Velká kniha fuckupů
Tomáš Studeník , Ivan Brezina
Kniha vychází z populární série pravidelných setkání a přednášek FuckUp Nights, během kterých známé osobnosti v deseti minutách mluví nikoli o svých úspěších, ale naopak o věcech, co se zrovna dvakrát nepovedly. Jedná se o celosvětové hnutí s původem v Mexiku, kde se v roce 2013 první FuckUp Night uskutečnila. Dnes se koná každý měsíc ve více než 130 metropolích světa včetně českých měst. Setkání mají za cíl především oslavit neúspěch, jakožto zcela přirozenou a přínosnou součást lidského života.... celý text
Čte se docela rychle, nicméně výběr samotných fuckupů je diskutabilní. Každopádně, to že většina z nich neoslovila mně neznamená, že někomu jinému se líbit nebudou a nenajde v nich inspirující myšlenku či poučení. Chtěl jsem knížku "posunout" dál ale nakonec u několika příběhu jsem našel něco inspirativního a motivujícího nakonec i pro mně a proto si jí zřejmě ponechám. Pokud mi nebude zabírat moc místa :)
Zajímavá kniha...jen nedoporučuji číst na “jeden zátah”, neb Vám pak příběhy mohou připadat poměrně jednotvárné.
Těžké hodnotit, ale většina příběhů se čte velmi dobře. Zvláště pak oceňuji vsuvky ve stylu "rozbor slova fuckup". :D
Další knížka, která se dá podle mě jen těžce hodnotil, jelikož se jedná o soubor vyprávění různých lidí. A jak to tak bývá, někteří měli co říct, některý mě zaujali a někteří: NE. :D
Když to ale vezmu jako celek, jako myšlenku toho, že je dobré se podělit o své nezdary, které jsou důležité pro posun do předu tak nejspíš dobrý. :) Ale jaksi nepatřím k lidem, kterým někdo musí speciálně říkat, že někdy věci nedopadnou ale i tak můžou dopadnout dobře. Ale jako zajímavost fajn. A některé příběhy byly i poučné. Nicméně knižně řečeno 3 hvězdičky. Ale to je dobře, ne? :D
Některé uvedené fuckupy jsou vtipné, jiné smutné či depresivní nebo úplně šílené. Celkově zajímavé a oddychové.
Fuckup nights, tedy show, kde různé osobnosti vyprávějí o svých neúspěších, se stala rychle velmi populární. Dočkali jsme se tedy i literárního zpracování jejich nejlepších příběhů, navíc proloženými i několika úvahami průserech, neúspěších a jejich roli v lidském životě.
Rozhodně myslím, že se knížka povedla. Záleží samozřejmě člověk od člověka, někteří vypravěči mi byli nesympatičtí a jejich příběh mě příliš neoslovil, jiní mě ale opravdu inspirovali. Formát audioknihy se na krátké příběhy výborně hodil a ačkoli mi poslech knihy obvykle trvá o dost déle, než její přečtení, Fuckupy jsem přejel za pár dní. Rozhodně mohu doporučit.
Nebylo to nezajímavé čtení. Většina aktérů má můj hluboký a upřímný obdiv za to, co všechno prožili a jak to zvládli.
Ideální čtivo do vlaku nebo MHD.
Velmi poucne ctivo. Nektere pribehy bych uvitala delsi a jine jsem zas přeskakovala, protoze me neoslovily.