V pasti lží
Bernadette MacDougall
Psychologický thriller autorky bestselleru Za zavřenými dveřmi! Cass si konečně dala svůj život do pořádku, je šťastně vdaná a pracuje jako učitelka. Jedné deštivé noci se ale na neosvětlené lesní cestě stane něco, co jí převrátí život naruby. Paralyzovaná výčitkami zapomíná, kde nechala zaparkované auto, jestli si vzala prášky nebo že si domluvila schůzku. V hlavě má jen zmatek a mrtvou ženu, kterou možná mohla zachránit. Je blázen? Nebo si s ní zahrává její mysl?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , MottoOriginální název:
The Breakdown, 2017
Interpreti: Eva Novotná
Mám hrozně ráda thrillery, takže když jsem narazila na tuto knížku, s chutí jsem se do ní začetla.
Hlavní hrdinka je zde úplně stejně naivní (až hloupá) jako v "Za zavřenými dveřmi" (až jsem měla chvílemi pocit, jako by to byla tatáž postava), děj je od začátku hodně průhledný, ale musím říct, že rozzuzlení vymyslela autorka hezky.
Kniha je ale neuvěřitelně čtivá, líbilo se mi, že autorka čtenáře nezatěžuje zbytečnými odbočkami od děje, neřeší žádnou nepodstatnou omáčku. Nemusím knihy psané v přítomném čase, ale tady mi to ani nevadilo, protože jsem byla od začátku tak vtažená do příběhu, že jsem si to ani neuvědomovala. Kdybych měla porovnat "Za zavřenými dveřmi" s touto knížkou, tak tato se mi asi líbila o chlup víc, ale pořád to není na plný počet. Na pět hvězd asi potřebuji originálnější nápad. Nicméně se těším na další autorčinu tvorbu a doufám, že příště už to na těch 5* bude. :)
Kniha se četla opravdu velmi dobře. Od začátku mi lezlo na nervy to, jak Matthew přecházel všechny ty zvláštní události, které se Cass děly, říkala jsem si, že je dobře, že má Cass aspoň Rachel, které se může vypovídat a nakonec...byla jsem velice překvapená!
Zaujímavo postavený príbeh, miestami psycho, miestami opakujúci sa. Celá kniha však mohla byť o polovicu kratšia a bolo by to zrejme lepšie (napínavejšie, akčnejšie bez zdĺhavého čakania, kedy sa niečo stane). Záver bol rýchly a ľahko predvídateľný. Kniha sa však čítala dobre, kapitoly neboli príliš dlhé, čo je super.
Dlouho jsem přemýšlela, jestli si knihu ve své sbírce nechám, ale rozhodla jsem se, že ji pošlu dál.. protože to nebylo až tak dobré, jak sliboval nápis na knize: top thriller, bestseller.. první část knihy nebyla zlá, ale místy mě nudila. Bohužel autorce se moc nepodařilo navodit napínavý i trochu děsivý děj thrilleru. Dalo se očekávat, že někdo chce, aby se hrdinka zbláznila..zbytečné natahování knihy a pak šup a závěr na pár stránek, kde je aspoň trochu napětí..Kniha, kterou si asi znovu nepřečtu.
Ano! Nedoufala jsem, že by autorka mohla přijít s dalším skvělým psychologickým příběhem, ale opravdu se tak stalo! Kniha se čte velmi dobře a rychle a gradace příběhu je opět geniální. Těším se na její další knihu a věřím tomu, že opět nezklame.
Za mě fajn, trošku jsem tušila :), přečteno za pár dní, ráda si přečtu i další novou knihu od této autorky.
Už na začátku jsem přišla na hlavní zápletku, ikdyž ne úplně celou. Takže to moc velké překvapení nebylo, ale jako čtení pro zábavu a zimní večery bylo fajn. Jen bych nedoporučovala číst hne po "Za zavřenými dveřmi".
Knihu jsem četla na dovolené. Knihu Za zavřenými dveřmi jsem nečetla. Tahle se mi četla dobře. Zaujala mě hned od začátku a těšila jsem se, až zase budu pokračovat ve čtení. Za pár dní přečtená. Knihu řadím mezi skvělé knihy a doporučuji ke čtení dalším čtenářům.
Zklamání. Měla jsem od této knihy větší očekávání. Kniha se četla svižně. Většinu knihy se ale děj téměř opakuje, až si říkáte, že se skoro nic neděje a přestáváte být v napětí. Od začátku tušíte kdo za tím stojí, protože je v knize docela málo postav. Takže shrnutí 2/3 knihy slabší "psycho" a na posledních 30 stránkách trochu až směšný thriller.
Kniha mě naprosto vtáhla do děje, při zazvonění telefonu jsem zažívala strach společně s Cass. A to rozuzlení! Napínavé až do konce.
Velmi napínavé čtení. Kniha mě zaujala hned od začátku, četla se opravdu sama. Já osobně jsem takový konec nečekala. Měla jsem nějaké své typy a ty se i z části potvrdily, když se to ale vše dalo dohromady byla jsem opravdu příjemně překvapená.
Peckou bych to rozhodně nenazvala. "Za zavřenými dveřmi" byla mnohem lepší. 3/4 je to pořád to samé, až si říkáte, že to snad ani není možné. Nevystupuje tam moc postav, takže odhadnout, kdo za tím vším stojí, není zas tak těžké, právě naopak. Vražda je jen podnětem, k tomu všemu, takže nějaký thriller moc nečekejte. A na závěr důvod, kdo a proč to všechno dělal je až směšný a víceméně hlavní viník není ani potrestaný.
Nemůžu sdílet to veliké nadšení a euforii z knih B.A.Paris. Autorka umí psát pěkně, poutavě, ale zároveň taky předvídatelně. Navíc mi přijde, že vymyslí zápletku, ale moc dobře ji nerozvine. A o logickém chování hlavní postavy nemůže být snad ani řeč.
!!!!!Pozor, může obsahovat spoiler!!!!!!!
V knize Za zavřenými dveřmi celou dobu manžel fyyzicky a psychicky deptá svou ženu. Nic moc víc se tam neděje, žádné velké zvraty a prostě čekáte jaký to bude mít konec. A tady jsem ten pocit měla zas. Je vám jasný, že manžel nebude asi úplně milující a má v něčem prsty. Je vám jasný, že Cass někdo balamutí a snaží se z ní udělat blázna. A prostě zase jen čekáte na to rozuzlení a jestli nakonec nebude nějaké překvapení.
Přečetla jsem, četla se hezky, ale snad ani nemám chuť se k ní vracet.
Tohle byla další pecka spisovatelky.Snad ještě lepší než za zavřenými dveřmi.Moc jsem od knihy neočekávala ale žánrově mě nadchla....napínavé.
Skvělý psychothriller, který mě vtáhnul hned od začátku. Sice jsem poměrně brzy měla podezření, kdo za vším stojí, ale přesto byl závěr opravdu strhující. Poslouchala jsem jako audioknihu, a večer jsem to prostě musela doposlouchat do konce. Asi bych jinak ani neusnula :) Určitě můžu jen doporučit.
Nečekala jsem od této knihy moc, ale autorka opět překvapila. Neskutečný příběh. Skvěle vymyšlené a promyšlené a taky velmi děsivé. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem ji převážně četla po večerech, ale byla to snad první kniha, u které jsem měla tak silně zvláštní pocit strachu. B.A. Paris u mě sklízí neskutečný úspěch a doufám, že budou nové knihy a budou stejně skvělé jako dvě předchozí. Zasloužených 5/5. :-)
Kniha byla super. Je pravda,že po půlce už jsem si říkala,že už se to pořád nějak opakuje,ale pak už začlo rozuzlení a to jsem četla jedním dechem. Líbilo se mi to víc,jak autorčina první kniha.
Za mě wow.. chvílemi jsem se dokonce bála jít doma v noci na záchod.. čtivě napsaná příběh, do poslední chvíle jsem nevěděla kdo jak co a proč :-) .
Anglie přátelství napětí manželství Velká Británie demence (nemoc) psychologické thrillery thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2017 | Za zavřenými dveřmi |
2018 | V pasti lží |
2019 | Přiveď mě zpátky |
2020 | Dilema |
2022 | Terapie |
Napínavý od začátku do posledních stran! Celou dobu jsem čekala, že na závěr se mi jen potvrdí moje domněnka, jak to celý bylo, přitom to bylo skvěle zamotaný a úplně jinak! Pecka!
PS: konečně můžu jít spát - nemohla jsem se od děje odpoutat.. :-D