Venusshe (Perný týden)
Juraj Šebesta
Venusshe (Perný týden), komiksový román pro teenagery a jejich politováníhodné rodiče, je volným pokračováním knížky Když se pes směje. Tentokrát sledujeme příběh holčičíma očima. Lucie v něm prožívá těžký týden, ve kterém oslaví třinácté narozeniny, ale který je taky plný otázek: Odhodlá se její idol, o rok starší Lukáš, konečně k něčemu? Ale jsou tu i jiní… Merkucio z dramaťáku, Tibi… a ten kluk z parku, jak se jenom jmenuje? A co spolužačky z nepřátelského gangu? Dá se žít bez televize? A jak aspoň na chvíli uniknout před rodičovskými záchvaty? Najde si otec konečně tu práci? Netradiční román s komiksovými vsuvkami, který si vysloužil zařazení do prestižního katalogu významných dětských knih White Raven 2013.... celý text
![PhoebePollard PhoebePollard](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/266900/m_phoebepollard-Mno.jpg?v=1550826033)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Dostala jsem knihu jako dárek před pár lety a docela dobře si vzpomínám, že jsem vůbec nepochopila, "co tím chtěl autor říci". Za mě nepřehledný paskvil s pár vtipnými, nebo alespoň zajímavými dialogy a jinak zoufalá nuda.
![RenoPi RenoPi](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Jedna z mnoha knih, kterou jsem nechal číst žáky 8. ročníku. A tak jsem si vánoční prázdniny příliš neužil. Takových jako je Lucie učím v každé třídě minimálně dvě a jednu jako závdavek mám ještě doma. A cholerický tatínek, o kterého se brzy bude pokoušet infarkt, tak to jsem já jako vyšitý. Myslím, že hodně reálně vyobrazený příběh holky, které "není pomoci."
![happybook happybook](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
knihu jsem dostala k Vánocům.Čekala jsem že mě bavit nebude , ale bavila :)Hodně mě překvapila a určitě si ji někdy přečtu opět:)
Komiks - jeden z mých oblíbených žánrů, vzala jsem tehdy, co mi padlo do oka, ale u tohohle komiksu můžu říct jen to, že jsem už četla lepší.
Týden jedné třináctileté holky, popis toho, jak zvládá vztah se svými rodiči a psem.