Ve škole Ježíšova Srdce: Poselství Para-le-Monial

Ve škole Ježíšova Srdce: Poselství Para-le-Monial
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539299/bmid_ve-skole-jezisova-srdce-poselstvi-para-le-monial.jpg 5 1 1

Francouzské poutní místo Paray-le-Monial se proslavilo díky trojímu zjevení Ježíše Krista svaté Markétě Marii Alacoque v 17. století (přesněji v letech 1673–1675). Úcta k Nejsvětějšímu Srdci Páně se odtud rozšířila doslova po celém světě.

Přidat komentář

Jana512
28.06.2024 5 z 5

Knížka Ve škole Ježíšova Srdce vyšla začátkem měsíce června, který je zasvěcen prohloubení úcty k Ježíšovu Srdci, které je pramenem milosrdné lásky Boha k člověku. (Autor byl rektor poutního místa v Parey-le-Monial patnáct let.) Tam se v roce 1673 při eucharistické adoraci zjevil Ježíš řeholní sestře Markétě Marii Alacoque, sestře Řádu Navštívení Panny Marie, a vybídl ji k šíření úcty k Nejsvětějšímu Srdci. Odtud se šíří úcta do celého světa.
Jak shrnul autor tři zjevení sestře Markétě Marii Alacoque:
"V přítomnosti Kristova Těla v Eucharistii, můžeme spočinout na jeho Srdci, které nás ujišťuje o své lásce k nám, (první zjevení); nebo jej můžeme utěšovat (druhé zjevení); a máme se také přimlouvat za svět a prosit Pána: "Pane, ukaž, jakým způsobem se mám stát darem pro druhé právě dnes?" Abychom to dokázali, prosíme Pána: Pane, daruj mi srdce podobné tvému!

Autorovy knížky

Guédas Benoît
francouzská, 1977
2024  100%Ve škole Ježíšova Srdce: Poselství Para-le-Monial
Skrýt reklamy