Velmi osobní kniha o zdraví

Velmi osobní kniha o zdraví
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377808/bmid_velmi-osobni-kniha-o-zdravi-dkB-377808.jpg 4 549 549

„Jak dát tělu to nejlepší v dnešní uspěchané době? Tipy od nejvlivnější české expertky v oblasti zdravého životního stylu.“ Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a jídla. Můžeme studovat podle chuti a zájmů, většina z nás si vybírá, co bude v životě dělat. Pokud onemocníme, jsme obklopeni kvalitní dostupnou péčí a blahobytem. Zároveň jsou ale mnozí věčně unavení, přejedení, nespokojení a stále ve spěchu. Může to být jinak? Ano! Univerzální recept nemám, ale nabízím střípky ověřených doporučení a nápadů, jak o sebe v tomto hektickém světě co nejlépe pečovat.... celý text

Veve131
06.02.2019

Kniha je velice zajímavá a pěkně se čte. Moc se mí líbilo, že autorka nikomu nic nenutí a je to její názor. Kniha je graficky pěkně zpracovaná. Doporučuji k přečtení.

Kryštofka
02.02.2019 5 z 5

Autorka ušla dlouhou cestu a dozrála do harmonického tolerantního stádia, kdy nikomu nic dogmaticky nepřikazuje, ale moudře ukazuje možné cesty a dělí se o zkušenosti, které za ta dlouhá léta práce v oboru získala. Nemusí být každému sympatická, pro českou spíše flegmatickou povahu je příliš akční, čeho si ale já osobně vážím nejvíc je její přímost a otevřenost. Inspirativní kniha. I graficky vyvedená.

toulava
29.01.2019 5 z 5

Nejprve mě zaujala grafika a zvolený papír. Poté, co jsem se začetla jsem velmi ocenila vědecky podložené a zároveň velmi čtivé informace. O jídle, pohybu i spánku teď přemýšlím více komplexnějí.

MakiMel
27.01.2019 5 z 5

Osobitá a velmi otevřená kniha nebo spíš příručka, která vnáší trochu světla do všech názorů na stravování a životní styl jako takový.

Lucikx
27.01.2019 5 z 5

Inspirující. Moc se mi kniha libila určitě se k ní budu vracet.

simona5r
27.01.2019 4 z 5

Kniha, jak název vypovídá, je plná osobních názorů Margit na zdravý životní styl. Základ je velmi jednoduchý, v knize se velmi často opakuji, což už mě dost nebavilo, ale na druhou stranu, opakování je matka moudrosti. Přestože se o toto téma zajímám a mnoho již vím, přesto pro mě bylo v knize několik překvapujících zjištění a podnětů k zamyšlení.

araB
26.01.2019 4 z 5

Asi tak ctvrtina knihy pro mne byla nezajimava, co se tyce osobniho zivota, kde kdy bydlela a co tam jedla, ale to je asi vec vkusu. Nekoho to muze zajimat. Zbytek velice dobre napsany, jednoduse, srozumitelne, nektere kapitolky uplne zmenily pohled na nemoci a zivot, za to palec nahoru. Nejvice jsem se zamyslela nad kapitolou o rezanych kytkach, z pohledu autorky jsem se na to nikdy nepodivala a to jsem clovek odsuzujici rezane kvetiny. Jedine, o cem bych s autorkou polemizovala jsou homeopatika a bachovky.. Podle me by se jejich propagace proste mela zakazat. Ale to je na debatu :)

Tojsempreceja
22.01.2019 1 z 5

Kniha by se neměla brát příliš doslova (přece jen se jedná hlavně o názory samotné autorky), někdy jsem totiž měla pocit, že je ve mě i okolo mě tolik jedů, že musím zákonitě do minuty umřít. Jinak mně nic nového nepřinesla, většina informací z knihy se dá dohledat na blogu/Youtube Margit. Ještě si doporučuji projít zdroje za každou kapitolou. V některých mi přišlo, že si autorka vybrala jen části, které se jí hodily.

meggimeggi
15.01.2019 5 z 5

Velmi čtivě napsaná kniha se zajímavými informacemi, inspiracemi a nadhledem. Pěkná a přehledná grafika. Doporučuju všem, co se zajímají (nejen) o zdraví a stravu.

zlatkr
14.01.2019 4 z 5

Velice hezky zpracovaná kniha,krásné ilustrace. Některé pasáže mě trochu nudily jiné zase byly nadmíru zajímavé (dotýká se i tématu jako je porod,očkování,kosmetika...)

Sandalkar
14.01.2019 4 z 5

Hezky napsaná kniha, která dokáže nasměřovat a inspirovat. Druhá část pro mě byla výrazně čtivější a zajímavější. Rozsah a kvalita materiálu, které paní Margit nabízí (nejen v knize) veřejnosti je obdivuhodný. Její zázemí ovšem také. Na každý z nás může budovat rodový statek, procestovat celý svět nebo si vyzkoušet rodit každé ze svých dětí v jiném státu. Otázky, které otevírá, a jejich řešení, si ale každý můžeme přebrat sami :-)

sporran
13.01.2019 4 z 5

Graficky velmi pěkně udělaná kniha. Spousty věcí k zamyšlení, něco uvedeno na pravou míru. A základem jsou kvalitní potraviny z regionální produkce. Některé věci se stále opakují, něco je pak rozepsáno pouze zkratkovitě.

VeruB
09.01.2019 5 z 5

Kniha je velmi krásně graficky zpracovaná, texty v ní nic nenutící a inspirativní, velmi povedený počin. Četlo se svižně a úplně samo.

zuzana6711
08.01.2019 5 z 5

Tato kniha by měla pro všechny povinná.

Elen.aja
05.01.2019 5 z 5

Strizlive komentovany ruzne soucasne trendy ve vyzive a dobra doporuceni...

vila_z_lesa
28.12.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, velmi čtivá a hlavně přínosná. Konečně kniha, která mě nasměrovala správným směrem.

medvedice3
27.12.2018 5 z 5

Název knihy plně odpovídá obsahu - velmi osobní kniha. A jedna z mála, která fanaticky nezatracuje a nepřikazuje, co se smí ču nesmí. Jen shrnuje a konstatuje. Tak, aby se každý mohl zamyslet, promyslet, najít svoji cestu.

marketa6511
26.12.2018 4 z 5

Fajn knížka, kterou se dá jen tak listovat, ale taky se dá celá prostě přečíst. A kdo se chce zorientovat v tom, jak zdravěji žít a uvažovat, tak pro toho ideální.

Lotka
23.11.2018 4 z 5

Vcelku jasná doporučení o jídle a zmivotním stylu a jak to bude, záleží jen na nás. Podáno lidsky a se zdravým rozumem. Mimo jiné, velmi krásně graficky zpracovaná.

elenai
25.10.2018 4 z 5

Paní Margit už nějakou dobu sleduju a považuju ji za rozumnou a inspirativní ženu. Na knihu jsem byla tedy velmi zvědavá. V části první mě zase toho tolik nepřekvapilo, v částech dalších jsem pobrala kupu inspirace i z toho mála, co bylo napsáno. V tomto případě neplatí méně je více. Paní Margit mohla klidně vydat i delší bichli a já bych si ji s chutí přečetla. Takhle budu doufat, že třeba někdy vyjde Velmi osobní kniha o zdraví 2. :-) A propos, ne se vším napsaným souhlasím, ale respektuju její názory. Pokud má člověk alespoň trochu zdravého rozumu, hravě si sesumíruje, co je pro něj dobré a co ne.