Vesmír versus Alex Woods

Vesmír versus Alex Woods
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164547/bmid_vesmir-versus-alex-woods-FEj-164547.jpg 5 130 130

Alex Woods si uvědomuje, že jeho život nezačal zrovna konvenčním způsobem. Vyrůstá jen s matkou, která je navíc jasnovidka, a je mu naprosto jasné, že za to tu a tam schytá od kluků nakládačku. A ví taky, že se někdy můžou přihodit i ty nejnepravděpodobnější věci – má jizvu jako důkaz. Zatím ale ještě netuší, že ze setkání s mrzoutským samotářem, vdovcem panem Petersonem, vznikne nečekaně přátelství, v němž se naučí, že člověk v životě dostane jen jednu šanci. A že se musí rozhodnout co možná nejlíp.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo

The Universe versus Alex Woods, 2013

simlenka
01.02.2015 4 z 5

Velmi ctive a krasne... Po precteni nekterych komentaru jsem cekals trochu vice informaci o vesmiru a mozku, klidne bych jich zkousla vic, protoze byly velmi zajimave. Alex je... uzasna postava, zavidim panu Pettersonovi, ze mohl byt jeho pritel... Kniha takrka pro kazdeho od cca 12ti let

Liiiii
14.11.2014 4 z 5

Musím přiznat, že se u mě často střídala přitažlivost knížky. V jednu chvíli mě velmi bavila a pak v další kapitole zase nudně unavila (především vědecké části). Druhá půlka knížky od setkání Alexe s panem Petersonem je mnohem lepší. Tam už měla kniha spád a několikrát jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Ale celkově je kniha velmi humorná a citlivá. Vztah Alexe a pana Petersona mě úplně dostal. A ke konci knihy už jsem jen slzela a slzela. Je to moc hezká knížka.

Verrrunka
11.11.2014 5 z 5

Strašně milé překvapení! Po knize jsem sáhla úplnou náhodou, aniž bych předem četla nějaké recenze. Prostě mě zaujal název a obálka. A po přečtení pár prvních stránek jsem nestačila valit oči. Příběh je trochu absurdní, trochu vtipný, ale zároveň vážný, smutný a neuvěřitelně lidský.
Jak už zde někteří psali, postava Alex trochu připomíná hlavního hrdinu z knihy Podivný případ se psem a lehce mi kniha také připomněla Staříka, ale určitě nešlo o nic tak komického.
Po dočtení mi bylo smutno, ale takové to hezké smutno, když víte, že to tak má prostě být a je to správné.
Navíc se člověk dozví spoustu zajímavých informací o vesmíru, Kurtu Vonnegutovi a mozku. Zdánlivě jsou to témata, která nemají nic společného, ale kniha vám ukáže, že tím pravým pojítkem je právě hlavní hrdina Alex.

Opravdu jsem okouzlená!

Tarrei
09.11.2014 5 z 5

Tato kniha se zařadila mezi mé nejoblíbenější. Je naplněná humorem, přátelstvím, emocemi a vědou. Zkrátka příběh Alexe Woodse mě velmi uchvátil. Autor si skvěle rozložil děj, takže mě kniha navnadila hned od začátku. Musím také pochválit překlad, který byl bezchybný. Samotný příběh je jakýmsi kouzlem, něčím pozoruhodným. Knížka mě znovu utvrdila, že stojí za to číst!

iz67
26.10.2014 3 z 5

Hodne ctive. Věty hezky klouzou a pěkné to odsypa. Nakonec však čtenář zjisti, ze úvod tu byl pouze proto, aby kniha mohla mluvit prave ke mne (každy si přeci mysli, ze je jiný nez dav). A pak uz je to jen navod, jak se postavit správně k jedné životní situaci.

EllieGriffin5
16.03.2014 5 z 5

Přečetla jsem ji jedním dechem. Knížka je čtivá, zajímavý příběh, skoro bych řekla, že by si ho užilo i dětské publikum.

kneslova
17.12.2013 5 z 5

Ještě nejsem u konce, ale už musím napsat, naprosto úžasná kniha, dala bych víc než pět hvězdiček,
ač se jedná o velice vážné věci, není to smutné, je to vtipné a velice milé. Skvěle napsané, jsem překvapená a potěšená.

tyranosaurus
01.08.2013 5 z 5

Ze začátku jsem měla i menší deja vu a připomnělo mi to knihu Vernon Bůh Little. Kniha je moc krásná. Brečela jsem více než jednou. Oprávněně!

Kituska
30.07.2013 5 z 5

Zase jsem po dlouhé době bulela u knihy jak želva.

magnolia
22.07.2013 4 z 5

Kniha chytne hned od začátku, kdy ještě nevíme o co tu jde. Okouzlí nás hlavním hrdinou a jeho vtipnými postřehy, dalšími postavami (Ellie, p.Patersson), které zaujmou a pobaví. Hrdina se sympaticky přizpůsobuje situaci, zvládá neuvěřitelně mnoho, při tom dospívá. Malinko jsem odbývala fyzikální pasáže, ale příběh je to krásný.

Newt
18.06.2013 5 z 5

Krásná a chytrá kniha..... Přečteno jedním dechem......... Ještě to v sobě musím zpracovat......

Gavin Extence
anglická, 1982