V mysli vraha: Skutečné české kriminální případy

V mysli vraha: Skutečné české kriminální případy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548014/bmid_v-mysli-vraha-skutecne-ceske-kriminalni-pripady.jpg 4 8 8

Žánr true crime je v poslední době na vzestupu a přitahuje stále více čtenářů. Zkušená autorka čtrnácti knih Denisa Prošková proto přichází s příběhy slavných i zapomenutých českých kriminálních případů. Snaží se jednotlivé příběhy nejen popsat, ale také rozkrýt jejich psychologické pozadí. Zabývá se proto motivací a způsobem myšlení jednotlivých vrahů. Kriminální příběhy zahrnují období od 19. století až téměř do současnosti. Autorka nás seznamuje s jedním z nejslavnějších českých zločinců Václavem Babinským, spartakiádním vrahem Jiřím Strakou, prvním českým vrahem usvědčeným metodou DNA Milanem Lubasem nebo Karlou Leanne Homolkou, slavnou kanadskou vražedkyní moderní doby s českými kořeny. Zabývá se také případem nejstarší Češky odsouzené na doživotí Miroslavy Kukačkové, sadistické uspávačky Jaroslavy Fabiánové nebo mediálně známým případem manželů Stodolových. Věnuje se i osudu zavražděné Otýlie Vranské, kterou vrah rozřezal a ukryl do dvou kufrů.... celý text

lalela
06.01.2025 2.5 z 5

Polovina knihy byly případy, které jsou dobře známé a stále o nich slyšíme dokola. Otýlie Vranská, spartakiádní vrah. Očekávala bych opravdu zapomenuté případy, nebo případy, kde se objevila nová stopa.

Jane2016
27.12.2024 4 z 5

Miluju true crime, tudíž knihy z tohoto žánru jsou na mém nočním stolku velmi často. A tento kousek samozřejmě nemohl chybět!

"V mysli vraha" je skvělá kniha, dokonale popisuje nejslavnější krimi případy. Já většinu znala, ale co mě opravdu zaujalo byl případ Otýlie Vranské. Jméno této ženy zná téměř každý, ale už méně lidí ví, co se tehdy skutečně stalo.

Čtení to bylo velmi zajímavé, poučné a místy fascinující, pokud máte, stejně jako já, rádi true crime, tato kniha by Vás rozhodně neměla minout.