Země nikoho
Radka Zadinová
Variace na lásku série
< 2. díl
Volně navazuje na: Variace na lásku Jeho protagonistkou je šestadvacetiletá Klára, která sice žije v rodině své dávno mrtvé sestry, ale má pocit, že vlastně nikam nepatří. Uzavírá se do sebe, do své Země nikoho, protože jedině tam je v bezpečí před zklamáním a bolestí, které život přináší. Jizvy, které zůstaly po napadení zdivočelým psem, i ty, které schovává ve svém srdci, vzbuzují v lidech soucit, ale právě o ten Klára nestojí. Jednoho dne se rozhodne změnit práci a dostane místo asistentky-překladatelky v dobře prosperující agentuře. Její šéf Daniel jí trošku připomíná samu sebe-vypadá to, že i on žije ve své vlastní Zemi nikoho. A pak je tu ještě Ondra, kamarád z dětství, který jí pomáhá překonat první nával smutku nad ztracenou láskou. Který z nich je ten pravý? Kamarád, který ji sice nemiluje, ale má ji rád, nebo muž o dvanáct let starší, který o ni usiluje zřejmě jen proto, aby nezůstal sám? Zjistí Klára někdy pravdu o tom, kam a ke komu vlastně patří? Pokud ovšem nechce navěky zůstat ve své Zemi nikoho...... celý text
Kniha se mi bez připomínek moc líbila. Chápu ji, že nechce, aby jo někdo litoval. Je to velmi čtivá kniha.
Krásná knížka napsaná velmi čtivým stylem, jen málo dívčích románů jde to takto vyhrocených situací a emocí. Je to příjemná změna, mohu jen doporučit.
Souhlasím s komentářem pode mnou. Moc pěkně napsaná kniha. Bylo tu názorně ukázáno, že nezáleží na vzhledu, ale na tom jaký je to člověk a jaké má srdce. Přesto, že si Klára myslí že je sama, není to pravda. Určitě nepatří do Země nikoho. Doporučuji
Ještě větší překvapení než první díl! Krásné. Autorka možná píše trochu depresivnější díla, ale píše úžasně! Umí si skvěle hrát se slovy i vyjádřit niterné pocity. Tato kniha mi zkrátka "sedla" a to tak, že jsem neměla jasno komu držet palce. Jedinou výtku bych měla k uspěchanému závěru. Zdál se mi narychlo dokončený, jakoby autorka spěchala nebo nemohla už napsat dalších 10 stran.
RADA: pro lepší pochopení doporučuji přečíst si nejdříve první díl "Variace na lásku".
DOTAZ PRO AUTORKU: nestál by za sepsání třetí díl - kde najde štěstí i nakonec odmítnutý hrdina?
2018 | Dívka odnikud |
2005 | Básníci třetího tisíciletí 1 |
2018 | Noc, kdy padaly hvězdy |
2020 | Stíny v duši |
2020 | Srdce na prodej |
Země nikoho volné pokračování Variace na lásku. Příběh Kláry, byl také zajímavý. Konec možná trochu uspěchaný, ale za mě spokojenost.