Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic

Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic
https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71271/vim-o-cem-mlcim-hero-71271.jpg 4 39 39

Jak už název knihy napovídá vše se motá kolem heroinu. Autorka zde vychází ze svých vlastních zkušeností vypisuje své pocity, vzpomínky, zážitky s přáteli, jejich osudy, ale i úplný začátek proč to všechno začalo...Co může srazit na kolena patnáctiletou holku?

Gabriela143
29.06.2024 2 z 5

Kniha mi dala docela zabrať, aby som ju vôbec dočítala do konca...za mňa jedna veľká depresia. Prišlo mi, že dievča stále hľadá vinníka, že tie drogy berie... Nepáčilo sa mi to a vadil mi aj ten nahustený text.

maximus13
19.04.2021 ztráta času

Kravina o jedné krávě. Kniha vypadá takto: zdroguju se - probudím se - deprese - nasrání na všechno a všechny kromě mě - zdroguju se - probudím se.....
Za to, že fetuju můžou všichni ostatní. Jdu do školy, kde se mám učit se spolužáky - to nevyržím - zdroguju se. Po krátkém vztahu (pochopitelně si nepřiznám, že se chovám jako kráva) mě kluk opustil - zdroguju se. Nemůžu se dívat na svou sestru co taky bere drogy - zdroguju se. Vezmu si život (tak už si ho prosím tě konečně vem, ať je tu méně takových jako ty) nezvládnu to, ale mám dobrý nápad - zdroguju se! No není to prima život? Vůbec však z knihy není jasné, kde brala peníz a že jich muselo být zapotřebí opravdu hodně, když jak píše nekradla a nikdy se neprodávala na sex. Asi nějací moc hodní dealeři jí dávali zdarma pro její krásné oči. Navíc, když je matka vyhodila i se sestrou feťačkou z bytu.

nikinikiniki
22.06.2016

Četla jsem tu komentáře, že je knížka depresivní a podobně. Říkala jsem si, že to je snad každá knížka o narkomanech a podobných tématech, jenomže tahle je opravdu velice depresivní a řekla bych tak nějak... odlišná a jiná od těch předchozích, co jsem četla. No nic, nějak to vzdávám radši beru jinou.

Caithlyn
02.03.2014 3 z 5

Knižíka, na kterou jsem se těšila..a přišlo zklamání. Chvilkama mě to vážně nebavilo, a osudový příběh slečny mi přišel dětinský. Prostě normální knížka s drogovou tématikou jakých je všude plno..

Miru
30.01.2013 4 z 5

Ostře realistická sonda do života drogově závislých. Vyprávění náctileté dívky o jejím nekončícím boji s drogou, o věčném hledání lásky a porozumění mezi "normálními" lidmi. Celý příběh je podán přirozenou formou a naprosto bez obalu. Co v něm možná postrádám, je podrobnější vylíčení cesty (především pak jejího úplného začátku), která hlavní "hrdinku" zavedla až do drogové smrtící pasti.

Claire
13.08.2012 5 z 5

Úžasná kniha! O drogách jsem už pár knih přečetla, ale tuhle musím vyšvihnout nad ostatní vedle Milionu malých střípků :)

ivankaax
18.06.2012 4 z 5

Mám ráda knihy s drogovou tématikou a Vím, o čem mlčím bych zařadila na žebříček mezi TOP - My děti ze stanice ZOO a Memento. Moc se mi líbila (pokud se to tak dá nazvat).

kroftik
12.01.2012 4 z 5

Vím, o čem mlčím je autentický, naturální feťácký příběh. Ukázkové vyprávění mladé holky, které chybí sebevědomí. Holky, která sama sebe hledá mezi stejně zakomplexovanými lidmi. Holky, která nechce být šedivou myší v davu "normálních" lidí a která se díky heroinu stává jednou z loutek v davu feťáků. Holky, která i když si uvědomuje, jak úžasné jsou střípky všedích dní strávené s "normálními" lidmi jejho věku ve světlých chvilkách střízlivosti, neustále tíhne ke stavům, v nichž se válí v deliriu pozrvacená na zemi. Holky, která se nespočetněkrát snaží s heroinem přestat, bohužel pouze prostřednicvím jiných drog a alkoholu. Holky, která se točí ve víru, jenž nejde zastavit... Souhlasím - drsný, syrový a výborně naspaný příběh.

giggle
09.12.2011 4 z 5

Drsné, syrové.. četla jsem to v době, kdy jsem byla stejně stará jako hrdinka - autorka. Číst pocity a zážitky feťáka závislého kromě tvrdých drog ještě na alkoholu ... nezapomenutelná kniha. Na druhou stranu - těžko po ní sáhnete opětovně.
Naprosto souhlasím s Lady.Marmalade.

Lady.Marmalade
26.10.2011 5 z 5

Pro mě kniha, která mi navždy odradila od zkoušní jakkékoli "tvrdé"drogy....Krásná syrovost popsaného příběhu, na kterou jen tak ledajaká jiná kniha o drogách nemá, kam se na ni "hrabou" podle mého hodně přeceňované knihy, jako je Memento apod. Jen přeji autorce Veronice Pánkové hodně štěstí v životě...

drogy závislost, narkomanie podle skutečných událostí

Autorovy knížky

2001  82%Vím, o čem mlčím - Heroin, toxíci a konec jako sladké nic