Vánoční náprstek

Vánoční náprstek
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541165/bmid_vanocni-naprstek.jpg 4 8 8

Od tragické smrti své matky žije Amelia z ruky do úst. Aby neskončila na ulici, musí nakonec prodat i svůj poslední cenný majetek. Dědeček, u něhož nikdy nebyla vítána, jí nečekaně odkáže malou továrnu na výrobu smutečních šatů a Amelia se odváží snít… Touží šít elegantní šaty z jemného hedvábí a krásných stuh pro bohaté. Když však začne foukat mrazivý zimní vítr, Ameliina budoucnost visí na vlásku – dokáže si udržet naději?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

A Thimble for Christmas

alnahu
07.01.2025 5 z 5

(SPOILER) Přečteme si dojemný příběh Amélie,
která po smrti své matky ,žije ve velké chudobě a přesto neztratila srdce a pomáhá i ostatním chudým.Její dědeček ji nečekaně odkáže dílnu na šití smutečných šatů,ale ona touží poněčem víc.A nevzdává se ,sama si kreslí modely a pokouší se je nabízet i bohatým dámám a uspěje a tak se stane z chudé dívky bohatá podnikatelka.A i v těžkých dobách najde zpřízněné duše, i lásku.
Čtivé dojemné, historické drama,mohu doporučit těm kdo mají rádi tento žánr.

KK22
02.01.2025 5 z 5

Tohle byla tak krásná a romantická vánoční kniha! Samozřejmě konec byl dost předvídatelný, ale i tak mě velmi bavilo. Amelii jsem hrozně fandila, vzhledem k tomu že mě baví móda a šaty, tak jsem tady byla úplně ve svém živlu. A Todda jsem si zamilovala od chvíle, kdy se v knize objevil. I ostatní postavy: Mariah, Dolly, Freddie byly moc sympatické. Opravdu jsem byla ráda, že jsem na knihu narazila v knihovně, užila jsem si s ní celé vánoční svátky, kdo má rád romantiku, trochu historickou, rozhodně mohu doporučit.

zdehan
24.12.2024 5 z 5

Pěkná kniha taková oddechovka ale nešlo se od ni odtrhnout.

Szilvia1
02.12.2024 4.5 z 5

Pěkný příběh,kde se vždy něco děje,i když je konec předvídatelný.