Vánoční přání

Vánoční přání
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552611/bmid_vanocni-prani.jpg 4 141 141

Libby si přeje k Vánocům jediné – aby už bylo co nejdřív po nich. Ztratila mámu, posledního člověka, který jí z rodiny zbyl, a zoufale se snaží zachránit rodný dům, a tak nemá na Vánoce ani pomyšlení. Dvacet let staré vánoční přání adresované její mámě ji však zavede do zasněženého městečka Holly Peak. Dávné rodinné tajemství jí zde pomáhá odhalit pohledný Adam Thompson. V městečku se svéráznými vánočními tradicemi se Libby za zvuků koled navěky změní celý život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet

Love Always, Christmas, 2022

Medvědářka
10.11.2023 4 z 5

Vánoční knížka v listopadu? A proč vlastně ne.
Vánoční přání z Nakladatelství Baronet mě k sobě nalákalo na svůj název i malebnou obálku. Její autorku Karen Schaler jsem neznala, ale díky téhle knize silně uvažuji, že si pořídím i další její knížky.
V příběhu poznáváme Libby, která neplánuje letos slavit Vánoce vůbec. Nedávno přišla o svou mámu a tak nemá na svátky ani pomyšlení. Její maminka je milovala a vzpomínky na to akorát jitří pocity.
Když najde na půdě svých rodičů dvacet let staré neotevřené přání adresované její mámě, tak se něco změní. Zkusí najít tajemnou CeCe, která přání poslala a s tím jí pomáhá i pohledný Adam. Ten Adam, který ji nazval Grinchem, protože mu rozbila vánoční výzdobu rodičů.
Jak tohle hledání dopadne? Kdo je tajemná Cece? Najde Libby zase kouzlo Vánoc? To se dozvíte v tomhle příběhu.
Mě se kniha líbila, i když k ní mám maličké výhrady. Ty jsou ale ukamenovány tou pohádkovou atmosférou amerických Vánoc s jejich výzdobou a citem pro všechno to krásné kolem.
Začetla jsem se hned a bavila se nad výměnou názorů u Libby a Adama. To nenápadné jiskření tam prostě bylo od začátku. K tomu všeobjímající vánoční atmosféra malého města i se všemi jeho lákadly a je vymalováno.
Je prostě moc vidět, že naše autorka má tohle v malíčku. Jako scénáristka, novinářka, spisovatelka a moderátorka, která píše scénáře pro Netflix a má na kontě úspěšné vánoční filmy Vánoční kemp a další, tak se není prostě čemu divit.
Doporučuji všem, co si chtějí vychutnat kouzlo svátků, světýlek a výzdoby. Chtějí si odpočinout a nasát tu pravou atmosféru jedinečných dnů v roce.

Jaruš71
03.11.2023 4 z 5

Taková klasika od Karen, láska k vánocům, zasněžené příroda a lidské příběhy. Pohodové a nenáročné čtení.