Víš, kde bydlí zvířata?: Poznáváme život na loukách a v lesích
Peter Wohlleben
Ve své nejnovější knížce pro děti se Peter Wohlleben, autor řady úspěšných knih o lese, tentokrát věnuje zvířatům. Známý lesník doprovodí malé čtenáře ke zvířatům, která žijí docela blízko – v lese, na zahradě, u vody a s námi v domě. Budou při tom, když divoká prasata a mouchy přivedou na svět mladé, když se vydají za potravou, budou se bránit nebo je tu a tam postihne nějaká nemoc. Od mušek třásněnek až po vlka – o všech těchto bytostech se děti dozví spoustu zajímavých věcí. Vydejte se s námi do tajemného světa zvířat! Znáte odpovědi na tyto otázky? Jak chytré jsou kozy? Kdo žije v sudu s dešťovou vodou? Proč mají srnčata na zádech puntíky? Knížka je, stejně jako autorův bestseller Slyšíš, jak mluví stromy? doplněna nádhernými ilustracemi Stefanie Reich a fotografiemi Jense Steingässera. Knížka je určená dětem od šesti let, ale vzhledem ke krásným ilustracím a nenáročným textům si knížku oblíbí i mladší a příjemně překvapí i rodiče či prarodiče.... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , KazdaOriginální název:
Weißt du, wo die Tiere wohnen?: Eine Entdeckungsreise durch Wiese und Wald
Kniha je nádherně zpracovaná. Je výpravná a velmi poučná.
Má plno fotografií a ilustrací, které samotnou knihu dokreslují.
Kniha je psána velmi zajímavou formou - je rozdělena do kapitol a vždy jedna dvojstrana se věnuje jednomu tématu.
Text doplňují i kvízové otázky, různé pokusy a tipy a možnosti, jak čtenář sám může zvířata poznat či jim pomoct.
Vynikající možnost, jak se se zvířaty seznámit, s jejich životem a porozumět jim.
Nádherná kniha o lásce k přírodě, nejen pro děti, ale určitě i pro dospělé, plná zajímavostí o zvířátkách.
V této knize se ponoříte do přírody. Poznáte spoustu zvířat, hmyzu... , tak jak je ani možná neznáte. Celou knížku doprovází nádherné fotografie a ilustrace.
Dětem i mně se moc knížka líbí a moc rádi doporučujeme tento knižní skvost dál.
Kdo povolanější než lesník by měl napsat tak krásnou knihu o zvířatech?! Je opravdu velkou radostí brát do ruky tak příjemně napsanou, tak výpravně zpracovanou knihu, navíc plnou překrásných fotografií a milých malých ilustrací. Příjemné členění do kapitol a jednotlivé dvoustrany věnované jednomu tématu je další plus této knihy. S velkou radostí píšu recenzi do Kritických lístků.
(Audio) Plati to iste co som napisal pri Citovom zivote zvierat. Jediny rozdiel, ze tato knizka je uz cielena naozaj pre mladych citatelov. A vyborne sa to pocuva pred spanim. Nebude sa vam snivat o vrahoch ale o zvieratach :)
Tahle knížka mě velmi mile překvapila, nejen syn, ale i já jsem se dozvěděla celou řadu zajímavostí o zvířátkách. Vše bylo moc hezky podané tak, aby to pochopili i předškoláci. Především se mi líbila závěrečná kapitola, kde bylo pro malé děti krásně vysvětleno, jak chránit přírodu.
Knihy Petera Wohllebena mám moc ráda. Učí člověka vnímat svět kolem sebe, všímat si detailů, ale i příčin a důsledků, pozorovat, porozumět, objevovat velké věci na malém kousíčku země. Učí respektu k rostlinám i zvířatům a vše podává milou a srozumitelnou formou, což oceníte zejména u jeho knih pro děti.
A hele, ten člověk je nomen omen, všimli jste si?
Další povedená knížka od Petera Wohllebena. Je vhodná především pro předškoláky a najdete v ní spoustu zajímavostí o lesních zvířátkách. Nechybí ani reálné fotky, ilustrace a kvízy.
Krásná kniha, která v dětech rozvíjí lásku k přírodě a ke zvířatům. I dospělí zde najdou spoustu zajímavých informací.
pro děti populárně-naučné publikace ekologie živočichů obydlí zvířat chování živočichů, etologie živočichovéAutorovy další knížky
2016 | Tajný život stromů |
2017 | Citový život zvířat |
2018 | Moudrost lesa |
2018 | Tajná síť přírody |
2017 | Les - Návod k použití |
Moc krásná knížka pro děti, která jim může ukázat soukromý život zvířat a tím je učí lásce k přírodě.