V úkrytu
Liz Nugent
Lydia Fitzsimonsová žije v dokonalém domě se svým milujícím manželem a synem. K úplnému životu touží po jediné věci. A je přesvědčená, že jí to manžel sežene. To poslední, co čeká, je smrt zaviněná její chorobnou touhou. Nicméně ani mrtvé tělo Lydii nezastaví. Akorát ji to ještě více popožene – ať to stojí cokoliv.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Lying in Wait, 2016

Úžasně vymyšlené, čtivě napsané. Bez zbytečné omáčky, přitom v pozvolném tempu. Propletené, logické, fascinující. Knížku jsem nechtěla odložit a kdyby to šlo, zhltla bych ji na jeden zátah

Tak toto byla po dlouhé době kniha, kterou jsem četla tak dlouho, dokud nebyl konec. Nemohu říci, že by to byla úplná špice, ale bylo to hooodně dobré. Bylo mi až zle z těch manipulací, opravdu zle. Lydii jsem nesnášela od samého začátku. Kniha se četla opravdu sama, začátek byl možná poněkud rozvláčnější pro někoho, já se začetla ihned a co se týče konce, no, tak to byla fakt síla. Kniha je to velmi dobrá, ale pro mě ve své podstatě hodně děsivá.

"V úkrytu" je výborný a originální psychothriller s dobře vykreslenou psychologií postav! Manželé Lydia a Andrew udělají něco, co jim naprosto změní celý život. Do jejich psycho života a do velkého tajemství se bohužel zaplete i jejich syn Lawrence a i on je ovlivněn tím, co jeho rodiče provedli. Příběh je vyprávěn z pohledu několika postav a odehrává se v průběhu několika let. Asi nejvýraznější postavou je Lydie, která vzbuzuje u čtenáře spousty emocí, což je známkou dobře odvedené autorčiny práce. Konec je možná trochu rychlý, ale zároveň absolutně dokonalý a šokující! Někomu se asi líbit nebude, ale to nevylučuje to, jak je zápletka a její vyústění výborně vymyšlené a napsané. Toto je opravdu 100% psychothriller!

Zajímavý psychologický thriller. Ze začátku působil rozvláčně, ale postupně se mi zdál čím dál zajímavější. Ve vyprávění se střídalo více osob, což také dodávalo napětí. Konec je opravdu velké překvapení, to jsem nečekala. Rozhodně doporučuji.

Námět sice spíš na povídku, ale čím je čtenář blíž konci, tím víc se kola točí a už chvíli před koncem vidíte tu zeď, do které nejde nenarazit. A rána je to velká.

Tahle knížka přesně vyhověla mým požadavkům na odpočinkové čtení - průběh děje z pohledu jednotlivých postav, jejich povahy výborně vystižené, žádný protivný přítomný čas, všechno do sebe zapadalo a napínavé to bylo až k prasknutí! ( Jen jediná výhrada - k takovému účelu by nikdo nevybral dívku s vadou, která je dědičná!) A konec je fakt nečekaný!!

Začátek byl takový vlažný, nic moc. Rozmýšlela jsem jestli to nevzdám. Pak jsem si přečetla zdejší komentáře a byla jsem zvědavá jaký ten konec vlastně bude. A bylo to stále zajímavější a zajímavější. Protože Lydia byla teda pořádná psychopatka dalo se předpokládat, že kniha nebude mít šťastný konec. Kdyby jo, tak to by mě autorka zklamala. Ale tenhle konec - to byla teda síla.

Nejvíce na mě zapůsobil konec, který byl opravdu velmi nečekaný. Ze začátku pro mě bylo ale velmi těžké pochopit některé souvislosti a měl jsem problém se začít. Celkově knihu hodnotím velmi pozitivně a rozhodně ji doporučuji.

Skvělý psychothriller se skvělou psychopatkou v hlavní roli. Mnohdy vám zůstane rozum stát nad tím, čeho jsou lidé schopni, aby dosáhli svého. A ten konec! Doslova šokující. Na knihu jsem nemohla přestat myslet ani druhý den po dočtení, což se mi nestává zase tak často. Rozhodně doporučuji.

Před chvílí jsem dočetla a ještě to rozdýchávám. To je opravdu síla. Zpočátku to vypadá jako normální čtivý thriller a posléze začínáme mít podezření, že jedna z osob je sociopat a protože je úžasný manipulátor, věci se dějí tak, jak tato osoba chce. Velice dobře napsáno, ve vyprávění se střídá několik postav, některé sympatické a jiné nesnášíte, čtivé, napínavé a závěr nám vyrazí dech. Ten je geniální, to se jen tak lehce nevymyslí. Chcete-li pěkný psychothriller, tak tento určitě doporučuji, myslím, že ještě dlouho na tento příběh nezapomenu.

WOW !!!
Tak tohle je absolutně strhující psycho! Celou dobu se člověk nestačí divit, čím ho zase autorka překvapí! Úžasný napínák s opravdu nečekaným koncem !!!
Mrzí mne, že závěr je tak nespravedlivý, ale útěchou je mi, že jde pouze o vymyšlený příběh. :-))

Silný příběh, překvapivé rozuzlení a !MINI SPOILER! velice drsný a šokující osud Laurence, který byl snad jedinou kladnou postavou. Potenciál na zfilmování.

Lydia žije v dokonalém domě se svým milujícím manželem a synem. Lidii to, ale nestačí . Chce po manželovi víc , bohužel se všechno zkomplikuje a její chorobná touha zaviní smrt. Ale Lydii nic nezastaví musí být po jejím ať to stojí cokoliv.
Tak toto teda bylo opravdu psyho. Hlavně konec mě šokoval.
Knížka je napsaná hodně jednoduše, na mě asi až moc, knížka se četla rychle a dobře , místy je napínavá místy trochu rozvláčná..
Bohužel ani jedna postava mi nebyla sympatická. Příběh na mě působyl velmi nepříjemně asi to byl záměr autorky. Po dočtení ve mě knížka zanechala jen nepříjemné pocity. Škoda.

Za mě byl tento psychologický thriller ze začátku docela nudný-nemohla jsem se začíst. Závěr byl zajímavý ,ale kniha mne příliš nenadchla.

"Nakonec si člověk zvykne na všechno."
S nadšením doporučuji! Po delší době opět solidní thriller, od jehož stránek se budete jen stěží odtrhávat.
Velké plus bylo střídání ve vyprávění více postav.
vraždy irská literatura matky a synové psychologické thrillery duševní poruchy, duševní nemoci agorafobieAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
Nemohla jsem dát jiné hodnocení než 5 hvězdiček. Naprosto dokonale promyšlený psychologický thriller. Charaktery postav jsou věrohodné a u všech jsou uvěřitelné. Nestalo se mi, že bych v knize narazila na nezajímavé místo. Děj ubíhal plynule a postupně gradoval. Konec byl velmi překvapiví a neočekávaný. Určitě knihu doporučuji a rozhodně jsem ji nečetla naposledy. :oD