Bouřlivé časy

Bouřlivé časy
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408884/bmid_bourlive-casy-toD-408884.jpg 4 256 256

Venkovské sídlo série

Staré venkovské sídlo, svatba a množství vzpomínek, v nichž ožívají minulé časy Na sídle Dranitz zvoní svatební zvony. Franziska a Walter jsou po dlouhých letech konečně svoji. Všechno mohlo být krásné nebýt rodiny, která se odmítá usmířit. Vytoužená svatební cesta jim poskytne možnost znovu se sblížit a oživit staré vzpomínky. Zvláště pro Waltra je důležité vypovědět Franzisce, co se opravdu odehrálo v oněch hrůzných letech války, proč se navzdory tomu, že se tolik milovali, nemohli vzít...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Stürmische Zeiten, 2018

blanka5960
29.10.2019 5 z 5

Opět pohodové čtení, Bouřlivé časy tak jak nám napovídá název, byly opravdu bouřlivé. Byly plné změn, plánů, budování a nadějí. Těším se na třetí díl, jsem zvědavá kam se příběh rodiny Dranitz a jejich přátel bude ubírat.

zuzana2599
17.10.2019 5 z 5

Krásné čtení, pohodové a kouzelné. Mám moc ráda knihy této německé autorky, člověk hnedka zapomene na své problémy a najednou se ocitne u stolu s babi Franziskou a její vnučkou Jenny a maličkou Julčou, která hází sušenky psímu kamarádovi Falkovi.
Budu se těšit na pokračování ságy, vždyť ocitnout se opět na sídle Dranitz, bude pro mě čest a radost !!

morella
16.10.2019 5 z 5

Moc hezké čtení, stejně jako autorčiny ostatní knihy.

mariva
14.10.2019 5 z 5

Druhý díl se mi líbil podobně jako první. Nechá nás nahlédnout do novodobých dějin sousední země, o kterých se moc často v knihách nepíše a je zajímavé zjišťovat, jak se obě části po odstranění Berlínské zdi vyrovnávaly se změnami. Děj mi připadal celkem dobře uzavřený, trochu mě překvapilo, že vyjde ještě další díl.

Anne Jacobs
německá, 1941