Vánoce ve Snížkově

Vánoce ve Snížkově
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547736/bmid_vanoce-ve-snizkove.jpg 4 18 18

V Malé studené dolině ve Sněžných horách nastal předvánoční čas a všechna zvířátka se těší, jak společně oslaví Vánoce. To však ještě netuší, že jim někdo ukradne ze stromečku všechny vánoční ozdoby. Zvířátka jsou smutná a nešťastná a Štědrý večer se kvapem blíží. Ne nadarmo se však říká, že Vánoce jsou časem zázraků...... celý text

Luky110812
26.12.2024 3 z 5

Předčítáno. Spíše pro menší děti, ale námět byl fajn. Žel už starší děti neocení jako božskou knihu Vánoc. Za mě pro malé děti moc pěkná jednohubka na Vánoční téma.

ladyfromskye
24.12.2024 5 z 5

Stejně jako si už téměř třicet let neumím představit Štědrý večer bez pohádky Tři oříšky pro Popelku, posledních pár let si neumím představit Štědrý večer bez četby nějaké vánoční knížky. Tentokrát přišly na řadu Vánoce ve Snížkově.
A já nemohu hodnotit jinak než 5*. Citlivě napsaný příběh potěší a zahřeje na srdci nejen děti, ale i dospělé, kteří ještě stále věří na zázraky. Moc se mi líbil zvolený font, dokonale se k vánoční tematice hodil. Tím nejkrásnějším na knize jsou ovšem ilustrace Adriána Macha. Pro mě je to jeden z nejlepších současných ilustrátorů dětských knížek.
Nemohla jsem si dnes vybrat lepšího společníka pro čtení pod stromečkem a doufám, že mě v dalších letech někdo napodobí. Tahle knížka za to rozhodně stojí.

Cara.17
07.12.2024 2.5 z 5

(SPOILER) Tenhle příběh mi lehce připomněl knihu Sloník Abebe - je totiž extrémně jednoduchý, až si člověk říká, zda bylo nutné ho vydávat. A mimo to je i matoucí (především pro děti), jelikož pohnutka ke krádeži vánočních ozdob a následné rozuzlení nemusí dítě pochopit správně. Tj. zloděj vzal vánoční ozdoby proto, jelikož se cítil odstrčený a osamělý a když se k tomu přizná ostatním zvířátkům, ta ho politují, odpustí mu a následně se s ním skamarádí.
Dospělý určitě pochopí, co se tím autor snažil říct, ale pochopí to tak i dítě? Nehrozí, že by si to bez vysvětlení dospělého mohlo vyložit i jinak - nesprávně? Ať si na to každý odpoví sám, ale mně osobně se tento příběh moc nezamlouval a víckrát po něm nesáhnu.

Danago
22.11.2024 5 z 5

Krásné obrázky, jednduchý příběh o přátelství a o tom jak je smutno tomu na koho můžeme třeba i omylem zapomenout.
Dětem se krásně ilustrovná knížka určitě bude líbit.Doporučuji pro děti od 4 let.