Vianočná kuchárka

Vianočná kuchárka
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331329/bmid_vianocna-kucharka-Mto-331329.JPG 5 13 13

Recepty na jedlá podávané na štedrovečernú hostinu. Obsah: Vznik a vývoj štedrovečerných jedál, Aperitívy, Vianočné oblátky, Polievky, Ryby a prílohy, Kapor, Pstruh, Prílohy, Pochúťkové maslá, Moriak, Vianočné cestoviny, Koláče, Drobné zákusky Nepečené zákusky Torty, Sviatočné dezerty, Nápoje, Káva, Ozdoby na stromček, Domáce cukríky, Národné špeciality z českej, americkej, anglickej, argentínskej, brazílskej, bulharskej, dánskej, fínskej, francúzskej, chorvátskej, maďarskej, nemeckej, poľskej, rakúskej, španielskej, švajčiarskej, švédskej, talianskej kuchyne. Prvé vydanie. Cena knihy v čase vydania: 50 Kčs.... celý text

Přidat komentář

PREBURDA
21.12.2024 5 z 5

Oprášila jsem tuto moji kuchařku, která není jen o cukroví, ale jsou zde recepty na všelijaké dobroty od polévek až po nápoje. K letošním Vánocům mě inspirovala několika recepty.

Jirinamac
11.09.2023 5 z 5

Nález z knihobudky. Určitě jí využiji, recepty jsou lákavé a spoustu jich neznám.


Radka1911
25.05.2023 4 z 5

Moje oblíbená kuchařka ještě z doby, kdy všemožné recepty nebyly na internetu.

medlovice
06.10.2020 4 z 5

Napsala bych naprosto stejný komentář jako uživatel Josh. V této kuchařce jsou recepty z celého světa , Vánoce nejsou jen cukroví , ryba a salát je tu dost receptů na výběr.

Josh
17.04.2020

Tato kniha nabízí nejen očekávané cukroví, ale také nápoje, polévky, úpravy ryb atd. Národní speciality jsou zajímavé, nabízí oživení, i když kdo by chtěl zkoušet (škoda, že nezbylo místo na pár fotografií :o( když má dost s vařením a pečením typických domácích vánoc? Možná někdy něco přece jako vánoční překvapení:-)

Jeden ověřený recept, také z dalších recenzí:o)
MEDVĚDÍ TLAPKY
100 g másla, 100 g moučkového cukru, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g hladké mouky, 1 vejce + (nemusí být) skořice a/nebo citronová kůra
Vypracujeme těsto a necháme (ve folii) v chladu 1- 2h odpočinout. Plníme do suchých (NEvymazaných) formiček a pečeme asi 10 minut na 180°C, dle trouby. Po upečení necháme chvíli "odpočinout", pak jdou pracny krásně vyklopit. Teplé obalíme v cukru.
Dobrou chuť.

PS: Palce za recenzi nebo za recept? :o))))