V pasti lží

V pasti lží
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391558/bmid_v-pasti-lzi-4wP-391558.png 4 2691 2691

Neměla to dělat, vážně neměla. Aby si zkrátila cestu, vydala se Cass autem domů po neosvětlené, křivolaké a opuštěné cestě lesem. Venku navíc zuřila bouřka a ona v tom psím počasí uviděla na kraji cesty auto, v němž seděla jakási žena. Zastavila kousek před ní a počkala, jestli nevystoupí, aby si řekla o pomoc. Když se nic nedělo, vyrazila k domovu, přece po ní nikdo nemůže chtít, aby vylezla z auta na déšť! Druhý den zjistila, že právě tam, kudy jela, byla nalezena mrtvá žena v autě. Zavražděná žena. Mohla ji zachránit? Nebo už byla mrtvá? A co kdyby byla na jejím místě ona sama? Manžel by se zlobil, kdyby věděl, že tamtudy jela… A tak nikomu nic neřekla. Od té doby se jí ale začnou dít divné věci: zapomíná, kde nechala stát auto, jestli si vzala prášky, dokonce objedná kočárek, i když nemá dítě. V hlavě má jen tu mrtvou ženu a zmatek. Cítí velkou vinu, že se ji nepokusila zachránit. A také to, že ji někdo sleduje…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Motto

The Breakdown, 2017

Ivka14
01.07.2021 4 z 5

Cass je svědkem něčeho, co ji začne pronásledovat. Po té události začne zapomínat věci a myslí si, že začíná mít demenci, ale konec byl pro mě překvapivý... Trochu jsem to odhadovala, ale i tak to bylo překvapivé.
Opravdu skvělá kniha a četla se sama. Děj rychle plynul a eskaloval. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Fakt bomba!

emilieselden
24.06.2021 4 z 5

Četla jsem i Za zavřenými dveřmi a podle mě byla lepší. Ale ani V pasti lží nebyla špatná. Začátek byl velmi slibný, prostředek se trochu táhl, tam mohla být klidně o pár stránek kratší, ale konec byl super. Dokonce vyšel i můj typ. Ne na vraha ale na toho ''druhého''.

terryaknihy
22.06.2021 4 z 5

Paris dokáže velmi dobře pracovat s tématem mezilidských vztahů. Příběhy tak překombinuje a alespoň já do cca 3/4 si nebyla jistá, kdo tu byl vrah. Za mě Za zavřenými dveřmi o kousek lepší, ale pokud vás baví napínavý příběh, kdy si celou dobu klepete na čelo, tak tahle autorka je skvělá volba! :)

Pajina68
17.06.2021 5 z 5

Knížka mne moc bavila a konec fakt měl spád. Těším se na další příběhy.

Mabie
16.06.2021 3 z 5

Po pár stránkách je jasné “jak a kdo”, nicméně přes trochu rozvláčný začátek je to čtivá oddechovka. Kniha Za zavřenými dveřmi se mi líbila podstatně více, ale tady je velice pěkně popsané, jak zmanipulovat druhého člověka a že i inteligentní jedinec musí začít pochybovat o svém zdravém rozumu, když se proti němu jeho nejbližší spiknou, takže hlavní hrdince jsem moc fandila, aby se jí rozsvítilo.
Protože nejen v knihách mám ráda časový rámec, ocenila jsem datované kapitoly a stejně tak závěr - synchronizaci SMS konverzace se vzpomínkami Cass. Zřejmě jsem mstivý člověk, protože jsem si užívala, jak oba padouši dostávají co proto. ;-)
Vyvrcholení příběhu považuji za velice povedené, třebaže příběh samotný je naivní a předvídatelný.

maryska09
16.06.2021 5 z 5

Opět moc dobrá kniha, která čtenáře chytne a nepustí. I když se dá při čtení tušit, že nic nebude tak, jak to vypadá, tak závěr nezklame. Doporučuji

Comelye
31.05.2021 4 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout, čte se jedním dechem, vlastně všechny knihy od této spisovatelky : )

Arlienen
25.05.2021 3 z 5

Od autorky se mi více líbila kniha Za zavřenými dveřmi. Autorka píše čtivě a líbí se mi její styl psaní. Nicméně knihu hodnotím 3,5*.

LisaBella
22.05.2021 2 z 5

Stejně jako Za zavřenými dveřmi, je kniha téměř od úplného začátku předvídatelná, děj se rozvlekle táhne, jako by tu byla veliká snaha o mnoho stránek, ale obsah by se dal shrnout do jedné kapitoly. Stejně jako předchozí (z mého pohledu prvně čtený) titul ničím nepřekvapí. Mám ráda velké bůmy na konci - extatické rozuzlení a obrovská pointa praskne jako mýdlová bublina. B. A. Paris tohle moc neumí. Závěry jsou očekávatelné, dost zdlouhavé, nepřekvapivé, rozvláčné.. A jak jsem psala - celou knihu tak nějak tušíte, že to tak bude. A ono to tak (bohužel) bude.

vladimirah
18.05.2021 2 z 5

Nuda, předvídatelné, nic nového pod sluncem, tohle bylo jedno velké klišé. Navíc pořád to samé dokola! A hlavní hrdinka se chovala jako totálně nesvéprávná...

Joyce24
12.05.2021 5 z 5

Knížka se četla moc dobře. Měla jsem jistý tip, kdo by za vším mohl být, ale nevyšel a konec mě překvapil a zaskočil zároveň. Určitě lepší kniha než předchozí Za zavřenými dveřmi. Doporučuji.

VercaV
10.05.2021 4 z 5

Neuvěřitelně čtivá knížka. Naprosto vtáhla do dejě, kapitoly krásně plynuly. Hlavní hrdinky mi bylo líto, ale obdivovala jsem ji jak se dokázala tomu všemu postavit a přijít tomu na kloub. Téměř od začátku jsem měla tušení, kdo za tím stojí a trefila jsem se. Cca v 2/3 mě to chvílema přišlo až zdlouhavé, ale konec to vyrovnal. Od nalezení telefonu to byla jedna velká smršť, nestačila jsem se divit. Jen mi chybí opět nějaká závěrečná kapitola třeba -Rok poté-.

medkova_m
03.05.2021 4 z 5

Kniha se mi četla velmi dobře, avšak chvílemi mi bylo ouvej za hlavní postavu. Nebyla to úplně oddechovka, ale za mě super počtení :) mám v plánu i další knihy od autorky

Mateo67
30.04.2021 4 z 5

Běželo to jedna báseň, věta za větou, kapitola za kapitolou. Poslouchalo se to samo. Sice od prvních kapitol jsem tušila, kdo za tím vším stojí, ale na přesné “jak a proč” jsem si musela počkat. Tak dobrá zase nejsem:-). Ono totiž ani tak nejde o pátrání po vrahovi nebo o prokouknutí celé zápletky, ale spíš o pocity hlavní hrdinky a vykreslení stupňující se čiré hrůzy nejen z okolí, ale hlavně z jejího stále se zhoršující zdravotního stavu. Podařený psychologický thriller.

petra3174
20.04.2021 5 z 5

První kniha autorky nebyla špatná, ale nebyla jsem z ní úplně nadšená, takže jsem příliš od druhé nečekala, ale nakonec mě mile překvapila. Měla spád a byla napínavá od začátku do konce.

Anitram22
13.04.2021 2 z 5

Kniha pro mne byla neskutečným zklamáním. Hodně jsem se na ni těšila, jelikož Za zavřenými dveřmi od paní autorky bylo super. Musím se přiznat, že jsem stránky doslova přeskakovala a četla z nich jen kousky. Hlavní hrdinka mě neskutečně vytáčela, děj byl takový táhlý a nejvíc mě štvalo to, jak sama sebe zpochybňovala a nevěděla co, kde dělala. Knihu "zachránila" poslední třetina, kdy se vše vyjasnilo a zapadlo do sebe. Ale ani tak to pro mne nebylo záživné čtení. Bohužel. Třeba kniha někoho nadchne, ale mě tyto typy "hrdinek" doslova iritují.

Denisa121
02.04.2021 5 z 5

Moje první kniha od této autorky. Četla se velmi dobře, doporučuji.

Monika164
02.04.2021 5 z 5

Perfektní a těším se na další...

Anetkaknihomol
29.03.2021 3 z 5

Fajn kniha, dobře se četla.

NicoletH9
28.03.2021 5 z 5

Příběh je hezky čtivý a zajímavý. Kniha se mi líbila. :)