Vánoční kuchařka
Jozef Štígel
Obsahuje kapitoly: vznik a vývoj štědrovečerních jídel, uvádí sváteční recepty a nápoje, recepty na cukroví a také se dotkne vánoční výzdoby a ozdob na stromeček, rozsáhle uvádí i recepty z národních vánočních specialit např. z americké, anglické, argentinské, brazilské kuchyně a dalších. Doplněno barevnými fotografiemi.
Přidat komentář
Napsala bych naprosto stejný komentář jako uživatel Josh. V této kuchařce jsou recepty z celého světa , Vánoce nejsou jen cukroví , ryba a salát je tu dost receptů na výběr.
Tato kniha nabízí nejen očekávané cukroví, ale také nápoje, polévky, úpravy ryb atd. Národní speciality jsou zajímavé, nabízí oživení, i když kdo by chtěl zkoušet (škoda, že nezbylo místo na pár fotografií :o( když má dost s vařením a pečením typických domácích vánoc? Možná někdy něco přece jako vánoční překvapení:-)
Jeden ověřený recept, také z dalších recenzí:o)
MEDVĚDÍ TLAPKY
100 g másla, 100 g moučkového cukru, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g hladké mouky, 1 vejce + (nemusí být) skořice a/nebo citronová kůra
Vypracujeme těsto a necháme (ve folii) v chladu 1- 2h odpočinout. Plníme do suchých (NEvymazaných) formiček a pečeme asi 10 minut na 180°C, dle trouby. Po upečení necháme chvíli "odpočinout", pak jdou pracny krásně vyklopit. Teplé obalíme v cukru.
Dobrou chuť.
PS: Palce za recenzi nebo za recept? :o))))
Nález z knihobudky. Určitě jí využiji, recepty jsou lákavé a spoustu jich neznám.