Vatikánska princezná

Vatikánska princezná
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454930/mid_vatikanska-princezna-mFn-454930.jpg 4 100 100

Keď sa Španiel Rodrigo Borgia stane pápežom Alexandrom VI. , v Ríme sa začína nová epocha. Z otcovho povýšenia majú najväčší prospech pápežove nemanželské deti - synovia Cesare a Juan, ale aj krásna dcéra Lucrezia, keďže získavajú významné postavenie na pápežskom dvore. Rím je však zvodné a nebezpečné miesto, talianske vládnuce dynastie sa snažia držať svojich nepriateľov na uzde a stále menia spojenectvá. Hrozba francúzskej invázie prinúti pápeža vydať Lucreziu za svojho vplyvného nepriateľa. Keď Lucrezia odhalí strašnú pravdu, pustí sa do nebezpečnej hry.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovart (SK)

The Vatican Princess: A Novel of Lucrezia Borgia, 2016

orinka3
31.03.2018 5 z 5

Kdo očekává pikantní čtení, bude zklamán. Román Lucrezii zobrazuje jako oběť mocenských choutek vlastní rodiny. Dívka je nucena předčasně dospět a být prostředkem k upevňování pozic rodu Borgiů. Svého otce zbožňuje a až ke konci knihy se jí otevírají oči. Smutný osud, neveselé čtení. Přesto barvité a poutavé.

speciale88
22.03.2018 5 z 5

Kniha čtivá,zajímavá, plná nových informací. Zabývám se četbou o rodině Borgiů a tak jsem zde opět našla nějaké nové informace. Jen si teď z těch mnoha knih a uvedených informací vybrat co je vlastně pravda a co lež. To jsou intriky té doby, které dnes již nikdo nerozluští.

hejnak
13.11.2017 4 z 5

Stejně jako knížka o Kateřině Medicejské pro mě byla tato knížky čtivá a dozvěděla jsem se spoustu historický informací (včetně upřesnění, co je domyšleno a co ne), které bych jinak nevěděla.

Silmarien
24.10.2017 3 z 5

Román o dcére pápeža Alexandra VI. inak známeho aj ako Rodrigo Borgia. Román o tom, že ženy významnejšieho postavenia často nemali na výber...

Priemerný historický román. Nie som si istá, či moje hodnotenie vychádza z nie úplného nadšenia pre tému (knihu som čítala preto, že v našej knižnici mali len túto od tohto autora, hoci pôvodne som si od neho chcela prečítať román s pre mňa zaujímavejšou témou) alebo z toho, že to nie je napísané až tak pútavo.
Autorovi sa nedá uprieť snaha sa popri vlastnej fikcii držať faktov a nečítalo sa to zle, ale pri dnešnom počte historických románov ničím nevyčnieva a zaraďuje sa tak do množstva kníh, ktoré si človek raz prečíta a už nikdy sa k nim nevráti.

dagusa
17.06.2017 5 z 5

Napínavý historický román.Čte se dobře.

Anie94
31.05.2017 4 z 5

Byl to moc hezký historický román, který odhaloval méně známou osobnost z římské historie. Byla to svým způsobem krutá doba plná intrik a skandálů, ale přesně tohle dávalo románu tu správnou atmosféru.

zuzana2599
22.11.2016 4 z 5

Dle mého názoru je Vatikánská princezna vydařený historický román o Lucrezii Borgii. Autor věrohodně a srozumitelně zpracoval její příběh, který začíná v jejích třinácti letech a končí po zavraždění Lucreziina druhého manžela. O dalším jejím osudu se dovíme z doslovu. Kniha se opravdu dobře četla a pro milovníky historie můžu jen doporučit.

Nikolaoss
26.07.2016 4 z 5

Kniha Vatikánská princezna Lucrezii představí, jako ženu, která se snaží jít za svým štěstím, chybuje, často se vše obrátí proti ní, ale ona to nevzdá a navzdory zklamání se v milovaných osobách a tváří v tvář bolestným ztrátám, si uchová zásady slušného člověka. To vše je předloženo v poutavých kulisách Říma a lesku chodeb Vatikánu, Andělského paláce a luxusu domů římské honorace.
Knihu mohu s klidným svědomím doporučit všem milovníkům historických románů i těm, kteří by chtěli s tímto žánrem začít a nevědí, kterou knihu zvolit. Příběh je totiž dostatečně zajímavý a čtivý a zároveň se dozvíte hodně z historie dané doby, aniž byste byli nepříjemně poučováni nebo nuděni.