Vianoce s Annou

Vianoce s Annou
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360528/bmid_vianoce-s-annou-BOq-360528.jpg 5 22 22

Známa autorka príbehov o Anne zo Zeleného domu, ktoré sprevádzajú už celé generácie vďačných čitateľov a najmä čitateliek, nám ponúka 16 nádherných poviedok s vianočnými témami. Zo všetkých vanie hlboké ľudské porozumenie, obetavosť, láska k ľuďom a nezabudnuteľné čaro Vianoc zo starých časov. Autorkino svieže rozprávanie nás však zaujme aj láskavým humorom a svojským pôvabom.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Mladé letá

Christmas with Anne, 1995

1Klárka1
16.11.2024 5 z 5

Ako súčasť mojej tohtoročnej knižnej výzvy s názvom "Vianoce 2024" som sa rozhodla siahnuť po ďalšej knihe s názvom "Vianociach s Annou", ktorú napísala známa autorka Lucy Maud Montgomeryová. Toto dielo, v ktorom sa môžeme tešiť z šesnástich pôvabných poviedok, ma úplne očarilo. Srdcom celej knihy sú samozrejme dve poviedky s mojou obľúbenou hrdinkou Annou - prvá z nich je z knihy "Anna zo zeleného domu" a druhá z knihy "Anna v Summerside".

Každá z poviedok ma preniesla na čarokrásny ostrov princa Eduarda, kde som mohla prežívať atmosféru Vianoc a Nového roku v rôznych podobách. Všetkých šesťnásť príbehov sú preplnené silným duchom Vianoc a lásky, no dve poviedky ma zasiahli najviac.

Prvá z nich – "Vianoce na červenom kopci" – sa zaoberá veľkou obeťou Teodory, ktorá podstupuje nečakanú a šľachetnú činnosť pre záchranu Vianoc. Je fascinujúce sledovať, ako sa drobné činy lásky a obetavosti môžu premeniť na niečo veľkolepé. Teodora sa stal skutočným symbolom vianočného ducha, a jej odhodlanie ma inšpirovalo zamyslieť sa nad tým, čo znamenajú Vianoce.

Druhá poviedka – "Koniec rodinného sporu Youngovcov" – ma zas nadchla svojím silným posolstvom o tom, ako malý omyl môže spôsobiť veľký vianočný zázrak. Často si neuvedomujeme, aké drobnosti môžu mať obrovský dopad na našich blízkych a vzťahy. Tento príbeh ma nútil zamyslieť sa nad významom odpustenia a pokoja, ktorého sa nám Vianoce môžu stať zrkadlom.

Aj keď ostatné poviedky sú nádherné a dotýkajú sa témy Vianoc a Nového roku v svojich rôznych podobách, tieto dve ma osobne najviac zasiahli. Montgomeryová opäť dokázala, že vie preniknúť priamo do podstaty ľudského srdca a zanechať v ňom hlboký dojem.

"Vianoce s Annou" sú bezpochyby skvostnou zbierkou poviedok, ktorá mi spríjemňuje môj začiatok tohtoročnej prípravy na vianočné obdobie a nechali vo mne pocit pokoja a radosti. Odporúčam túto knihu každému, kto si chce užiť čarovné Vianoce s Annou a jej nezabudnuteľnými príbehmi.

Majka1979
26.12.2021 5 z 5

Ak máte rady vianočné príbehy a nemusí to byť len jeden príbeh, ale je to viac príbehov v jednej knihe, tak určite siahnite po tejto knihe. Všetky príbehy sú vianočné a ja ju môžem len odporučiť. Jednoducho vianočné čítanie, nemám knihe čo vytknúť a som rada, že som si to prečítala práve teraz, pretože každý z príbehov má niečo do seba
A v tomto vianočnom čase je vianočná kniha to pravé orechové

Silmarien
12.02.2019 5 z 5

Milé poviedky z ostrova princa Eduarda. Anna síce vystupuje len v dvoch z nich, ale ak si aj vás Avonlea podmanilo svojím starosvetským čarom, sklamaní nebudete :-) Kniha ako stvorená na sviatky.