V lese visí anděl
Frode Sander Øien
Holger Munch a Mia Krügerová série
Kdo v lese zanechává malé anděly?
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2016 , PlusOriginální název:
Det henger en engel alene i skogen, 2013
Interpreti: Petra Špalková
Autor není primárně orientován na detektivní žánr, což samozřejmě vůbec nevadí, naopak. Strukturálně i stylisticky perfektně zvládnuté, přes relativně velké množství postav a vyprávěcích linií (mnohé z nich jsou ovšem jen jednorázové) se vnímavý čtenář v knize neztratí. Krátké kapitoly pomáhají udržet vysokou míru provozního napětí, Američané by řekli, že je to "page-turner". Bohužel se zde ukazuje zlaté poeovské pravidlo, že se kvůli silnému konci vyplatí oslabit začátek a střed. Pointa je totiž v tomto případě ve srovnání s předchozím vyprávěním velmi slabá, uzavření a spojení vyprávěcích linií příliš spěšné, happyend chtěný a vlastně skoro nevkusný. Vzhledem k výbornému rozjezdu a střední fázi nakonec velké zklamání.
Skvělá, napínavá a akční detektivka. Okamžitě jsem se začetla a netrpělivě čekala s každou stránkou, jak se bude pátrání vyvýjet. Zajímavé byly i vedlejší dějové linie, osobní život policistů. Určitě si přečtu i další díly. Řekla bych, že Nesbo má konkurenci :)
Perfektní, doufám, že budou další, kam se hrabe nová Lisbeth. Jsem tu nová, jak vpravím do komentáře hvězdičky? Díky
dost dobrý!! zas jednou severská detektivka, která vás nenechá spát, je čtivá, ukrutně promyšlená a pekelně napínavá...
norská literatura náboženský fanatismus severské krimi norské detektivky únosy dětí Oslo (Norsko)Autorovy další knížky
2015 | V lese visí anděl |
2016 | Sova |
2019 | Clona |
2022 | Vlk |
2023 | Ostrov |
Skvěle napsaná kniha, do poslední chvíle jsem nevěděla kdo je vrah :-)