Volkhavaar, služebník Černého Boha
Tanith Lee
Příběh o boji krásné dívky s čarodějem, který se zasvětil bohu zla. Po různých útrapách se vypracuje na čaroděje Volkhavaara. Jeho protihráčkou je krásná otrokyně, zamilovaná do potulného herce, jemuž Volkhavaar uloupil duši a změnil ho v poslušnou loutku. Dívka riskuje svůj život, aby zachránila muže, kterého miluje.
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 1994 , SvobodaOriginální název:
Volkhavaar, 1977
Podmanivá pohádková fantasy, kterou jsem nechtěl odložit. V závěru se teda všechno vyřešilo celkem snadno, ale to tomuhle kousku na kvalitě ubírá jen pramálo. I překlad byl vynikající (až na pár úletů, který se do toho světa nehodily, například že něco „dostalo zelenou“). Moc jsem si to užil.
Tenká a čtivá knížečka s vcelku příjemnými postavami. Velmi se líbil autorčin styl psaní a barvité téměř poetické slovní obraty. Za mínus považuji klišé ve smyslu hlavní dějové linky, kterou je odvěký boj mezi světlem a temnotou. Naopak zpracování tématu magie a kouzel mi přišlo velmi povedené. Kniha se mi dostala do rukou náhodou při návštěvě antikvariátu a rozhodně jejího nákupu nelituji.
kočky upíři láska magie anglická literatura čarodějnictví bohové rituály a obřady dobro a zloAutorovy další knížky
1999 | Temný tanec |
1994 | Volkhavaar, služebník Černého Boha |
No nebylo to zlé. Snad chvílemi jalové, ale pohádkové a uklidňující. Atmoška připomíná knihy Karolíny Francové. A je tam kočička (mňau yes!) Autorka prý ráda takové snové světy, škoda, že jich zatím nepřeložili víc.