Vatikánská princezna
C. W. Gortner
Román o Lucrezii Borgii Byla legendami opředená pověstná kráska Lucrezia Borgia zákeřnou femme fatale, anebo nevinnou dívkou, kterou příbuzní neváhali zneužít pro své cíle? Vztahy v rodině Borgiů jsou bouřlivé. Prchlivý bratr Cesare ji miluje, zato s bratrem Juanem se nenávidí, a otec, jehož zbožňovala, se neštítí ničeho. Lucrezia nemá na výběr. Pro své bezpečí se musí podrobit, a zda bude šťastná, nikoho nezajímá.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , AlpressOriginální název:
The Vatican Princess: A Novel of Lucrezia Borgia, 2016
Stejně jako knížka o Kateřině Medicejské pro mě byla tato knížky čtivá a dozvěděla jsem se spoustu historický informací (včetně upřesnění, co je domyšleno a co ne), které bych jinak nevěděla.
Román o dcére pápeža Alexandra VI. inak známeho aj ako Rodrigo Borgia. Román o tom, že ženy významnejšieho postavenia často nemali na výber...
Priemerný historický román. Nie som si istá, či moje hodnotenie vychádza z nie úplného nadšenia pre tému (knihu som čítala preto, že v našej knižnici mali len túto od tohto autora, hoci pôvodne som si od neho chcela prečítať román s pre mňa zaujímavejšou témou) alebo z toho, že to nie je napísané až tak pútavo.
Autorovi sa nedá uprieť snaha sa popri vlastnej fikcii držať faktov a nečítalo sa to zle, ale pri dnešnom počte historických románov ničím nevyčnieva a zaraďuje sa tak do množstva kníh, ktoré si človek raz prečíta a už nikdy sa k nim nevráti.
Byl to moc hezký historický román, který odhaloval méně známou osobnost z římské historie. Byla to svým způsobem krutá doba plná intrik a skandálů, ale přesně tohle dávalo románu tu správnou atmosféru.
Dle mého názoru je Vatikánská princezna vydařený historický román o Lucrezii Borgii. Autor věrohodně a srozumitelně zpracoval její příběh, který začíná v jejích třinácti letech a končí po zavraždění Lucreziina druhého manžela. O dalším jejím osudu se dovíme z doslovu. Kniha se opravdu dobře četla a pro milovníky historie můžu jen doporučit.
Kniha Vatikánská princezna Lucrezii představí, jako ženu, která se snaží jít za svým štěstím, chybuje, často se vše obrátí proti ní, ale ona to nevzdá a navzdory zklamání se v milovaných osobách a tváří v tvář bolestným ztrátám, si uchová zásady slušného člověka. To vše je předloženo v poutavých kulisách Říma a lesku chodeb Vatikánu, Andělského paláce a luxusu domů římské honorace.
Knihu mohu s klidným svědomím doporučit všem milovníkům historických románů i těm, kteří by chtěli s tímto žánrem začít a nevědí, kterou knihu zvolit. Příběh je totiž dostatečně zajímavý a čtivý a zároveň se dozvíte hodně z historie dané doby, aniž byste byli nepříjemně poučováni nebo nuděni.
2016 | Vatikánská princezna |
2015 | Božská Coco |
2009 | Poslední královna: muka lásky Jany Šílené |
2013 | Zpověď Kateřiny Medicejské |
2017 | Marlene |
Kniha čtivá,zajímavá, plná nových informací. Zabývám se četbou o rodině Borgiů a tak jsem zde opět našla nějaké nové informace. Jen si teď z těch mnoha knih a uvedených informací vybrat co je vlastně pravda a co lež. To jsou intriky té doby, které dnes již nikdo nerozluští.