V pasti
David Morrell

Napínavý thriller z vánočním duchem prodchnutých ulic amerického městečka Santa Fé. Paul Kagan je špion, kterému se podařilo proniknout mezi ruskou mafii působící v Americe. Zabránil několika teroristickým útokům, zachránil množství lidských životů, přesto ho tíží výčitky svědomí pro množství brutálních činů, které musel provést, aby byl mezi mafiány přijat a nepadlo na něj podezření. Když je na Štědrý den společně s kumpány poslán unést nemluvně, dítě významného bojovníka za mír na Blízkém východě, rozhodne se bez ohledu na následky dítě zachránit. Při útěku s dítětem je však postřelen a úkryt nalezne v jednom ze svátečně vyzdobených domů. Ten však není prázdný a tak musí Kagan bojovat nejen o život svůj a dítěte, ale i mladé ženy a malého chlapce.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2008 , AlpressOriginální název:
The spy who came for Christmas, 2008

Příběh o špionovi je napínavý a zajímavý. Možná mohl být napínavější, ale takto působí reálněji.

Převyprávěný vánoční příběh a to hned dvakrát. Jednou jako vysvětlení biblického příběhu z hlediska tří králů - špionů, podruhé jako v současnosti o záchraně novorozence o Štědrém dni. Tedy zaděláno na napětí je zde poměrně dost, ale není to bohužel až tak dobré, jak by to mohlo být. Určitě se dá u této knihy v pohodě vydržet, ale Morrellova ani žánrová špica to tedy určitě není.

Další Morrellova skvělá kniha. Začala jsem ji číst s tím, že vůbec nevím o čem kniha je.
Kniha byla neuvěřitelně napínavá, čtivá, rychlý spád děje.. Během pár hodin jsem měla knihu přečtenou.

Už jsem od Morrella četla lepší věci. Ale na druhou stranu některý věci byli poučný třeba to krmení miminka a co udělá mikrovlnka, alobal a lepidlo :)

Už jsem od Morrella četl lepší věci. V pasti by byla výborná povídka, ale Morrell krátký příběh natáhl až do 200 stran, a to je škoda. Střední pasáž, kdy hlavní hrdina vypráví špionážní verzi o třech králích (špionech), Herodovi a Ježíšku, byla docela nudná, do příběhu trochu násilně (a zbytečně) vecpaná. Také mi vadila ta americká hysterie z terorismu, která z knihy občas čiší.
Úvod a především závěr činí z knihy slušnou oddechovku, nicméně přesto poněkud zaostávající za většinou z děl Morrella.

Kniha, která mě opět trochu poučila (čím nakrmit miminko). Krásně se čte ... a ještě lépe v zimním čase.
Doporučuji i jako prima dárek pod stromeček nejen pro pány ... tuším, že se tam pár ženuší taky "najde" :(
Život není peříčko, a tenhle román má alespoň konec jako zvonec.

Výborná špionážní novela,která se odehrává o Vánocích.Je to napsáno s neuvěřitelným nadhledem,má to spád a ve finále skvělý tah na branku.Nejvíce mě pobavilo povídání o mudrcích.Bravo.100%.Díky,pane Morrell.

Spíš delší povídka, takové čtení "ke svačině". Pěkné a vánočně dojímavé, i když mrtvolky nechybí :o)
1991 | ![]() |
1996 | ![]() |
1997 | ![]() |
1997 | ![]() |
2005 | ![]() |
Z celkově napínavého kratičkého příběhu, který mě připadal jak natahovaná povídka sráží dojem vysvětlující flashbacky psané kurzívou a kapitola o mudrcích a zdlouhavé vyprávění náboženství s podobenstvím špiónství. To veškerou napínavost rozmělňuje. Za mě docela na Morella zklamání, dal by se z toho vykřesat přímočarý delší román s následující pomstou a z pasti udělat pouze jedna kapitola.