V lese plném zvuků
Irena Trevisan , Luna Scortegagna
Nocí prozářené světlem měsíce letí světluška a snaží se najít něco, vedle čehož si nebude připadat tak bezvýznamná. Mezi stromy a lesními zvířaty se naučí hodnotu malých věcí. Přečtěte si světluščin kouzelný příběh a naslouchejte deseti kouzelným zvukům přírody, které vás v tomto vyprávění plném magie doprovodí.
Příroda, zvířata Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: 2019 , DrobekOriginální název:
Dans la forêt - Récits Sonores, 2018
Hezká, milá knížka.
Zvuky pěkně dokreslují atmosféru.
Textu není příliš mnoho, přečtete za pár minut před spaním :)
Na knížce se mi líbí její ilustrace. Vypadá moc hezky, ale na můj vkus je tam mála rozmanitost zvuků - dost často vodní prvky. Syna to moc nebaví. Hvězdy dolů dávám hlavně proto, že mě osobně se to špatně mačká, syn to často nezmáčkne vůbec, což mi kazí celkový dojem z knihy. Ale je opravdu krásná, takže úplně nelituji, že jí máme doma.
Zvukovým knihám se odjakživa vyhýbám hlavně proto, že jsou pořád dokola... jak dělá pes, jak kráva... Tohle je něco jiného. Zvuky dotváří atmosféru textu a ilustrací. Text je kraťoučký a točí se kolem tématu, co je malé, co je velké... stránka o vodopádu mi nepřijde úplně povedená, ale to je možná překladem? Máme ji z knihovny, ale nejradši bychom si ji nechali. Čteme ji večer jako "bonus" po normální dlouhé pohádce a líbí se i šestileté. Hvězda dolů jen proto, že by text mohl být promyšlenější, aby kniha dosáhla dokonalosti. Doporučuji!
Krátký příběh, ale s pěknými ilustracemi a velmi dobře zvolenými zvuky, které úžasně dokreslují čtený text.
Oceňuji i zvýrazněná slova, která nejen pojmenovávají to, co uslyšíte, ale taky říkají, kdy zvuk zapnout, abyste stihli dočíst text současně se skončením zvuku.
V lese plném zvuků je krásná zvuková knížka pro děti. Překrásný příběh, který je doplněn zvuky, které ladí s textem. Celý příběh je dotvořen krásnými ilustracemi.
Doporučuju.
Krasny napad, krasne ilustrace.
Sestiletou zaujalo, dvouleta miluje.