Vábení pouště
Helen A. Rosburg
Cecile, dcera francouzského milovníka arabských koní a pouštní krásky, se po smrti rodičů vydá na nebezpečnou pouť do Damašku, aby vyhledala kmen své matky. Hned po vylodění padne do rukou únoscům a na dražbě s otroky je prodána do harému. Jenže cestou je opět unesena tajemným beduínem. Cecile netuší, co ji čeká na konci strastiplného putování pouští.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , AlpressOriginální název:
Call of the trumpet, 2009
Jak už bylo psáno ... hlavní hrdinové byli na pár facek ... ale pak jsem se zase "zklidnila" a dočetla.
Na této knize je nejzajímavější prostředí, kde se děj odehrává, a popis ze života beduínů. Příběh a chování hlavních postav mi spíš vadil, jak se furt chtěli/nechtěli, hlavně ke konci to bylo až trapné. Jako romantickou oddechovku pro nenáročné čtenáře můžu doporučit.
Hodně oddychové čtení, ale i to občas člověk potřebuje. Ke konci už se to dost "červenalo".
Knize dávám tři hvězdy za romantiku a trochu toho napětí, ale někdy to bylo až moc přeslazený a hlavní postavy by si zasloužily pár facek...
Ze začátku moc hezké a hlavně zajímavé čtení.Dozvíme se o životě a zvycích beduínů o jejich putování pouštmi .Ale druhá polovina knihy se začla pomalu proměnovat v červenou knihovnu.Nejdřív chtěl On JI ale ona nechtěla a když už Ona chtěla Jeho ,on si mezitím z trucu vzal jinou. Ještě ,že beduíni mohou mít víc manželek..
Pěkná oddychová romantika, dočteme se v ní něco o životě beduínů . Líbila se mi-stojí za přečtení. Prima čtení na dovolenou.
Velmi dobře napsané kniha o lidech z pouště, jejich tradicí a hlavně zajimavém příběhu ženy, která se vydá do rodné země své matky, kde se vypořádává s svým osudem.
Nádherně čtivá knížka.Za 7 hodin jsem ji měla přečtenou.Knihu doporučuji moc se mi líbila.
Moc hezká pohádka ;-) Jako odpočinkovou četbu vřele doporučuji.