Vaříme pro cukrovkáře a bez lepku
kolektiv autorů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537292/bmid_varime-pro-cukrovkare-a-bez-lepku-662d74a8d4fdd.jpg
4
2
2
NEDĚLNÍ AHA! EXTRA ÚSPORNÁ KUCHAŘKA, je v pořadí už 3. díl s podtitulem VAŘÍME PRO CUKROVKÁŘE A BEZ LEPKU. Jak už název vypovídá, tentokrát jsme se v ní zaměřili na recepty určené k bezlepkové a diabetické stravě. Najdete v ní opět na 75 předpisů, jež by vám mohly pomoci při přípravě jednotlivých pokrmů a které by pro vás mohly být zároveň inspirací.... celý text
Přidat komentář
Mnozí lidé jsou diabetiky už od narození, ale většinou se jimi stávají v průběhu let, z různých důvodů, převážně vlivem dědičnosti... A podobné je to i u osob, nesnášejících lepek. Jakmile se dozvědí diagnózu, nastává tak trochu boj se se sebou samým, co si mohou dopřát dobrého, jestli vůbec se o nějakých "dobrotách" dá mluvit i lidí, jejichž jídelníček se musel náhle radikálně změnit. Je velmi náročné se uhlídat. Možná si to ani neuvědomujeme, ale úpravy stravovacích návyků se pak dotýkají i zbytku rodiny, neboť je velmi náročné jídelníček přizpůsobovat někomu na míru. Navíc k dispozici není zrovna velký výběr specializovaných kuchařek, které se tomuto problému věnují.
Proto velmi vítám i tuto knihu: přináší hned 75 předpisů, které mohou pomoci při přípravě jednotlivých pokrmů, a zároveň jsou velmi inspirativní. Nabízí celou škálu receptů, které rozhodně nevypadají nijak nudně a fádně už vůbec ne. Některé pocházejí přímo od odborníků, kteří se na problematiku specializují. Jednotlivé recepty provázejí barevné fotografie, takže čtenář má opravdu chuť se najíst už jen z pohledu do stránek... Pokrmy nejsou nijak nákladné ani náročné na přípravu a používají se v nich snadno dostupné suroviny. V závěru se nám pak dostane poučení o obou dietách včetně informace, jakým potravinám se postižení mají raději vyhýbat.
Kniha se dělí na dvě části - recepty bezlepkové, recepty pro diabetiky - a u několika z nich se dokonce oboje setkají. Určitě doporučuji, jediné, co vytýkám, je nekvalitní papír. Ale vzhledem k té nízké pořizovací ceně... co by čtenář/kuchař ještě chtěl :-)