Vatikánská princezna přehled
C. W. Gortner
Román o Lucrezii Borgii Byla legendami opředená pověstná kráska Lucrezia Borgia zákeřnou femme fatale, anebo nevinnou dívkou, kterou příbuzní neváhali zneužít pro své cíle? Vztahy v rodině Borgiů jsou bouřlivé. Prchlivý bratr Cesare ji miluje, zato s bratrem Juanem se nenávidí, a otec, jehož zbožňovala, se neštítí ničeho. Lucrezia nemá na výběr. Pro své bezpečí se musí podrobit, a zda bude šťastná, nikoho nezajímá.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , AlpressOriginální název:
The Vatican Princess: A Novel of Lucrezia Borgia, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vatikánská princezna. Přihlašte se a napište ho.
Slušně napsaný historický román, přesto něco slabší, než jiná díla výborného autora. I když je objektivně životní osud Lukrecie a její rodiny zajímavý, její příběh mě nedokázal příliš oslovit a děj dostatečně zaujmout. Je to už několikátá kniha, kterou o L. B. čtu, ale stále jsem nenašla žádnou strhující.
Dobře odvedená řemeslná práce od Gortnera. Jeho romány o ženách jsou velmi dobře čtivé.
Líbí se mi, jak každý autor přistoupí k šedým místům historie rozdílně, zatím jsem nenarazila na Juana padoucha, jako byl zde. Cesare standardní vykreslení.
Jenom papež Alexander je až moc ve vleku svých dětí, není hybatelem událostí. Zde jsem zřejmě ovlivněná 2 fantastickými seriály.
Kniha Vatikánská princezna v seznamech
2016 | Vatikánská princezna |
2015 | Božská Coco |
2009 | Poslední královna: muka lásky Jany Šílené |
2013 | Zpověď Kateřiny Medicejské |
2017 | Marlene |
Kniha vybraná do čv 23. Tento historický román, který nás zavede do začátku 16.stoleti, roman vyprávějící příběh o slavné femme fatale Lucrezii, jí ovšem nepopisuje a nevystihuje jako zákeřnou silnou ženu, tak jak jsme zvyklý, ale nabídne nám zcela jiný pohled. A to pohled slabé, ale přesto silné mladé dívky, která je pouze pěšcem na šachovnici. Lucrezii zde nenalezneme jako velkou intrikánku, ale spíše jako nebohou chudinku. Román čerpá z části z historickým faktů doplněný z velké části fikcí.
Toto zpracování mě nepříliš oslovilo.