Vaříme s toskánským sluncem. Recepty z naší italské kuchyně
Frances Mayes , Edward Mayes
Autorka bestselleru Pod toskánským sluncem a dalších knih inspirovaných pobyty v milovaném Toskánsku se po dvaceti letech od chvíle, kdy se ujala opuštěné usedlosti nedaleko Cortony, rozhodla pozvat čtenáře na návštěvu svého italského domova a jeho kuchyně a zahrady. V bohatě ilustrovaném výpravném svazku spolu se svým manželem Edem nabízí základní poučení o místní kuchyni a přes sto padesát receptů svých nejoblíbenějších toskánských jídel, ale představuje také přátele, jež mezi místními získala a kteří jí poskytli inspiraci a podělili se s ní o svá kulinářská tajemství. Provázejí-li kuchařské recepty jako nezbytná součást tituly Frances Mayesové od samého začátku, v její nejnovější knize hrají doslova ústřední roli – a zásluhou autorčina okouzlujícího stylu i jedinečných barevných fotografií získají bezpochyby toskánské kuchyni a kraji, který ji inspiroval, mnoho dalších nadšených příznivců. Fotografie: Steven Rothfeld... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2013 , PasekaOriginální název:
The Tuscan Sun Cook Book, 2012
více info...
Přidat komentář
Koho by nepotěšila kniha se spoustou lákavých receptů, ještě ke všemu když nejsou těžké na uvaření.....
Dostala jsem kdysi od mámy jako svou vůbec první kuchařku a bylo to z důvodu mé oddané lásky ke všemu italskému :)
Nedávno jsem do kuchařky opět nahlédla, po letech. Je nádherná, recepty nevypadají složitě, byť jsem ještě nevyzkoušela samojediný. Nicméně samotná kuchařka opravdu je prozářená tím toskánským sluncem a je stejně přívětivá a milá, jako obyvatelé toskánských vesnic a kopců. Povedlo se..