Víly Nevíly: Púpavové želania

Víly Nevíly: Púpavové želania
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320994/bmid_vily-nevily-pupavove-zelania-02e-320994.jpg 4 16 16

Víly Nevíly série

< 3. díl >

Dobrodružstvo začína vierou. Ale len priateľstvo ich dovedie späť domov. Mia zbožňuje šaty, ruže a vôbec všetko krásne. Linda sníva o tom, že sa dokáže rozprávať so zvieratami. Katka túži po dobrodružstve a vzrušení. Gabi verí na víly viac ako ktokoľvek iný. Kedykoľvek sa naše kamarátky chcú vydať do Hviezdnej roklinky, stačí sa len pretiahnuť uvoľnenou latkou v plote na dvore. Ale čo ak plot niekto opraví... a Gabi zostane uväznená v Krajine Nekrajine?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

A Dandelion Wish , 2013


více info...

Přidat komentář

Osice
28.11.2020 5 z 5

Náš druhý příběh ze série Víly Nevíly. Mé pocity při čtení byly podobné jako u Svatebního závoje. Ze začátku jsem si říkala, že to na vysoké hodnocení nebude, ale postupně jsem se přistihla, že si příběh užívám. A když jsem pozorovala dceru, s jakým napětím hltá příběh Mii a víly Rozety a Gábi a víly Iris, tak nemám problém dát hodnocení nejvyšší:-)

V tomto díle je důraz kladem na sesterské vztahy. Hezky ukázáno, že nás sourozenci mohou někdy pěkně štvát, ale když jde do tuhého, tak jdou spory stranou. Hlídání mladších sourozenců staršími je vděčnou živnou půdou pro projevy nepřátelství a vybíjení vzteku. Když si vzpomenu na situace, kdy nás nechali rodiče s bráchou doma samotné, tak to nikdy neskončilo hezky:-) Přišlo mi divné, že maminka dá na starost hlídat mladšího sourozence dceři, která prohlásí, že neumí uvařit čaj. I Barunka (4 roky) se nad tím pozastavovala. Odhlédnu-li od čaje, tak je to milé čtení pro holky. I jsem se pobavila. Ale víc se mi líbil Svatební závoj. Nečteme popořadě, ale vůbec to nevadí. Dalším výletem do Země Nezemě určitě nepohrdnu:-)

Evitsa
03.03.2019 4 z 5

3.díl hezky navazuje na druhý a i tato kniha má spoustu krásných barevných obrázků jako díly předešlé a čte se úplně sama. :-)