzlení, sympatické postavy a drsné zvraty. Ale za mě tomu chybělo pořádné napětí, bavilo mě to, ale s klidem jsem dokázala knížku odložit a neotáčela jsem honem stránky, co bude dál. Chybělo tomu takové to "protahování" - agentka hned našla oběti, hned věděla, kam jít, co dělat... Zkrátka, než se vám stačí zatajit dech, už víte, že se záchrana oběti podařila a bude to dobré. Kdyby měla knížka třeba o padesát stran víc a já se dokázala o oběti skutečně strachovat, byla by to pecka. A vadila mi stereotypní hlavní hrdinka - trauma a problém s city - to je teď nějaký nový trend u knižních detektivů?
Už dlouho jsem nebyla tak nadšená, jako jsem byla v průběhu čtení tohoto příběhu ️ skvělá zápletka, napínavé od začátku až do konce, který byl velmi překvapivý. Za mě není co vytknout, věřím, že i další díly z této série budou stejně skvělé. Určitě doporučuji
Skvěle napsaný chytrý krimithriller. Je to fajn, když autorka opravdu rozumí věcem, o nichž píše.
Na úvod série to byla zajímavá kniha. Bude zajímavé sledovat osudy hlavní hrdinky dál.
Průměrná detektivka, nijak více mě nezaujala. Četla se dobře, měla zvraty, ale celkově to nebyl můj šálek kávy.
Vše jak má být, plus něco navíc. Četlo se pěkně, děj ubíhal rychle, ale přišlo mi to jako podle šablony. Hrdinná agentka po tragédií, arogantní senátor, šéfka, která drží ochrannou ruku. Určitě přečtu další díly, ale moc mi to připomíná jinou sérii.
Bohužel jsem začala číst nejdříve druhý díl, kde byl hned v úvodu vyzrazen v kostce děj toho prvního. To mi trochu zkazilo potěšení z dobře napsaného thrilleru. Neudělejte stejnou chybu a začněte V kleci.
(SPOILER) Četla jsem to jedním dechem. Neurověda ve spojení s vraždami a k tomu ještě život po životě. Fascinující námět. Hlavní hrdinka skvělá, Vik je sympaťák a Holtová pěkná tvrďačka. A ten závěr? Měla jsem několik favoritů a tohoto až na posledním místě. Doporučuji :)
Výborný příběh postavený na osvědčených klišé (arogantní senátor, oddaná hospodyně, zátěž z minulosti) a okořeněný milou babičkou a soudobou korektností (to tam ale bylo jen do počtu, protože hlavní hrdinka by mohla být klidně zelená a soused Marťan a fungovalo by to stejně). Těžiště děje ale bylo v choré mysli velmi nečekaného pachatele s problémem, o kterém jsem vůbec nikdy neslyšel. Ale existovat to určitě může.
Velmi zajímavý je i nápad ohledně DNA. S ohledem na to, že se vlivem efektu "CSI Las Vegas" testům DNA věří jako Písmu, je to námět na hodně vážné zamyšlení. Technika pokročila. A to o hodně. Existují už i praktické aplikace; zrovna dneska jsem o tom četl v novinách.
Jen toho psa mi bylo líto. Za všechnu tu oddanost to tak ošklivě schytal!
Opět jsem se nechala nachytat a naservírovala jsem si thriller.
Ano, byl čtivý a krátké kapitoly rychle spěchaly k cíli. Senátor byl ješitný a arogantní, jak se sluší a patří (řekla by babi Sofie), pachatel byl geniální, ale autorka možná méně, když ho spousta z nás odhalila v předstihu; to mi ovšem vadilo nejméně, seriózní autor nabídne nám čtenářům drobky, s jejichž pomocí najdeme cestičku zpět.
Překvapila mě mayská legenda o hrdinných dvojčatech a jejich cestě do Xibalby, se kterou jsem se setkala před nedávnem v knize Bohové jadeitu a stínu, ale výraz psychopomp jsem slyšela poprvé. Vadila mi vyšetřovací metoda pokus/omyl, tolik chybných nástřelů není dobrou vizitkou pro FBI. A hlavně mi opět nesedl způsob a motiv, ale to je moje chyba. Takže zaplaťbámbu za skvělou paní Calaverovou a Sanctuary House; koneckonců Tino taky nebyl špatný.
Díky za komentář MMacicekk.
Sarah je neurovedkyňa FBI ...stále sa spamätáva zo smrti svojho snúbenca.Je však privolaná k brutálnej vražde mladého dievčaťa, ktorú vrah držal v zvieracej klietke a nechal vyhladovať... Ukáže sa ,že obeťou Bola dcéra vplyvného senátora..Sarah je privolaná k prípadu ako zvláštna agentka FBI na vyriešenie brutálnej vraždy.Onedlho zmizne ďalšie dievča a Sarah sa snaží dievča zachrániť a vypátrať zo svojím tímom vraha.Tak vynikajúci Thriller , ktorý ma donútil otáčať stránku za stránkou.. Napínavé a plné zvratov od začiatku až do konca. Budete pátrať spolu s ňou po vrahovi ...a tá Kniha aj záver vás prekvapí...!!!......Ja som ju prečítala zhruba za deň a pol..Kto iný môže napísať tak skvelý Thriller ako autorka ktorá má kopec doktorátov a pracovala ako vyšetrovateľka vrážd vo Washingtone..A práve preto je tento Thriller takým skvelým dielom!!! Skutočne odporúčam všetkým ktorý máte radi tento žáner... Na záver si poviete ako ja..do hája to bolo excelentné!!!