Válka květin
Tad Williams (p)
Válka květin série
1. díl >
Život Thea Vilmose má doznat skutečný obrat k horšímu. Štvaný mrtvolnými jeskynními trolly a nemrtvým duchem, který jej pronásleduje z jeho světa, vydaný na milost nesmrtelným bytostem, jejichž osobní vazby jsou velice nejasné, provázený pouze zdráhavou Jamkou, Theo se vydává na cestu, která ho dovede z palácových mrakodrapů nejmocnějších a nejzrádnějších urozených skřítků do tábora vzbouřených šotků a na jiná místa, která si nedokázal představit , na cestu, při níž pátrá po pravém smyslu života - než jej ti, kteří ho hledají, nemilosrdně zkrátí.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2005 , NávratOriginální název:
The War of the Flowers, 2003
Druhý příběh od Williamse, ke kterému jsem se dostala (první byla Jinozemě). Myslím, že tady měl předem nějaké ty body za téma - dobře napsané víly mě baví vždy, i když jde o ohraný námět (včetně potíží plynoucích ze spojení s lidským světem a revoluce). Začátek byl docela drsný, jsem ráda, že jsem Válku květin nečetla v zimě. Theo je poměrně nezajímavý hrdina, takže to autor zachraňuje (parádním) prostředím a vedlejšími postavami. Bez Jablečné Jamky by to nefungovalo. V tomto nepatrném rozsahu pouze lehce přesahujícím 700 stran jsem ani neměla pocit, že by to autor měl proškrtat, jako se mi stávalo u některých částí Jinozemě.
1996 | Trůn z dračích kostí |
2021 | Koruna z čarodřeva – Svazek 1 |
1998 | Jinozemě I - Město zlatého stínu 1 |
1998 | Věž zeleného anděla 1 |
2019 | Srdce ztraceného |
Toto bolo výborné! Bavili ma všetky tie kultúrne exkurzy a všetky tie vysvetlenia, ako a prečo funguje svet mágie tak, ako funguje. Bavilo ma aj to, ako dával Williams do súvislostí rôzne mýty a legendy, ktoré sa k týmto a iným magickým bytostiam viažu. A aj to, ako magický svet zahalil do modernejšieho šatu.
Áno, je pravda, že čo sa týka deju, nikam sme sa vlastne nepohli, ale to nevadí. Pretože si ma získali postavy a mňa bavilo čítať o tom, ako robia svoje každodenné veci. Teda, ako ich robí Theo, keďže je to predovšetkým o ňom. A Jamka mu pri tom výborne sekunduje.
Táto kniha je ozaj skrytý klenot.