Vianočné pohľadnice
Karen Swan

Vianočné pohľadnice sú román o tom, ako môžu existovať najbližšie spojenia najďalej od seba. V snahe zachrániť manželstvo sa Natasha a Rob vyberú na zimnú dovolenku na Maldivy. Romantická idylka však netrvá dlho – na ceste domov sa stratí milovaná hračka ich dcéry, plyšová kravička. Natashi sa nedarí utešiť smutné dieťa a zúfalá požiada o pomoc na sociálnych sieťach. Hračka sa zázračne nájde, no medzičasom sa stala šťastným talizmanom pre Duffyho, ktorý sa vydal do Himalájí a je tisíce kilometrov ďaleko. Duffy sľúbi, že ich bude o putovaní kravičky informovať a posiela fotografie. Začne sa korešpondencia a čoskoro to nie je len dievčatko, kto netrpezlivo čaká na nové správy. Natasha má niekedy pocit, že tento cudzinec na druhom konci sveta je jej bližší ako manžel vedľa nej. Týždne plynú, Duffy mieri hlbšie do hôr a Natasha si na ňom začína všímať zmenu. Jedného dňa správy z hôr prestanú chodiť. Je hračka stratená navždy? Aj Duffy? Natasha príliš neskoro zisťuje, prečo Duffy vôbec potreboval nejaký talizman... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , AktuellOriginální název:
The Christmas Postcards, 2022

Velmi zajímavý příběh s nevšední zápletkou zasazený do vánočního období. Zpočátku mi děj připadal trochu zdlouhavý, ale pak se pěkně rozjel a obzvlášť se mi líbily pasáže z Himalájí. Během čtení o Annapurně jsem si hned vybavila film "Jak vytrhnout velrybě stoličku".
I když Vánoce nebyly tématem knihy, příběh byl plný lásky, odhodlání, lidskosti a pocitů, které přetrvaly až do poslední stránky.

Krásně napsaná romantická kniha. Bavila jsem se od začátku až do konce. Natasha i Tom mi byli sympatičtí. Moje první kniha od autorky a rozhodně si přečtu další. Doporučuji.

Přesto,že bylo prakticky od začátku velmi předvídatelné,jak vztahy dopadnou,byla kniha velmi čtivá,zejména popis pobytu v Himalájích.Aby se člověk během několika málo hodin tak strašně zamiloval,si myslím,že je jen knize.

Někdy nemá smysl proti odcizení bojovat. Někdy člověku pomáhá vyrůst nebo přežít.
Dostat se nahoru je dobrovolné, dostat se dolů je povinné.
Vítězství je život.
Stojí za to žít a nemít žádný sen?
Pokud mi život něco nabízí, musim si to vzít. Nemusí totiž trvat dlouho a zase mi to sebere. Člověk má popadnout příležitost za pačesy, i když to zdánlivě nedává smysl.
Začátek knihy mě moc nebavil, ale tohle v sobě mělo daleko víc. Hodně silný příběh.

Chtěla jsem si přečíst poklidný vánoční příběh, jak evokuje obálka, a dostalo se mi mnohem víc. Je to kniha o lásce, důvěře, přátelství, horolezectví, rodině, zklamání a podvodu. Velmi se mi líbí autorčina lehkost psaní, jistě vyhledám i její další knihy. Nebojte se číst knihu i kdykoli jindy, než o Vánocích.

To je má první knížka od této autorky a určitě není poslední. Bylo to čtivé, plné emocí a tajemství. Můžu jen doporučit.
"Zavři oči a řekni, co vidíš. Tři věci."

Autorku mám ráda, jak píše, proto jsem si vybrala i tuto knihu. Nečetla jsem ani dopředu anotaci, čekala jsem hezký vánoční příběh, ale dostala jsem mnohem víc. Je to z mého pohledu nejlepší autorčina kniha.
Natasha je krátce vdaná, má hodného manžela o 10 let staršího, nádhernou 3 letou dceru Mabel…jenže se stejně cítí osamělá. Manžel Rob jezdí často na celý týden na služební cesty. Na krásné dovolené na Maledivy se to na chvíli urovná, ale v pokoji ve Vídni jejich dcera ztratí kravičku Mů a neklid je zpátky. Nejde jí bez plyšáka spát a Natasha se cítí unavená..
Kravička pak putuje s neznámým cestovatelem po horách. Duffy se pravidelně hlásí mailem zprávy, kde zrovna s kravičkou jsou. Jenže pak jeho zprávy ustanou…
Rob i Natasha mají svá tajemství, která vám v průběhu čtení vyrazí dech. U knihy se nudit nebudete, sama nevím, jak bych já sama situaci s Robem řešila…
Kniha umí vyvolat ty správné emoce. Je plná zvratů a nečekaných událostí. Doplněná láskou na první pohled, dojemnými scénami, napětím, ale i úsměvnými situacemi s dětmi či zvířaty. Na konci došlo i na slzy. Ano jsem cíťa, někdy, stále věřím na opravdovou lásku, když mají být dva spolu, tak jim ani vzdálenost a čas nic nepřekazí. Na knihu jen tak nezapomenu.
Citace: “Ano. Tenkrát jsi mi řekl, že dostat se na vrchol je možnost, ale dostat se dolů je povinnost. “

Tahle knížka mě málem rozbila... čekala jsem vánoční romantiku a dostala jsem emocemi nabitý příběh, plný zlomů a popisů Himalájí. Tuhle jen tak z hlavy nedostanu!!

(SPOILER)
"Dostat se na vrchol je možnost, ale dostat se dolů je povinnost."
Knížka jejíž obálka musí milovníky filmu Prázdniny lákat, jako světlo můru. Čekala jsem hodně vzhledem k hodnocení, ale můj první týden s knížkou byl rozpačitý, nebyla to láska na první ani druhou kapitolu. Po naordinované pauze, kdy jsem znovu zkusila najít, proč je knížka hodnocena, tak vysoko, se to stalo. Úplně mně okouzlilo vyprávění o putování za bohyní sklizně a celá pouť za přízraky a stíny minulosti. Nedokázala jsem se odtrhnou od příběhu Duffyho s Mů. Když pominu slabší místa a nereálnost žití dvojího života, tak dlouho, tohle by byl skvělý námět i na film.
"Levá noha, pravá noha. Tohle byl jediný způsob, jak se dostat tam, kam měl namířeno. Celý živost se vešel do jediného dalšího kroku."

Není to typická kýčovitá ani úplně vánoční romance. Tohle je povedený zimní romantický příběh, kde sice odhadnete mnohá tajemství už zkraje, ale rozhodně mě mile překvapilo vysokohorské dobrodružství v Nepálu. Krásné cestopisné části mě nadchly. Duffyho putování se autorce fakt povedlo. A dilema Naty bylo i věrohodné. Tahla knížka u mě neupadne hned v zapomnění.

I když jsem myslela, že bude knížka vánoční, tak i když nebyla, nemůžu být víc nadšená! Dva večery strávené čtením byly ty nejhezčí a příběh mě nadchnul.

Do knihy som sa pustila, ako do Vianočnej. Aj keď bola Vianočna veľmi, veľmi okrajovo, neľutujem, že som sa do nej pustila. Kniha bola krásna, plná citu a hlavne prekvapení. Presne také knihy mám rada, keď niečo od knihy očakávate a vyvinie sa z toho úplne niečo iné, ale zároveň úžasné. Veď kto by čakal od tejto obálky Road trip na Anapurnu? Kniha je rozdelená z troch pohľadov. Jeden je Natashin terajší zivot, jeden Duffiho a jeden z minulosti. Takže táto kniha za mňa áno.

To si tak o adventu chcete přečíst milou oddechovku s vánoční tématikou... Vezmete si čerstvou novinku, která už nemůže mít víc vánoční obálku a pustíte se do čtení... A pak zjistíte, že to vůbec vánoční kniha není!
Vánoční vyznání svou obálkou opravdu volá "Vánoce", ale pod obálkou toho mnoho z tohoto období v roce nenajdete...
On je to vlastně opravdu milý román o lásce, rodině... ale come on, těch Vánoc tam bylo tak málo, až to bolelo a vzhledem k obálce se to prostě na mém celkovém dojmu ze čtení odrazilo, protože jsem po knize sáhla z důvodu, že jsem chtěla vánoční atmosféru a tu jsem nedostala.
Takže byť to byla fajn oddechovka, která by ale upřímně zasloužila trošku proškrtat, tak si připadám po dočtení lehce podvedená... Vím, že hodnocení má kniha i autorka poměrně vysoká, ale já prostě skončila zklamaná na průměru.
Upřímně, kromě jedné výjimky se mi vlastně všechny vánoční knihy, které jsem letos v průběhu adventu přečetla, líbily více než tato.

Vánoční je maximálně obálka, za kterou se skrývá příběh plný zvratů, zrady, ale i lásky a začne to ztrátou plyšové kravičky Mú

Romantické knihy moc nečtu, většinou ale udělám výjimku na Vánoce . Tato volba byla více než dobrá, byl to krásný a velmi originální příběh, žádná typická červená knihovna. Zajímavé zvraty a i vhled do prostředí Himálaje a lezení. To knihu okořenilo a dalo jí přidanou hodnotu. Mohu jen doporučit. Pohladí po duši, ač vánoční je spíše okrajově.

Musím říct tohle sem nečekala. Nebyla to pohodová pohádka Vánoční lasky,to obal klame..jde o příběh lasky na první pohled,který trvá několik let,než dojde k cíli.

Tak tenhle příběh mě opravdu zaujal. Postupné odhalování událostí na předsvatebním výletu Natashi s kamarádkami prochází celou knihou až ke konci. Důvtipný čtenář brzy pochopí, ale to vůbec není na škodu. Moc se mi líbilo popisování horolezeckých výstupů v Nepálu. Kniha stojí za přečtení.
horolezectví dopisy Vánoce pohlednice láska Himálaje romantika amulety a talismany sníh, vločky zima podvodyAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2021 | ![]() |
2024 | ![]() |
2023 | ![]() |
2025 | ![]() |
" ... Ale to neznamená, že mezi námi nic není. Ať už tomu říkáme jakkoliv. Třeba jiskra, vibrace nebo cokoliv jiného. Nemohlo by to vzniknout, kdyby to mezi vámi dvěma bylo úplně v pořádku."
Příběh lásky, která si dala načas.
Jak dokáže jedna jediná věc spojit tolik lidí v tomto případě to byla oblíbená plyšová hračka Mabel, kravička Mů. Asi každá maminka ví jaký je to pocit, ztráta milované hračky svého dítěte, které je na něj velmi fixované, až taková jeho spřízněná duše a že to může být velký boj takovou hračku navrátit zpět a hlavně jí najít! V tomto příběhu se setkáme s pohledem před svatbou Naty s Robem a následně s dějovou linkou, která ukazuje současnost žití Roba, Naty a Mabel. A taky nálezce kravičky Mů.
Příběh byl dojemný a poukazoval i na fakt, že se člověk nemusí hrnout před oltář jen proto, že to situace vyžaduje a očekává se to od něj, ale aby člověk otevřel oči a poslouchal své srdce.
Ptáte se, našla se Mů? No ještě aby ne, vždyť sám Justin Bieber sdílel příspěvek to nemohlo být bez povšimnutí! Avšak, nalezla plyšová kravička Mů svého dětského majitele? A kdo je onen nálezcem zač?
Napínavé, hřejivé a někdy i smutné. Takové zdolání osmitisícovky, není žádná legrace a procházka růžovým sadem. Každý krok, může být chybný a nenávratný. Konec je vážně ... Nemám slov.