Venuša zo zátoky
Dominik Dán
Naše Mesto / Případy Richarda Krauze (Deník dobrého detektiva) série
Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá hlava. Prípad sa začne nepríjemne a hlavne nepredvídateľne zamotávať. Extrémne horúce leto komplikuje vyšetrovanie nielen milovníkom snehu a dažďa, akým je detektív Richard Krauz, ale aj odolnejším kolegom. Do života oddelenia vrážd v Našom Meste zasiahnu okrem rozsekaného dievčaťa aj iné tragické udalosti. Prvý raz od založenia samostatného oddelenia špecializujúceho sa na najzávažnejšie trestné činy zažijeme tragédiu priamo v radoch detektívov. Od tohto pamätného leta v roku 2009 vraždárska partia už nikdy nebude kompletná, ale úľavy im žiadny nadriadený funkcionár nepovolí. Realita býva občas krutá so stratami sa ráta na každom vojnovom poli, no boj treba doviesť do úspešného konca, nech sa osud vzpína, ako chce.... celý text
Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: 2020 , PublixingInterpreti: Martin Mňahončák
Audiokniha. ČRo2
Zatím mě knihy tohoto autora míjely, díky poslechu na Českém rozhlasu jsem tak měla možnost ho poznat. Dobrá detektivka, zajímavá zápletka, adekvátní popisy zločinů, sympatický vyšetřovací tým... Asi zkusím něco přečíst i očima.
Posloucháno jako audiokniha. První část knihy s dvojčaty a průkopníky byla parádní. Druhá část už mi přišla taková uspěchaná, rychlá. Členové mordoparty byli sympaťáci. Vzhledem k tomu že to bylo moje první setkání s autorem, tak určitě sáhnu po další knize.
Moje první kniha od autora poslouchaná jako audiokniha.
Drsné, trochu překombinované. Další knihu zatím asi číst nebudu.
Hlava sem, trup tam,... mě to nijak neuráží. Začátek bezva. Hned jsem byla vtažená do děje. Jsme zvyklí, že příběhy postupně gradují, Venuše však není tento případ... napětí kolísalo, víc se mi líbila dějová linka s kluky-dvojčaty a jako povedené hodnotím první 2/3 knihy, závěr jaksi pokulhával.
Nicméně mordparta mi byla sympatická natolik, že hodlám sáhnout po další Dánovce. Líbily se mi dialogy - díky vtipu působily reálně. Nemůžu si stěžovat na hluchá místa, naopak knížka je napsaná až úderně. K mému pozitivnímu hodnocení přispívá i zasazení příběhu do našich končin. Pěkná detektivka...
atmosfera zajimava, poutava, vysetrovani docela verohodne, ale souvislost mezi dvema tely byla hoooodne, opravdu hooooodne nepravdepodobna. Ze prekupnik zapomene na party DVD, ktere koupi za tezke prachy pro dalsiho kupce...?
Poslouchala jsem také na ČRo. Detektivka se mi líbila, měla letní atmosféru, ale bylo to drsné a nechutné. Na začátku poslechu jsem byla nadšená, ale postupně mi přišel příběh sadistický. A to já nemám ráda. Holt začala jsem s Dominikem Dánem drsně. Doposud jsem pana autora neznala. Možná zkusím něco od D.D. dalšího.
Poslouchala jsem na rozhlase. Nebylo to špatné, ale přišlo mi tam dost dějových linek, všechno se sice rozpletlo..., ale.. Nijak mě to nenalákalo si od tohoto autora něco ještě přečíst.
První třetina knihy skvělá, poté začalo napětí povolovat. Hledání vraha točícího se okolo dvojčat bylo napínavé, ale rozuzlení takové vlažné. Druhá linie hledání vraha nalezeného těla mě vůbec nechytla.
Poslouchala jsem na ČR2, ale přišlo mi to celé jakési divné. Rozhodně mě příběh nevtáhl a postrádala jsem napětí.
Počúvala som na Muj rozhlas počas zaspávania. Tak nič svetoborné to nebolo. Úvod fajn, ale potom napätie klesalo.
O co půjde v tomto příběhu odhadnete z jeho názvu.
Drsné, občas k poblití, trochu úchylné, místy naivní, mírně překombinované s úplně jednoduchým vyústěním, i když z něho trochu mrazí.
,,Ne každý úspěch musí být zalit pivem. Případy, které nemají hlavu ani patu, si pravou vraždařskou oslavu nezaslouží."
Mně nezbývá, než souhlasit.
Pro mě první příběh z pera Dominika Dána. První a na dlouhou dobu poslední.
P.S.: Humoru chlapců z mordparty se asi diví i Alexandros z Antiochie.
CRo2: Petr Stach čte proměnlivě snaživě
(SPOILER) Jako mnozí přede mnou jsem poslouchala na můjRozhlas. Ale tak jako jo, dalo se, i když ohromená nejsem - více dějových linek v pohodě, množství souběhu "náhod", kdy oběti přicházejí o hlavu je divné a dost mě překvapilo, jaké štěstí měli policisté na svědky, kteří si vše tak detailně pamatují. Ke konci už to byla dost nuda, rozuzlení nezajímavé (ale ono to tak mnohdy asi bude, že za zločinem je něco zcela obyčejného, až malicherného). Neurazilo, nenadchlo, na poslouchání v autě a při běhu dobrý.
Vynikajici. Odposlechnuto jako cetba na prokracovani. Zajimave, napeti lehce kolisalo. A co bylo nejlepsi? Nacteni. Petr Stach podal excelentni vykon. Diky nemu mela detektivka ty spravne grady a dokazala vtahnout.
AudioknihaČR ,dobře načtená.Je pravda,že tam to napětí spíš ubývalo,než gradovalo.Ale bavilo.
Knihu jsem poslouchala ČR. Nebylo to špatné, ale na konci mi chybělo takové to napětí, když se chystá dopadení. To ta linka s dvojčaty byla napínavější.
Moje první setkání s tolik vychvalovaným autorem a vlastně nevím, proč je tak oblíbený. Začátek byl dobrý, děj nabíral spád, ale po polovině se to celé rozpadlo. Některé linky pro mě byly těžko uvěřitelné a ten konec... odfláknutá slabota, jako kdyby to autor chtěl mít rychle za sebou. Poslouchala jsem na ČRo jako audioknihu a za první polovinu dávám 3*, i když nejraději bych dala 2,5
Knihu jsem poslouchala na Českém rozhlase v podání herce Petra Stacha. Zajímavá, napínavá, trochu drsná detektivka. Moje prvni setkaní s autorem Dominikem Dánem a určitě nebude poslední.
poslouchala jsem na Českém rozhlasu, skvělý začátek, pěkně rozjeté, konec vyloženě slabý, tak nějak to vyšumělo. Moje první setkání s autorem.
drogy sex sexuální úchylky detektivní a krimi romány slovenská literatura vydírání sexuální násilí sexualita pornografie rozhlasové zpracování kriminální thrillery drogové kartely léčba drogové závislosti
2016 | Smrť na druhom brehu |
2007 | Cela číslo 17 |
2005 | Popol všetkých zarovná |
2012 | Uzol |
2013 | Básnik |
Mé první setkání s tímto autorem a to velmi příjemné. Děj má spád, příběh je uvěřitelný, zajímavý a pestrý.
Kladně hodnotím i audiozpracování na ČRo v podání Petra Stacha.