V lese visí anděl

V lese visí anděl
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306218/mid_v-lese-visi-andel-H7N-306218.jpg 4 3544 3544

Brilantní norská detektivka, jež v sobě skrývá hrůzné tajemství. Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Plus

Det henger en engel alene i skogen, 2013

vercaambrosova
26.10.2018 5 z 5

Detektivkám jsem se vyhýbala, ale po přečtení téhle jsem se rozhodla, že zkusím další severské krimi.

Knihomol1466
25.10.2018 5 z 5

Detektivky hltám, tahle je výborná, poslouchala jsem jako audio a v noci se u toho krásně bála. Skvělý přednes Petry Špalkové a doplňující hudba. Doporučuji.

TerkaLangoš199
24.10.2018 5 z 5

Detektivku jsem už dlouho nečetla a po přečtení téhle tuto chybu nehodlám opakovat. Nedokázala jsem se od příběhz odtrhnout, ani při přednášce, ani při přestávce, ani při cestování MHD, při čištění zubů.. (myslím, že je vidět, kam tím směřuji) Když nad tím tak přemýšlím, knize můžu vyčíst akorát to, že už skončila. Opravdu zajímavě propracované postavy i vztahy mezi nimi. Po každé napínavé části nečekané vyústění...
Já nevím, radši už nebudu chválit, prostě si to přečtěte :))

Adriassa
21.10.2018 4 z 5

Trochu pomalejsi rozjezd, ale pak se dej rozproudil a cetla jsem jednim dechem. Konec me malinko zklamal. Na to jak dlouze popisoval autor zacatek tak bych ocekavala i podobne rozepsany konec. Presto hodnotim 4* a knihu doporucuji.

sylva8672
19.10.2018 5 z 5

Naprosto úžasná kniha!!! od příběhu jsem se vůbec nemohla odtrhnout a snad poprvé v životě jsem u některých pasáží v knize měla mrazení až v zátylku a husinu po celém těle. Hned se vrhám na další díl :-)

lucie2371
19.10.2018 5 z 5

Jedním slovem BOMBA! Kdyby to šlo, dám 10 hvězdiček!

Kniha je napínavá od začátku až do konce. U některých částí mi běhal mráz po zádech a často jsem měla husinu po celém těle.
Knihu určitě doporučuji všem kteří mají rádi dobré detektivky!

Ticiana
09.10.2018 5 z 5

Kniha se rozjizdela pomalejsim tempem, ale na druhy strane hned hezky vykresleny postavy. Od momentu zjisteni vraha to uz slo fakt vysokym tempem. Originalni zapletka. Kniha se mi moc libila.

Petulla72
29.09.2018 5 z 5

Když jde o knihu, kde je hlavní téma vražda pak je to moje téma! Ale když jsem slyšela o knize, kde jde o vraždy šestiletých holčiček byla jsem trochu v rozpacích. Přeci jen zrovna takové téma může být...řekneme dosti ošemetné.
Naštěstí se toho Samuel Bjork naprosto bravurně chopil! Za pěknou dlouhou dobu jsem si konečně mohla přečíst pořádnou detektivku! Napínavé, výborně napsané, skvěle popsané scénky !! Rozhodně si přečtu další jeho díla a vřele doporučuji.

rlupinek
24.09.2018 5 z 5

Vraždy šestiletých holčiček - poněkud silná káva... Potřeboval jsem co nejdřív vědět, kdo je pachatel a jaký má motiv pro takové činy. Hltal jsem řádky, hltal jsem kapitoly, ale ten konec byl tak roztahaný, že jsem se dočkat konce nemohl. Celkově ale kniha dobrá, napínavá. Jenom jsem moc nepochopil smysl Tobiasovy dějové linky v kontextu celého příběhu.

lee5747
21.09.2018 5 z 5

K této knížce jsem přišla jak slepý k houslím, ale musím říct, že zpracování je pro mě úžasné. Autor píše velmi čtivě a dramaticky. Za mě je velké plus to, že jsem skoro do poslední chvíle nevěděla kdo za těmi činy stojí. Určitě to není poslední knížka, co jsem od autora četla. :)

Paja11.11
17.09.2018 5 z 5

Opravdu dobrá kniha. Už jen podle názvu jsem tušila, že to bude něco, co se mi bude líbit a bude to napínavé a zajímavé a nespletla jsem se. Kniha byla napínavá celou dobu a také velmi čtivá. A opravdu mě překvapilo, kdo byl pachatel. Myslím, že lepší postavy v této knize být ani nemohli a někdo jako Mia se tam opravu hodil. Přeci jen kniha byla trochu temná a tajuplná, což Mia byla taky. Určitě sáhnu po dalším dílu.

Zlatinka.Emilly
16.09.2018 5 z 5

Moc dobrá detektivka. Děj se odehrává již od prvních stránek. Zpočátku jsem se sice ztrácela v jednotlivých kapitolách, kdy bylo rozehráno několik událostí, ale všechno do sebe nakonec pasovalo. Čtenář se bojí o život Mii a malé Marion a jen náhoda pomůže k tomu, že spravedlnost zvítězí. Sekta, která v příběhu hraje též velkou roli, opět díky jednomu rozhodnutí postaví spravedlnost do čela a tak je zachráněn další život. Od Samuela Bjørka si rozhodně přečtu další jeho díla.

SakuraLuci
11.09.2018 5 z 5

Podle mého názoru po delší době zase dobrá detektivka. Palec nahoru a ráda sáhnu po Sově.

adorjas
10.09.2018 2 z 5

Posledné mesiace som čítala veľa literatúry faktu a mala som chuť na nejaký ľahší žáner. Tak som siahla po severske krimi literatúre a znovu sa mi potvrdil fakt, prečo nečítam tento typ literatúry- predvídateľný dej!

*BIG SPOILER ALERT* Dookola a stokrát to isté- najprv policajti prešľapujú na mieste, potom príde pár indícií, medzitým majú policajti ťažkú súkormný život, ale ten nadovšetko obetujú kvôli práci, potom sa všetko šialene zamotá, neviete kto z koho, začínate podozrievať kadekoho. Policajti niečo tušia, chcú predbehnúť vraha, posledných 100 strán, vrah predbehne ich, prichádza finálna chvíľka napätia a BUM, policajti ta zase a raz dali. Takmer síce vybuchli/umreli/otrávili/zastrelili/uniesli/preľstili ku koncu, ale nakoniec to vždy dopadne. Hrozne nudné!

Scheril89
10.09.2018 5 z 5

Výborně napsané. Už jsem stihla zakoupit a přelouskat i pokračování Sova.

BernardBlack
10.09.2018 3 z 5

Kéž by střední proud v ČR byl aspoň stejně dobrý.Dobře se to čte (člověk nezůstane nikde viset:)
Malíře Munche mám rád a ani jako jmenovec není žádná nesympatická "matlanina":)

ohovnenychobot
05.09.2018 3 z 5

Tyto krimithrillery uplne nemusim. Osobne mam radsi klasicke detektivky. Nicmene tri hvezdy dam. Zpocatku trosku utahane, zato konec nabira obratky. Jeste zkusim druhou knihu detektiva Muncha-Sovu. Z doslechu vim, ze je lepsi...uvidime.

Dani56
03.09.2018 5 z 5

Chvílemi jsem musela knihu odložit.Děsila mně. Ale líbila se mi. Z těch "severských" asi nejvíce.

Anie.M
27.08.2018 4 z 5

od první chvíle mě thriller zaujal, začalo tam několiv dějových linií, které spolu zdánlivě nesouvisejí a pak se postupně proplétají a zaplétají. na konci jsem byla lehce zaskočená, jak je náhoda a štěstí důležité a může vše změnit o sto osmdesát stupnů.

kiki11
20.08.2018 5 z 5

V lese visí anděl - název, který zaujme. Mrtvé holčičky visící ze stromu - zajímavé téma přesně podle mého gusta. Po přečtení anotace jsem se do knihy bez váhání pustila.

Rozjezd byl trochu pomalejší, v každé kapitole vystupuje nová postava, což mi trochu vadilo, protože jsem za chvíli nevěděla kdo je kdo. Nenechte se ale odradit! Postupně se příběh začne pěkně rozbíhat, ze střípků pomalu vzniká obraz a nakonec se to rozjede takovou rychlostí, že není možné přestat číst. Autor píše poutavě a čtivě, knize nechybí napětí a úžasně mrazivá atmosféra. Děj je čím dál víc zamotaný, až jsem si říkala, jestli autor opravdu všechno do detailu vysvětlí nebo na něco zapomene. Hlavní linie jsou vysvětleny, ale právě ty detaily mi tam chybí, což mě trošku mrzí. Přesto ale hodnotím 5ti *, protože abych celou dobu četla a přitom se nepodívala, kolik stran mi zbývá, to se mi často nestává.