Vianočná kuchárka
Jozef Štígel
Recepty na jedlá podávané na štedrovečernú hostinu. Obsah: Vznik a vývoj štedrovečerných jedál, Aperitívy, Vianočné oblátky, Polievky, Ryby a prílohy, Kapor, Pstruh, Prílohy, Pochúťkové maslá, Moriak, Vianočné cestoviny, Koláče, Drobné zákusky Nepečené zákusky Torty, Sviatočné dezerty, Nápoje, Káva, Ozdoby na stromček, Domáce cukríky, Národné špeciality z českej, americkej, anglickej, argentínskej, brazílskej, bulharskej, dánskej, fínskej, francúzskej, chorvátskej, maďarskej, nemeckej, poľskej, rakúskej, španielskej, švajčiarskej, švédskej, talianskej kuchyne. Prvé vydanie. Cena knihy v čase vydania: 50 Kčs.... celý text
Přidat komentář
Napsala bych naprosto stejný komentář jako uživatel Josh. V této kuchařce jsou recepty z celého světa , Vánoce nejsou jen cukroví , ryba a salát je tu dost receptů na výběr.
Tato kniha nabízí nejen očekávané cukroví, ale také nápoje, polévky, úpravy ryb atd. Národní speciality jsou zajímavé, nabízí oživení, i když kdo by chtěl zkoušet (škoda, že nezbylo místo na pár fotografií :o( když má dost s vařením a pečením typických domácích vánoc? Možná někdy něco přece jako vánoční překvapení:-)
Jeden ověřený recept, také z dalších recenzí:o)
MEDVĚDÍ TLAPKY
100 g másla, 100 g moučkového cukru, 120 g mletých vlašských ořechů, 150 g hladké mouky, 1 vejce + (nemusí být) skořice a/nebo citronová kůra
Vypracujeme těsto a necháme (ve folii) v chladu 1- 2h odpočinout. Plníme do suchých (NEvymazaných) formiček a pečeme asi 10 minut na 180°C, dle trouby. Po upečení necháme chvíli "odpočinout", pak jdou pracny krásně vyklopit. Teplé obalíme v cukru.
Dobrou chuť.
PS: Palce za recenzi nebo za recept? :o))))
Oprášila jsem tuto moji kuchařku, která není jen o cukroví, ale jsou zde recepty na všelijaké dobroty od polévek až po nápoje. K letošním Vánocům mě inspirovala několika recepty.