Podivná Sally Diamondová přehled
Liz Nugent
Sally Diamondová nedokáže pochopit, proč to, co udělala, bylo tak divné. Dělala jen to, co jí otec řekl, aby ho vynesla mezi odpadky, až zemře. Nyní je Sally středem pozornosti nejen lačných médií a znepokojené policie, ale také zlověstného hlasu z minulosti, na kterou si nepamatuje. Zatímco začíná objevovat hrůzy svého dětství, samotářská Sally poprvé vstupuje do světa, získává nové přátele, nachází nezávislost a poznává, že lidé ne vždy myslí vážně to, co říkají. Když však začnou přicházet zprávy od cizího člověka, který ví o její minulosti mnohem víc, než ona sama ví, Sallyin život se opět ocitne v chaosu… .... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , George PublishingOriginální název:
Strange Sally Diamond, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná Sally Diamondová. Přihlašte se a napište ho.
Velmi povedený psychologický ne možná úplně thriller.Zanechá ve vás spoustu otázek co se týče výchovy a genů.Autorka to napsala skvěle...
Napriek tomu, že kniha vôbec nie je moja šálka kávy, kvôli téme som s ňou bojovala zopár dní a miestami mi prišla chaotická, musím pochváliť autorku, ako celú knihu poňala.
Spisovateľka dokázala výborne vykresliť psychopata, ktorý zničí život mnohým ľudom. Ostatné postavy boli tiež skvelo rozobraté až do hĺbky a my sme svedkami toho, že psychika je základným pilierom ľudského života.
Celkovo je na tej knihe fascinujúce bravúrne zobrazenie skutočnosti, ako zásadne detstvo ovplyvňuje celý ďalší život človka.
Neboli v nej žiadne hluché miesta, všetko bolo písané k veci. Bola veľmi čtivá a ľahko a zrozumiteľne písaná. Originálna zápletka, ktorá vás okamžite vtiahne do deja vám pomôže pochopiť citlivost a krehkosť ľudskej duše.
Ťažko sa opisuje bez toho, aby som prezradila niečo z deja, takže najlepšie čo môžete urobiť je neváhať a knihu si prečítať, pretože ľutovať urcite nebudete.
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)
12.11.2023
Kniha Podivná Sally Diamondová v seznamech
2018 | V úkrytu |
2018 | Hádanka jménem Oliver |
2023 | Podivná Sally Diamondová |
2024 | Hluboko pod kůží |
Sally je divná. Ano, téměř nemluvná dospělá žena, která má problémy ovládat emoce, nerozumí sarkasmu, ironii a straní se lidí. Řeknete si, podivínka, divná žena, ale kdyby lidé tušili, co stojí za tímto stavem, nedivili by se.
Příběh začíná hodně zostra. Sally zemře otec a ona ho dle instrukcí spálí mezi odpadky. Jo, přesně tak. Prostě splní to, co otec říkal. Bohužel to neunikne pozornosti okolí a začne se odvíjet příběh, který je mrazivý až do morku kostí a vy nakonec pochopíte, proč je Sally taková, jaká je.
Sally si nepamatuje své dětství. Respektive prvních šest let života a vždy si myslela, že to je normální. Ale není. A když je nucena si vzpomenout, zjistí, že její vlastní mozek vytěsnil vzpomínky z jednoho důvodu. Byly děsivé. Byly tak děsivé, že bylo lepší zapomenout. Sally totiž zažívala hrůzy, které nikdo z nás nechce. Zjišťuje, že její rodina není její rodinou v pravém slova smyslu a že jsou na světě lidé, kteří jí způsobili tolik bolesti a zla, že ji to poznamenalo navždycky.
V druhé časové lince sledujeme život Petera. Respektive život jeho matky, která byla v jedenácti letech unesena a uvězněna. Člověkem, který se na první pohled jevil jako lidumil a sympaťák, ale uvnitř byl monstrum. Děsivé a bezcitné. Peter byl otcem taktéž vězněn a netušil, že žena, která byla vedle v místnosti, je jeho matka. Musel jí na příkaz otce ubližovat. Navíc Peterovi otec namluvil že má nebezpečnou nemoc, která ho ohrožuje na životě a není na ní lék. Peter žil v neustálém strachu a stresu.
Takhle dokonalý psychothriller jsem už dlouho nečetla. Vykreslení postav, jejich psychologie, byla skvělá. Proč se tak chovali, co za tím bylo a vše do sebe zapadalo postupným čtením. Nakonec pochopíte Sally, proč je jaká je. Pochopíte i Petera, který byl otcovým chováním poznamenaný a nelze se resetovat a žít normální život. Já jsem knihu přečetla téměř jedním dechem a doporučuji ji všem, kteří chtějí cítit mrazení v zádech a přečíst si velice napínavý příběh. A jsem ráda, že skončil tak, jak skončil.