Pod rudým měsícem
Heather Graham Pozzessere
Vampýři série
1. díl
Láska osvobozuje, to víme všichni. Ale osvobodí nás i před dávným prokletím? Maggie Montgomeryová, majitelka elegantního butiku v New Orleans, vede spokojený život. Vše se rázně změní, když v doposud poklidné čtvrti dojde k vraždě a krvavá stopa vede od oběti až ke dveřím Maggiina domu. Šok z krvavé události ještě umocní návštěva detektiva Seana Canadyho, který jí přišel položit pár otázek… a vyvolal v ní touhu tak silnou, že si s tím Maggie neví rady. Pojí je cosi mocného, co se nedá rozumem vysvětlit. Důvod vzájemné přitažlivosti se nachází v nevyřešené minulosti: vše začalo událostí za noci, kdy na nebi svítil rudý měsíc. Před sto lety se v rodině Montgomeryových stalo něco hrozného… a Maggie nyní musí najít muže, jehož láska bude tak čistá, že ji z onoho dávného prokletí osvobodí. Je ale Sean ten pravý?... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2012 , DominoOriginální název:
Beneath a Blood Red Moon, 1999
Knížka mě bavila. Na to že to byli další upíři, tak to byl i zajímavý příběh. Jasně nejde o nic nového a neotřelého, ale i tak můžu doporučit jako oddychové čtení. Jen mě zaskočil příliš rychlý konec, autorka některá témata v knize nakousla a už nedovysvětlila, což je škoda (reinkarnace), jinak nemám co vytknout. Kdybych to měla srovnat s jinými knihami (moje oblíbená série Čas čarodějnic) tak tomu dám tak 2 hvězdičky, ale když to hodnotím jako jednodenní záležitost na zahnání nudy, tak musím jedině kladně. :D
(SPOILER)
Bylo velice zajímavé prolínání minulosti s přítomností. Stejně tak spojení vyšetřování, upírů a romantiky. Knížka se dobře četla.
Pozor spoiler!!!!!
Nemám ráda když v knížce musí být za každou cenu happyend. Navíc v této knížce byl přehnaný a vůbec tam neseděl. Jestli měli být spolu mohla ho přeměnit na upíra. Ale to že se z ní stál zase člověk a ještě k tomu s ním čekala dítě už bylo moc. Proto jen 3 hvězdy.
Prelínanie histórie s prítomnosťou. Je to krásne prepracovaný príbeh v ktorom sa stále niečo deje. Čitateľ sa pri ňou rozhodne nenudí. Zároveň sú tam spomínané legendy a podivné úmrtia ktoré vznikli za obzvlášť záhadných okolnosti. Príbeh je podtrhnutý humorom, reinkarnáciou a samozrejme veľkou láskou ktorá hory prenáša.
V knize mi vadilo přeskakování z minulosti do přítomnosti. Děj byl celkem tajemný a občas jsem byla i napnutá, ale znovu bych si knihu asi nepřečetla. Z části asi i proto, že jsem ji četla hodně dávno a od té doby jsem docela změnila styl knih, které právě čtu.
Tak upíři, policejní vyšetřování, useknutá hlava apod. - no v červené knihovně to fakt nezvládnu...
Tak já zrovna příběhy o upírech nemusím, ale přečetla jsem to. Trošku mě vadilo neustálé přehazování minulosti a současnosti, ale aspoň to podpořilo tajemno, záhadno a trošku také nedočkavosti číst dál, aby člověk viděl, jak to vlastně vše dopadne.
Pěkná kniha na odreagování.
Když jsem ji začala číst vůbec jsem si nebyla jistá jestli to vůbec chci dočíst a pak najednou jsem zjistila,že čtu a čtu.Přečetla jsem jí jedním dechem a co víc líbila se mi. Trochu jiné než historická romance.ale nenudila jsem se.
kniha se mi moc líbila, je z jiného soudku, než je u této autorky obvyklé, ale je pěkná.
kniha se mi líbila ,kdo má rád kombinaci úpírů a romantiky myslím, že bude spokojen. Obsahově je trochu jiná než jsme zvyklí od této autorky ,ale proč né :-)
Nevím, tato knížka mě až tak neoslovila. Upířiny mám ráda, ale tady mi vadilo několik věcí. Vztah Maggie a Seana byl divný, nejdřív se spolu vyspí, pak jsou k sobě odměření, pak šíleně zamilovaní... A konec byl podle mě až moc kýčovitý :-)
No nevim, nevim. Jako román by to ještě ušlo, ale jako upířina nic moc. Tenhle směr se autorce moc nevydařil. Romantické detektivky i romace z historie jsou dobré, ale tady tak nějak nezvládla ten mystický prvek upírů. Chvílemi mi to přišlo i dosti chaotické a nepřehledné.
Neviem ako vy, ale zdá sa mi, že upírov v českej či slovenskej literatúre je už akosi veľa. Táto kniha sa mi vôbec nepáčila. Jednak preto, že upírčinu nemusím a jednak preto, že ma sklamala odborná stránka príbehu. Nepáčilo sa mi, že hlavný hrdina, veliteľ policajtov poverený vyšetrovaním sériového vraha, prezradí podozrivej podrobnosti prípadu, hneď s ňou vhupne do postele a keď nakoniec zistí, že je upírka, zaujíma ho či ho náhodou "nenakazila". Kruci! Čo je upír "prasacia chrípka"? alebo pohlavná choroba????
Ale komu sa príbehy s upírmi páčia, prosím, ČÍTAJTE! nedajte sa mojim názorom odradiť.
Zklamání, na romanci málo romantické a úpířina? Co na to říct, ano, jsou tam upíři, to je asi tak všechno.
Upířina, zase trochu jinak. Rozhodně jsem si početla. Lepší průměr v tomto žánru, který mě navnadil na další díly v sérii. Doufám, že nakladatelství Domino vydá všechny díly série.
Tentokrát se Shannon -úplně jinak ,zavede nás do světa úpírů, v knize se prolíná minulost se současností,nechybí v ní napětí ale ani romantika.
upíři vraždy láska erotika reinkarnace sérioví vrazi Jack Rozparovač
2005 | Ďáblova milenka |
2001 | Králův rytíř |
2002 | Vězeňkyně |
2009 | Vikingova žena |
2009 | Princezna pomsty |
Kniha se mi moc líbila,mělo to stálý děj-časové linky,upíři,krimi -a pěkné pojetí)