Veľké čištenie zubov v ZOO
Sophie Schoenwald
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
Der große Zahnputztag im Zoo, 2018
Originalni, hezka a hlavne vtipna knizka! Nevim, jestli primeje nejake dite cistit si zoubky, ale urcite pobavi! :D
Přečtená loni.
Příběh o tom, že je dobré si čistit pravidelně zuby, protože by to nemuselo po okolí dobře dopadnout :D
Ředitel Zoo si všimne zápachu v celém areálu. Odkud jde? Lehká odpověď- z úst místních zvířecích noclehárníků. Ředitel se rozhodne, že to takhle dál nepůjde a pokud ano , zoo brzy zkrachuje :) Začíná čištění zubů! Vyčistí je spolu s malým bodlináčem postupně všem od slona po žraloka, vše ostatní v ten moment počká.
Konečně všechny zuby čisté,
návštěvy jsou už jisté.
Bonus: plakát o tom jak si správně čistit zuby
je přiložený v knize
(SPOILER) Záměr božský, skutečnost nebožská, ba téměř lidská. :-) Krásné kresby, děj až moc jednoduchý - bez zápletky. V zoo to smrdí, protože si zvířátka nečistí zuby, tak je všem zvířátkům vyčistíme. Hotovo. Vyčištěno.
Já jsem byla spokojená - zato Ignác už asi méně, jak připomínají mnohé komentáře. A pravda je, že pan ředitel by si taky měl zopáknout kouzelná slovíčka, jak upozornila muchomurka a třeba i Litocha!
Ale kresbičky pěkné, textu málo a výchovný efekt se prý dostavil, takže splněno.
Krásné ilustrace, ale Ignác byl trochu chudák. Potěšila a splnila záměr, dcerka si šla bez odmlouvání čistit zuby.
3,5*
Čištění zubů s malými dětmi může být někdy náročný úkol. Tahle knížka jejíž součástí je i velký plakát s návodem rozhodně může pomoci k tomu, aby děti byly čištění zubů mnohem víc nakloněni.
Příběh hezký a ilustrace milé.
Knížka má hezké ilustrace a chvályhodný záměr, ale příběh mě do kolen nedostal. Ignáce mi bylo až líto. Vtipné ale bylo setkání s mravenečníkem.
Knížka se mi moc líbila, krásné ilustrace a i příběh, až na jednu maličkost - na konci jsem čekala, že pan ředitel aspoň poděkuje, když ne přímo odmění, Ignáce za pomoc. A ne, že mu řekne, že si musí vyčistit zuby.
Krásné obrázky, mě se kniha moc líbila. A doufám, že až synek vyroste bude se mu líbit taky.
Milá, vtipná knížka s hezkými ilustracemi, která by mohla přesvědčit děti, které si nerady čistí zoubky.
Milá knížka s krásnými ilustracemi, která by mohla dětem usnadnit čištění zubů. Ale taky je to jen pěkná knížka ke čtení před spaním jako pro mou 2 letou dceru. Na plakátu jsou sice mírné chyby, ale když si budou děti s pomocí rodičů čistit zuby aspoň takto, tak to bude fajn.
Roztomilá a vtipná obrázková kniha, která by mohla pomoct malým odpůrcům kartáčků zpříjemnit ten ohromně neoblíbený proces čištění zubů. Jako bonus skvělý plakát s návodem, jak na to. :-)
2019 | Velké čištění zubů v ZOO |
2020 | Karneval v ZOO |
2018 | Pritúľ si ma |
2022 | Poď sa so mnou hrať |
2022 | Večierka v ZOO |
Kniha doporučím hlavně pro motivaci dětí čistit si zuby. Příběhově je trochu slabší, prostě vyčistí zuby všem zvířátkům v zoo. Nicméně nám k čistění zubů hodně pomohla, takže pro motivaci je super.