Věřím v dobré konce: Dobrodějka s duší rebelky
Věra Doušová , Vladimír Kroc
Disent, občanská společnost, pomoc potřebným. Rozhovor se známou filantropkou. Život Věry Doušové byl mimořádně bohatý – jak na události pozitivní, tak na ty pohnuté. Byla disidentkou a celoživotní kamarádkou Jiřiny Šiklové, se kterou šířila samizdatovou literaturu. Po nezdařeném pokusu o emigraci přijala místo účetní u Československého lunaparku. Po revoluci asistovala s přesídlením volyňských Čechů z okolí Černobylu a vždy pomáhala ohroženým. Ve svižném rozhovoru, který vedl rozhlasový moderátor Vladimír Kroc, poznáte fascinující osudy ženy, která nikdy neztratila víru v lepší svět.... celý text
Úžasný knižní rozhovor, ve kterém na otázky odpovídá a tím popisuje svůj život inspirativní, energická a zajímavá žena. Nejen proto, že kniha není rozsáhlá, ale hlavně pro ten proud příběhů, setkání a popisů života, jsem knihu přečetla jedním dechem. Opravdu doporučuji.
Kniha, kterou jsem objevila mezi novinkami v knihovně, která mě tak nějak přitahovala svým názvem a zaujala svou fotografií na přebalu.
Věra Doušová - předsedkyně Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.
Zajímavě vedený rozhovor Vladimíra Kroce, který krok po krůčku provází čtenáře životem ženy, filantropky, která svůj život zasvětila pomoci potřebným. Neskutečný příběh jedné neobyčejné ženy, která svůj život opravdu "žije". Podtitul knihy je velmi výstižný: "Dobrodějka s duší rebelky".
Také já se přidávám a rozhodně doporučuji k přečtení.