Vlk a holubice
Kathleen E. Woodiwiss
Po krvavé bitvě u Hastingsu v roce 1066, v níž nad Anglosasy zvítězil Vilém I. Dobyvatel v čele francouzských a normanských vojsk, se rozvíjí tragický příběh jedné anglosaské šlechtické rodiny. Při potyčce zahyne darkenwaldský pán, po němž zůstane vdova a krásná mladičká Aislin. Vítěz, krutý rytíř Ragnor, si Aislin vezme násilím. Postupně se ukáže, že celé panství připadne čestnému Wulfgarovi. V okamžiku, kdy se Ragnor snaží lstí a prostřednictvím nastrčené osoby připravit Wulfgara o Aislin i panství, stávají se z původních spojenců nepřátelé na život a na smrt. Je zřejmé, že z rozhodujícího souboje mezi dvěma válečníky může vyjít pouze jeden. Který to však bude?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2001 , Ikar (ČR)Originální název:
Wolf And The Dove, 1974
Krásná pohádka pro dospělé z velmi dávných časů. Wulfgara bych docela ráda potkala (nemyslím tím hned být na místě Aislin, ale prostě ho jen vidět a být v jeho přítomnosti) :-)
Pěkně napsaná kniha. Ráda čtu knihy z této doby. Milovníci erotických scén si na své moc nepřijdou ( na to je lepší Garwoodová), zde je spíš jen naznačeno..ovšem příběh stojí za přečtení.
Romantika, erotika, ale také pravé city pravého muže a skutečná láska, která vítězí i v těžké době.
Zajímavá knížka trochu uplakana ale mooooooc dobrá, ale nekdy me dokaze Wulgar nastvat jak si sedí na vedení:)
Kniha není úplně špatná, ale pro mě nic moc příběh.. Autorka má dva druhy knih, ty které se přečtou opravdu jedním dechem a nemůžete od ní odejít a pak jsou to takové ty, které neurazí, ale ani nenadchnou a taková je právě tahle knížka :)
Mám tuto autorku opravdu ráda. Četla jsem tuto knihu asi před 12 lety a stále mi zůstala v hlavě. Některé knihy přečtu, líbí se mi, ale v hlavě mi tak nezůstanou, resp.ve mě nezanechají tak silný pocit, že bych na ní nedokázala zapomenout, i když přesné údaje a děj si nepamatuji. Už teď se těším, že si znovu přečtu, a to co nejdřív.
Takto silný pocit ve mě vzbudily jen některé knihy, což od této autorky jsou: Popel ve větru, Plamen a květ, Vlk a holubice, Růže v zimě, Květy na vodě.
Ostatní jsou také pěkné, doporučuji, ale tyto byly pro mě nějak citově nejbližší. Možná je to tím, že to byly jedny z prvních knih, které jsem četla.
Krásná kniha. Čte se úplně sama. I když od K.E. Woodiwissové mi přijdou všechny knihy na stejný způsob.
Pěkný příběh z doby vítězství Víléma I. Dobyvatele. Od K.E.Woodiwissové se mi líbí všechny knihy,které jsem doposud četla. Dobře se čtou.
Opět krásný románek,sice nejvíce se mi líbil POPEL VE VĚTRU,
KVĚTY NA VODĚ.ale určitě doporučuji přečíst,těším se na další knihu.
vyborna kniha jedna z jejich nejlepsich a Popel ve vetru clovek se vubec nemohl odtrhnout od ni skoda ji prodavat take jsem nejake prodala ale tyhle nikdy fakt krasne
2000 | Květy na vodě |
1999 | Krásná zajatkyně |
1996 | Plamen a květ |
2000 | Plamen v srdci |
2000 | Leopard a orchidej |
Docela zajímavá knížka. Konec mě celkem překvapil.